Кой изчисти картечницата? Кой уби редника в "Сливница"?

31-годишният Николай Тошев подготвял сватба с любимата си жена
27 сеп 2017 09:00,
191
Кой изчисти картечницата? Кой уби редника в "Сливница"?
Загиналият редник Николай Тошев. Снимка: "Монитор"

31-годишен редник загина нелепо при сваляне на картечница "Браунинг" и качването й на камион.

Николай Тошев от военно формирование 26 400-Благоевград загина след провеждане на планирани стрелби на полигон "Сливница", след като е бил прострелян смъртоносно и е починал на място, съобщиха вчера от прокуратурата.

Още по темата

Ден след ужасяващата трагедия стана ясно, че инцидентът е станал след извършване на проверка на оръжието и доклад, че картечницата е изпразнена, именно тогава и започнала подготовка за транспортирането й на военен камион.

В този момент обаче се произвежда изстрел, в резултат на който редник Тошев е тежко ранен в лявото бедро. Незабавно е оказана първа медицинска помощ от лекар от ВМА-Пловдив, който осигурява стрелбите на полигона.

Пострадалият млад мъж е транспортиран с линейка към Военно-медицинска академия-София. По време на пътуването обаче лекарският екип е констатирал смъртта на редника.

Незабавно след получаване на съобщението, на място е заминал разширен разследващ екип начело с дежурния военен прокурор, дежурния военен следовател и служители на Военна полиция.

Образувано е досъдебно производство, което трябва да отговори на два важни въпроса: Кой е извършил огледа на оръжието и как е произведен изстрела.

"Дисциплиниран, отдаден в професията си войник, слънчево момче", така лаконично коментира пред "Монитор" покрусения от новината командир на поделение 24 600-Благоевград под. Иван Иванов.

На 1 юни в Центъра за подготовка на специалисти – Сливен редник Николай Тошев е придобил военно-отчетната специалност мерач-оператор на бронирана бойна машина /ББМ/ "Гардиън".

Миналата година той постъпва в армията като редовен военнослужещ в благоевградското поделение Преди това е работил като оператор в национална фолклорна телевизия. 

31-годишният мъж е роден на 30 юни 1986 година в Благоевград. Според негови познати той е подготвял сватбата си с любимата си жена.

Поклон пред паметта му!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KvooЧовека са го убивали с голямокалибрена картечница,предназначена за убиване!Каква лекарска небрежност ти е в главата.Има травми несъвместими с живота.Точка.Гледаш го-човека още жив,ама си отива неотвратимо...Това твоето е диагноза-в случая небрежността да е не на пострадалия,колегите му,инструктура,ръководителя на стрелбата,министъра на отбраната дори,ами на лекаря.Нямам думи...
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Симеонов Емищом в Русия нема гей ор.т.ии ,нема дву и три полови ,едно полови бракове и затова нема демокрация.
95
0
 
36
 
! Отговори
Димитров преди 6 години
Загинал е от кръвозагуба, феморалната артерия минава през бедрото, ако куршумът я е разкъсал отнемат 30 секунди да изгубиш съзнание, и 2-3 минути до смърт. Само докато са разбрали какво е станало, видят каде е ранен и му се притекът на помощ сигурно са минали 2 мин. През фемуралната артерия минават 1.5 литра кръв на минута, при загуба само на 2,5 до 4,7 литра кръв смъртта е неизбежна, дори след това да ти бъде прелята кръв.
94
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** Алоо ! *** ! От една миля пробива бетон..!!!!!! Пробитат ти е главата .
93
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Жалко За да ни охраняват турски самолити ли ,махнаха службата . Или миризлив не.гъ..ски чепик да ни мачка .
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Симеонов И кога е било това ??????.....Кога си служил??????..... А Демокрацията върви ръка в ръка с наркотиците ,проституцията, престъпността ,омраза към християнството ,демогогията ,лицемерието . И охтиката се върна ,остава и чумата .
91
3
 
19
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
Демокрация, наркотици, произвол - няма връщане назад.И на този демокрацията му пречи.Ами *** в русия бе ***, да видиш че там хиляди загиват годишно, пък демокрация няма.Когато аз бях войник за две години в авиационен полк Безмер от 1000 човека при злополуки с оръжие загинаха двама, двама се самоубиха и едни загина в катастрофа с камион.В армията е така, опасности много , особенно ако си редник.
90
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за момчето, Господ да го прости. Такива неща се случват и само, който не е ходил в казарма, може да се чуди и да се мае. Особено при стрелби - има определени изисквания, които следва да се спазват, достатъчно е някой да се разсее, за да стане белята. С оръжието очите винаги отворени на 4, доверявай и проверявай.
89
0
 
9
 
! Отговори
Картечар преди 6 години
Картечницата се почиства, не се изчиства.
88
4
 
9
 
! Отговори
Фарамацефт преди 6 години
До KvooОт военен автомат може да умреш веднага дори и да те уцелят в петата импулса от шоковия удар на куршума може да пръсне сърцето.Военните патрони са за убиване.
87
0
 
0
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
До Анонименкъде па видя че у Пловдив са го карали ,бре!!!!
86
4
 
4
 
! Отговори
Жалко преди 6 години
Затова махнаха наборната служба.Отиде си без вина и по нелепост още една рожба на България.
85
3
 
32
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
До KvooИма такива случаи - разкъсва се артерия на бедрото и като всяка друга такава, кръвта изтича за 4-5 минути. Бивш лейтенат съм в2001г., и смея да твърдя, че наборната армия беше премахната с цел да няма инциденти. Още докато служех, с какви умствени инвалиди съм се сблъсквал, че и АК им е зачислен. Такъв като нищо се обръща и ти тегли един откос. Демокрация, наркотици, произвол - няма връщане назад.
84
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KvooТи какво разбираш под откъснат крак? Едно е да загубиш ходилото си, съвсем различно е да ти откъснат крака над коляното! И отново лекарска ампутация в контролира среда е нещо много различно, от откъснат крак над коляното, умираш от загула на кръв за минути.
83
2
 
9
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Празна пушка гърми веднъж на сто години.Жалко за мъжа.
82
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КелешОстави ги големите разбирачи, те си мислят, че да те ранят с огнестрелно оръжие е нищо работа, защото са го гледали по филмите. Браунинга къде и да те улучи те разкъсва буквално, обаче тук един специалист твърди, че няма проблем дори ако настъпиш противопехотна мина или те улучи снаряд от гаубица да речем - има ли смисъл да се обяснява на такива същества каквото и да е било?
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма желаещи да служат на родината и военните взимат които им падне и еи го на резултата сигурно ги подлъгват с хубави оферти за жилище и ранно пенсиониране и добри доходи инак никой не би приел да е професионален войник
80
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заключението е че армията трябва да се превъоражи.Водни автомати картечници и пистолети,за да няма инциденти.Джъмбо ще ги подсигури.ПС.Не бива да се прави черен хумор.Съжалявам за младото момче.Понякога от нищото става нещо.Нелеп инцидент.Съболезнования на близките
79
22
 
4
 
! Отговори
Kvoo преди 6 години
Им безброй случаи на хора с откъснати крака при катастрофа, било то с мотоциклет или кола, които продължават да живеят и до днес. Достатъчно е да потърсите в гугъл.. Никой не може да ме убеди, че един изтрел в крака, дори с 50 калибър, е по-смъртоносен от откъснат крак. Това е лекарска небрежност. Не вижедате ли какво става по новините от една седмица насам? Лекарите те оставят да умреш като куче, само да не е в тяхната болница. Четете малко новини..
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KvooАбе ти излезе доста просто момче! Дори Рамбо не може да оцелее, ако го прострелят в бедрото с куршум 50-ти калибър. Ако ти ампутират крака лекари в контролирана среда е едно, да ти откъснат крака с куршум съмсем различно.