Желяз е на свобода! Протестите "Да не го даваме на САЩ" остават!

Съдът в Добрич реши да пусне младия мъж срещу "подписка"
Обновена: 12 апр 2018 12:49 | 11 апр 2018 14:02,
170

Снимка: Булфото

Желяз Андреев е на свобода. Окръжният съд в Добрич взе решение да го освободи от ареста с мярка "подписка".

29-годишният мъж бе арестуван заради разследване във Флорида по обвинение, че е нарушил ембаргото за търговия със Сирия.

Заради това прокуратурата във Флорида го обвинява и в измама към САЩ. В периода май 2013 г. – април 2016 г. Желяз е бил служител в отдел "Продажби" в българския офис на американската компания AW Tronics.

Още по темата

Той е имал задължението да се свързва директно с клиенти по имейл и телефон и да предлага продукти и услуги. На него е бил предоставено портфолио на клиентите и той не е можел да избира компаниите, с които да работи.

За броени часове Желяз получи подкрепата на хиляди българи, които организират подписки в негова защита.

Близките му създадоха и група във Facebook, която организира протест в негова защита. Въпреки решението на съда да го освободи, утре протест ще има – пред Съдебната палата в Добрич и пред тази в София.

Хората, които подкрепят Желяз, ще протестират срещу евентуалната му екстрадиция.

"Радваме се. Очакваме да го прегърнем. Предстои ни истинската битка. Вярвам, че вярата ми няма да бъде сломена”, коментира приятелката на Желяз Андреев, цитирана от Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
22
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Това момче въобще не е трябвало да го задържат. Да си направят труда от 15 минути и да прочетат закона. България по това време няма наложено ембарго върху Сирия. Съответно няма мотив за задържане, защото, за да имат такъв престъплението трябва да е престъпление според законите и на двете държави... Боже какви сме ***!?
110
0
 
20
 
! Отговори
Спиро Киров преди 6 години
Внимание вниманиесашо йорданов и иво инджев са във форума и бълват змии и гущериПАЗЕТЕ СЕопасни садоносници на щатите
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме международен договор от 2008 между България и САЩ за екстрадиция при определени престъпления. Ако от там намерят повод да го екстрадират без доказване на вината му тук, нищо не можем да направим. Сами сме си вкарали автогол с този договор, като сме разрешили да ни съдят в САЩ по техните закони за някои престъпления.
108
1
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Мйа ме бъркаш с друг - за някаква тема на сърби --- но иначе ще ти положа каската на главата без проблем - национален предател ли ще съм ако искам да спася един българин от американските свинки ? 0877056022 чакам !
107
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че цялата история е твърде раздухана. Америсканската прокуратура си върши работата, за разлика от нашата. Иначе и на тях им е пределно ясно, че няма да го екстрадираме. Нашата полиция са решили да се правят на сикрет сървиз...Можеше просто да му пратят призовка и да мине да се разпише в районното, докато двете прокуратури се разберат. Драмата не е толкова голяма, колкото я представят.
106
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички *** са много отворени ама на живо мълчат като дественици !!! нали ве Ф.С.В. !?!?!?
105
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ФСВ, ЖЕЛАЕ ДА РАЗДВИЖИ МВР.
104
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи ако правилно съм разбрал-Части за самолети от гражданскта авиация е нарушение на ембаргото , изтрели за РПГ на ВМЗ доставени на Ислямска Държава в Сирия е почтена и легална търговска сделка.
103
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ф.С.В.айде бе лай.но! айде знаеш ли от кога чакам такъв червен чер,вей като тебе да му ра,змажа лъжливата муцуна !!! Вземали сме от Сърбите малумникоооо!!! отиди на лекар национален предател !! И нямаш грижи , казвай къде и кога !!! казвай чужденецо мръсен ! казвай!
102
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един съвет към Желяз, никога по-никаква причина не излизай извън България, направиш ли го отиваш за дълго в американски затвор.
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До93 ембаргото е от ООН
100
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има вероятност да пратят Желязко в Гунатанамо. Там живеят едни латиноси с половинметрови. Много ще се зарадва.
99
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Да не го даваме на САЩ" ... да го дадем на Русия
98
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До уджастлъжец!!! колкото ти плащат да говориш лъжи за собствената си държава! колко!?!?!?!?!?!
97
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 98 и кой да е шериф???
96
3
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Дори да е откраднал и някое стадо крави на Краварите отвъд Атлантика си е за медал!
95
3
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
-- НЕ ВИ ЩЕМ ВИЗИТЕ !!! -- Но да се правите на Световни Шерифи - ни идва малко в повече!! Българи да лежат в затвори в САЩ -- няма да ви пратим !-- ВИЕ продадохте стотици тонове българско оръжие на ИДИЛ !! а сега искате да вкарате един неориентиран млад човек в затвора - Инспекция по Труда къде е спала ?? Какъв е договора на работника и фирмата ?/ Държавата е виновна за допускане на американска фирма правеща пари от войната в Сирия ! САЩ с това депортиране искат едно- С НАС ЛИ СТЕ? -ИЛИ НЕ?
94
2
 
4
 
! Отговори
Всеки е застрашен преди 6 години
То не е само този Българин,един продавал специални часовници за Русия,друг източвал електронни сметки(вече екстрадиран и съден за 100 години затвор),жена която продава хранителни добавки в нета,много са но БГ властите крият повечето случаи защото знаят че това е тотално предателство срещу Българският народ и няма кой да им прости!
93
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички болшевики трябва да измрат ! ! !
92
2
 
12
 
! Отговори
HELL преди 6 години
До АдвокатаПрав си, но има въпроси. Как американска фирма с български офис на наша територия се разпорежда по "ЗАКОНИТЕ НА САЩ" (извинявам се), а не по законите на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.Има съмнения не за T.T.I.P , a за A.C.T.A само тя може да правомощията на корпорации и да пренебрегва законите на друга държава. Отделно указа е от 2018 г. по нареждане на Тръмп към задна дата или години са други условията на какво основание САЩ търси към задни години. ЕС и България нямат ембарго за Сирия.