Кристиян Московски – причинена по непредпазливост смърт на дете!

Национална следствена служба поема разследването на инцидента на Боровец
7 фев 2018 12:07,
208
Кристиян Московски – причинена по непредпазливост смърт на дете!
Снимка: Reuters

Прокуратурата на Република България съобщи, че от днес Националната следствена служба разследва инцидента на курорта Боровец, при който загина сина на транспортния министър Ивайло Московски.

От обвинението допълват, че досъдебното производство е за причинена по непредпазливост смърт на Кристиян Ивайлов Московски – престъпление по чл.122 ал.1 Наказателния кодекс ( който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до три години – бел.ред.).

Още по темата

Разследването е по случая е образувано още на 2 февруари, в деня на злополучната трагедия, отнела живота на 4 годишното момченце. Разследващ полицай от ОД МВР София е направил оглед на местопроизшествието - землището на курортен комплекс "Боровец", област София.

Първоначалните и неотложни действия са докладвани на Окръжна прокуратура - София, под чието наблюдение е започнало и се води досъдебното производство, пишат от държавното обвинение.

В хода на производството са извършени пет огледа на местопроизшествието, разпитани са седем свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза на труп, изискана е справка от КАТ при ОДМВР София.

По делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи и други действия по разследването, част от които изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни, заключават от прокуратурата.

Към момента версията за смъртта на Кристиян е сведена до: неравност на трасето, по която е минала моторната шейна на Московски, на която се е возило малкото дете.

Неофициалната информация е, че двамата са били на шейната, която най-вероятно се е ударила в дърво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бърза е нашата прокуратура. Цяла седмица се чудиха как го отърват, а чак днеска завеждат дело. Внасяне в съда чакайте към 2049 година.
90
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е б***це да се изцепи да не се занимават с дребна битова престъпност!
89
11
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпреки, че не мога да дишам герберите, бих написал, че за Московски по-голямо наказание от това няма. Съжалявам, че му се случи. Изгуби дете, а в подобни случаи, майките намразват мъжете, които са погубили чедото им. Вероятно ще го напусне. Изобщо, Московски е в много тежко положение, откъдето и да го погледне човек. Хора сме, искрени съболезнования!
88
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хора не могат да имат деца и дават луди пари за инвитро, а други........
87
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майката на детето дали ще осъди бащата за явно убийство?!
86
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да те чанчат по устав или с правилата на собствената ти игра е най-кофти.
85
2
 
31
 
! Отговори
Сами преди 6 години
До тонкатаТонката ама Вие сами ще се затриете ГЕРПажиите
84
1
 
25
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 6 години
Прочетете статията по въпроса в e-vestnik.bg на Иван Бакалов, там всичко е казано ясно.
83
99
 
7
 
! Отговори
тонката преди 6 години
Другарите и с този нещастен случай се мъчат да клатят правителството.ЖАлка работа,партизанска.Абе другари,не разбрахте ли,че Бойко ше ви бие на избори докогато си иска бе.Докато му омръзне,но това няма да е скоро,защото има пълната подкрепа на Европа и Българския народ.гледайте си там президента пилот Румен Ветото(:(: и му се радвайте.Нали много искахте Червен президент(:(:(:
82
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трагедията е че бащата Московски е можел да го избегне.
81
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 95:Мощността на ДВГ се измерва в KW (киловати) или КС (конски сили).С "Кубиците" се измерва работният обем на ДВГ (обема на цилиндрите).Моторните шейни са с двигатели с работен обем от порядъка на 500 - 900 куб. см. ("кубика") най-често.150 най-вероятно са конските сили на злополучната моторна шейна (което е доста). Повечето които се карат в БГ са с мощност 50-100 конски сили.
80
0
 
95
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, това е истината, баща е причинил смърт по непредпазливост на детето си и следва да си носи наказателната отговорност, съгласно НК.Да видим сега има ли прокуратурата *** да повдигне обвинение или ще докаже пълната си подчиненост на изпълнителната власт.
79
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хора опомнете се, спрете със заклинанията - пазете паметта на детето!!жалко за този неизживян живот, нека всеки да си прави изводите и да продължава напред. Тук обаче искам да вмъкна нещо - Ивайло освен с греха към детето си, много се опасявам че ще има и втори - няма да каже истината за това защо той се е качил на тази шейна и какво е наложило да качи и малкото момченце, това е главният въпрос, сигурно не е трудно да се досетим защо но пак казвам - опасявам се че няма да каже истината...
78
0
 
67
 
! Отговори
Ужасяваща глупост преди 6 години
Няма какво да се говори такава машина се кара внимателно дори и да имаш опит с нея а пък 4 годишно дете ако въобще Ти мине през акъла ако го имаш изобщо да го повозиш трябва да е със скорост при която да няма шанс да се забие в дърво а това че си Министър и може да си правиш каквото искаш си носиш последствията!А въпроса колко и как разсъждава за ползата на Нас при управлението е излишен
77
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами майката, защо не е сложила детето да спи в 14,00 ч.? Малките деца спят по това време на деня, а не се возят на моторни шейни.
76
3
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма смисъл от съд. Съдбата достатъчно го е осъдила. Да качиш малко дете на моторна шейна и то не каква и да е а със мощност 150 кубика това е равносилно на умишлено убииство. Тези шейни които ги използват спасителлите са 50 кубикови. Самите спасители са се учудили каква е тази мощна шейна. Тя е докарана от самиян Московски не е била наета. На такава шейна да качиш дете трябва да прАщиш от мозък. И от такъв очаквате да управлява транспорта на държавата? Да ама другия път!
75
1
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм карал моторна шейна, но очевидно тя, като всяко моторно превозно средство, има своите особености. Тези машини не са карат по обработени терени, така, че за бубуната е пълна ....Гледал съм много филмчета по Ntnl.Geographic, където брадати мъжаги карат такива шейни по планините на Аляска. Сигурен съм, че виновникът се е надценил, както всъщност във всичко, с което се е захванал. Жалко за детенцето!
74
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наказанието по съвест е доживот, но не изключва наказанието по закон! Останалото е беззаконие!
73
0
 
70
 
! Отговори
Мислеща преди 6 години
Господ вече го е осъдил! Да почива в мир детето, а това че виновен и трябва да е равен пред закона с другите е безспорно. От всичките въпроси, които се задават не видях един много важен, а именно : а къде са били другите?! Да речем министъра е бил пиян, самонадеян подведен, но нали не е бил сам а с други възрастни хора. Те защо не са го посъветвали или спрели, защо му е било позволено да вземе детето със себе си ?! Смятам, че тези свидетели също имат някаква вина!
72
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В повече ми идват сълзливите ви словоизлияния. Бог го е наказал, но и той му е помогнал. Отнел е човешки живот. А, ако детето не беше негово.