Кой изчисти картечницата? Кой уби редника в "Сливница"?

31-годишният Николай Тошев подготвял сватба с любимата си жена
27 сеп 2017 09:00,
191
Кой изчисти картечницата? Кой уби редника в "Сливница"?
Загиналият редник Николай Тошев. Снимка: "Монитор"

31-годишен редник загина нелепо при сваляне на картечница "Браунинг" и качването й на камион.

Николай Тошев от военно формирование 26 400-Благоевград загина след провеждане на планирани стрелби на полигон "Сливница", след като е бил прострелян смъртоносно и е починал на място, съобщиха вчера от прокуратурата.

Още по темата

Ден след ужасяващата трагедия стана ясно, че инцидентът е станал след извършване на проверка на оръжието и доклад, че картечницата е изпразнена, именно тогава и започнала подготовка за транспортирането й на военен камион.

В този момент обаче се произвежда изстрел, в резултат на който редник Тошев е тежко ранен в лявото бедро. Незабавно е оказана първа медицинска помощ от лекар от ВМА-Пловдив, който осигурява стрелбите на полигона.

Пострадалият млад мъж е транспортиран с линейка към Военно-медицинска академия-София. По време на пътуването обаче лекарският екип е констатирал смъртта на редника.

Незабавно след получаване на съобщението, на място е заминал разширен разследващ екип начело с дежурния военен прокурор, дежурния военен следовател и служители на Военна полиция.

Образувано е досъдебно производство, което трябва да отговори на два важни въпроса: Кой е извършил огледа на оръжието и как е произведен изстрела.

"Дисциплиниран, отдаден в професията си войник, слънчево момче", така лаконично коментира пред "Монитор" покрусения от новината командир на поделение 24 600-Благоевград под. Иван Иванов.

На 1 юни в Центъра за подготовка на специалисти – Сливен редник Николай Тошев е придобил военно-отчетната специалност мерач-оператор на бронирана бойна машина /ББМ/ "Гардиън".

Миналата година той постъпва в армията като редовен военнослужещ в благоевградското поделение Преди това е работил като оператор в национална фолклорна телевизия. 

31-годишният мъж е роден на 30 юни 1986 година в Благоевград. Според негови познати той е подготвял сватбата си с любимата си жена.

Поклон пред паметта му!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
3
 
! Отговори
до Kvoo преди 6 години
Примери много, господин умник. Всичко зависи от адекватните, бързите и точни действия на лекаря, рекцията на организма на пострадалия и т.н и т.н. Ясно?
76
3
 
8
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Тук става дума за сериозно оръжие и за сериозен калибър - .50 BMG. Става дума за оръжие, което без проблеми от разстояние над 1 миля пробива бетон, желязо, броня.... Починал е от загуба на крайник и кръв. Мир на праха му.
75
11
 
3
 
! Отговори
Kvoo преди 6 години
Аз им говоря, че през войната хора с откъснати крака до таза оцелявали, след мини, снаряди и пр. те ми говорят картечницата колко била силна.. ***
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За всички "мислител" които се чудят как така момчето е загинало - браунинг е оръжие направено да убива, а не да си играеш на пейнтбол в двора с него.
73
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Бедрената артерия (arteria femoralis), известна още под научното си название феморална артерия, е голяма артерия на бедрото, която е продължение на външната хълбочна артерия, идваща от коремната аорта."При разкъсване за няколко минути и си пътник!
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДСОт кога сме в НАТО другарю? Браунинг е основно оръжие в алинса.
71
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поделение от Благоевград на стрелба в Сливница Софийско а пък военните лекари от Пловдив и вместо да го закарат в ВМИ София те го карат в Пловдив е те на това му се вика военна простотия ама при военните е винаги така
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KvooАко било Browning M2 50 Cal Machine Gun, дори в нокъта на малки пръст на крака да го бяха улучили, пак може би щеше да е фатално. Това е изключително мощно оръжие.
69
0
 
17
 
! Отговори
ьсзц преди 6 години
Какъв Пловдив бе, ах.мак?!? СЛивница е на 20 км от СОфия!! Нямата капка мозък в тиквите!!
68
21
 
4
 
! Отговори
Kvoo преди 6 години
Как ще почине от изтрел в крака и то в неполеви условия?!?!? Има хора с откъснат крак и оцеляват.. тия лекари са за разстрел!
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук някакви смешници, гледали много холивудски екшъни, си мислят че като те прострелят ставаш още по-як като във филмите. Вземете малко да се ограмотите преди да пишете поредната глупост, като за начало вижте в google какво представлява Browning machine gun!
66
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дисциплина и спазване на мерките за безопасност. Точно изпълнение на командите. Повтарянето на командата от подчинените не е някаква измишльотина, проверката на оръжието от ръководителя на стрелбата също.
65
1
 
4
 
! Отговори
Бъз преди 6 години
Бог да го прости!а образувано ли е досъдебно производство срещу неизвестна картечница?
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гранични погрома започна, когато подбора бе яростно занижен и започнаха да пращат неграмотни, които и български не разбираха. Срока на службата намаля, подготовката кратка пратят го на заставата и започва да дава наряд. От петък до вторник загинаха 3-4 момчета. Тогава среднощ по команда отгоре до сутринта им смениха патроните с халосни.Някой питат, ами ако ги нападне нарушител. Майорът само се обърна и каза, че от Вергил Ваклинов през 1953 г. няма такова нещо, а за 2 дни се изтрепахме сами.
63
4
 
11
 
! Отговори
gg преди 6 години
2 смъртоносен за армията случаи тази година .Каракачанов ми се струва ,че само говори ,а покрай него хората гинат в мирно време.
62
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До anonЕй ти си бил голям специалист! Това да не ти е воден пистолет, този браунинг сигурно почти му е откъснал крака, най-вероятно кръвта му изтекла за минути.
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига глупави коментари. Докато има учения, ще има и инциденти. За жалост е така. Важното е да се направят съответните изводи! Лека му пръст на момчето!
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновни са политиците!
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи няма разлика наборни и професионални!
58
9
 
3
 
! Отговори
anon преди 6 години
И няма ли в пловдив болница. Прострелян в бедрото за един час и ще му е изтекла кръвта. А пътя до софия е час и половина. Толкова ли не можахте да го стабилизирате в Пловдив? А да викнете въздушна линейка? На никой ли не му мина през ума че това е сериозна рана?