Желяз е на свобода! Протестите "Да не го даваме на САЩ" остават!

Съдът в Добрич реши да пусне младия мъж срещу "подписка"
Обновена: 12 апр 2018 12:49 | 11 апр 2018 14:02,
170

Снимка: Булфото

Желяз Андреев е на свобода. Окръжният съд в Добрич взе решение да го освободи от ареста с мярка "подписка".

29-годишният мъж бе арестуван заради разследване във Флорида по обвинение, че е нарушил ембаргото за търговия със Сирия.

Заради това прокуратурата във Флорида го обвинява и в измама към САЩ. В периода май 2013 г. – април 2016 г. Желяз е бил служител в отдел "Продажби" в българския офис на американската компания AW Tronics.

Още по темата

Той е имал задължението да се свързва директно с клиенти по имейл и телефон и да предлага продукти и услуги. На него е бил предоставено портфолио на клиентите и той не е можел да избира компаниите, с които да работи.

За броени часове Желяз получи подкрепата на хиляди българи, които организират подписки в негова защита.

Близките му създадоха и група във Facebook, която организира протест в негова защита. Въпреки решението на съда да го освободи, утре протест ще има – пред Съдебната палата в Добрич и пред тази в София.

Хората, които подкрепят Желяз, ще протестират срещу евентуалната му екстрадиция.

"Радваме се. Очакваме да го прегърнем. Предстои ни истинската битка. Вярвам, че вярата ми няма да бъде сломена”, коментира приятелката на Желяз Андреев, цитирана от Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ембарго, узаконено в САЩ, важи само за граждани и юридически лица в САЩ. Гражданите са подвластни на законите на държавата в която пребивават.
90
2
 
5
 
! Отговори
уджаст преди 6 години
Каракаанката само спомена,че може да ремонтираме останалите 2 руски самолета у нас и веднага беше привикан на военен съвет в посолството.Трябва да купуваме само техните таратайки,трета употреба,склед като ни накараха да си унищожим оръжието.Сега,за парада на гергьовден взимаме назаем от сърбите 24 танка и 12 самолета,
89
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, че някой е наел офис и служители в друга страна, не означава че вече е собственик на колония, подвластна на законите на неговата страна. Американско ембарго няма стойност в независима България. Подсъдими са само управителите на американската компания.
88
3
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Има ли нещо общо с безплатните екскурзии на БГ магистрати платени от фондация "Америка за България" и масовите екстрадиции на Българи в САЩ?
87
4
 
13
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Това ли са "великата сила " САЩ?Като нямат топки да нападнат Русия, набедих един, ама " АБСОЛЮТНО " невинен, младеж в подпомагане на Сирия!Нищо чудно, утре САЩ да бомбардират Добрич, с цел разрушаване на скривалището на НЕВИННИЯ! Дай им да рушат, убиват - американците еша си нямат!
86
4
 
6
 
! Отговори
HELL преди 6 години
Много ми е смешно от хора или един, който пише за 50 как през океана е "рай". Чичо ви "САМ" харесва промити хора изпълняващи като роби заповеди. Пример: САЩ- чичо ви "САМ" каже да се хвърлите от най-високото място който и да е град да умрете ще го направите ли. По тази логика САЩ да ме викат защото съм бил на почивка в Полша ама съм почивал близо до границата с Украйна! Искам да отида на почивка в Япония, САЩ ме викат защото съм минал близо до КНДР(Северна Корея)!
85
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ може да назначи престъпна група на власт-мафиоти,охранители,крадци,простаци и алчни нахалници,а обикновено българско момче не може да работи в чужда фирма,регистрирана у нас?Учудва ме,че има пудели,които са против момчето.Всеки е невинен,до доказване противното,но те са платени и лижат,лижат...Да ви имам критериите!
84
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миш маш от ценности / руска култура, БЪЛГАРСКО правосъдие, долари в заплати, ориенталка техника./
83
1
 
2
 
! Отговори
Песхо преди 6 години
До SsdOT 18:00
82
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадливото старче Мони разписа договора с Америка, със свалени ***, без да се замисли за правата на българските граждани. Ето резултата. Щеше да ни оправи само за 800 дни, помните ли?
81
1
 
7
 
! Отговори
Адвоката преди 6 години
Ако в трудовия му договор му пише, че трябва да спазва законите и разпоредбите на САЩ, работотата става сложна, но пак мога да го оправдая.
80
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пореден път се видя, че в БГ правосъдие няма. Надеждите са в САЩ.Иначе Желяз може да сключи сделка с Прокуратурата в Маями, ако издаде имената на съучастниците си от организираната престъпна група.При повече късмет, дори може да го направят Защитен свидетел.
79
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Екстрадиране може да стане, само ако е нарушил закон, който важи и в двете страни. Не може да го пращаме да го съдят че е нарушил някаква американска забрана, като тук в България такава няма. Всеки адвокат може да го оправдае без проблем. Нама как ние да си живеем тук и да сме подвластни на американските закони, независимо кой ни е работодател.
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вера, страшно неграмотна си.... Ама и Главния редактор Сашо - обратното на острото толкова си може...
77
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Само Левски !МНОГО ДОБРЕ БРАТКО!!!
76
7
 
2
 
! Отговори
Само Левски ! преди 6 години
Протеста е на бившето Синьо кафе. Елате към 17ч тъкмо сме се събрали цялата агитка и да ви смачкаме червените комунистически фасони.
75
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствен ход на Желяз е! Да предад имената на мафията
74
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БГ правосъдието се сблъска фатално с USA, еми никога няма да ги стигнем американците, Щом един измамник не може икстрадираме.
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ssd7 и 40се пред баба яга от там с автобуса до Централна ЖП Гара и от там към москва !
72
2
 
8
 
! Отговори
Ssd преди 6 години
От колко часа е протеста в София ?