Кметицата на "Младост" пред адвоката си: Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта!

Ще се борим за свободата й, обяви пред Bulgaria ON AIR адвокат Марин Марковски
Обновена: 23 апр 2018 15:33 | 23 апр 2018 09:10, Петя Славова
194

Бизнесменът Александър Ваклин, който твърди, че е изнудван от кмета на "Младост" отрече парите от подкупа да са му върнати от прокуратурата.

Припомняме ви, че Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха задържани зрелищно в началото на миналата седмица. Съдът постанови двете, заедно с бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, да останат в ареста.

Според адвоката на кметицата - Марин Марковски, двете обвинения на прокуратурата са съмнителни и трудно доказуеми.

Още по темата

"Бизнесменът Александър Ваклин твърди, че Десислава Иванчева му е поискала подкуп от 500 хил. евро на 13.04 в "Ринг мол" на Симеоновско шосе. Това е абсолютно невярно, защото на тази дата тя не е била там. Това ние ще го докажем ясно и категорично", твърди в "България сутрин" защитата на Десислава Иванчева.

По думите му в протоколите на Александър Ваклин пише, че парите са поискани от Дюлгеров и бизнесменът никога не е срещал кметицата, освен един път - в нейния кабинет.

"Бизнесменът си прави извод, че парите ги иска Иванчева, но това не е доказуемо. Той не съобщава факт, че тя ги е искала на определената дата. Просто си прави извод, че чрез тези хора тя иска сумата", уточни още адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

Марин Марковски отбеляза, че със самите пари има история, която буди меко казано усмивка.

"Пише се, че парите са върнати на бизнесмена. Ако наистина е така и той ги е вкарал в банка, това обвинение вече няма как да бъде доказано, защото белязаните пари вече ги няма", настоя защитникът на кметицата на "Младост".

Адвокатът е категоричен, че ще искат от съда кметицата да бъде освободена веднага, защото няма доказателства за нейното задържане.

"Тази жена има присъствие на духа и тя ми заяви директно: "Г-н Марковски, не съм го направила това престъпление. Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта". Ще се борим за свободата", завърши Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма излагация. По всичко изглежда, че е натопена.
116
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами сега!
115
17
 
12
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Само че си е взела Марковски говори че си е взела неиното.
114
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драйфус са го осъдили за назидание. Шпионинът е продължил дейността си...Строителната мафия ще продължи също дейността си безнаказано. За архитекти, които чертаят сгради без спазване на законовите изисквания за етажност и зелени площи, на тях трябва ли им прокурорска проверка или не?
113
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само мафията може да впрегне цялата държава в този цирк с Иванчева. Явно иванчева е попречила на нечии мафиотски интереси и ГЕРБ веднага й вдигнаха мерника.
112
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Уважаема журналистке, Ринг Мол-а не се намира на Симеоновско шосе, а на Околовръстното
111
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв интерес имаше, щом няКОЙ? впрегна почти цялата медийна машина на държавата да излъчва сеира, и то цели пет часа.
110
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдебна грешка е когато един човек е невинен, но поради неправилна оценка на доказателствения материал съдът го осъжда. Прочетете за аферата Драйфус. Впрочем риска от съдебна грешка е толкова по-голям, колкото по-големи интереси е засегнал подсъдимият. Вие съгласни ли ще сте един невинен човек да бъде осъден за пропаганда, назидание, а не за това че е виновен? Независимо кой е и какъв е.
109
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Иванчева искаше да се ползва от най-добрите адвокати, то това не е най-добрият и най-скъпият избор. Вижте кои са адвокати на имотната мафия, олигарси и на политиците.
108
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иванчева каза, че няма пари, за да наеме Марковски, но сега Марковски й е адвокат. Про боно ли го е направил?
107
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За иванчева да пишат *** - не срещу нея пишат ***. Троловете си вървят с медиите, а нея медиите я емнаха, така че схващайте разликата.
106
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям зор не за разкриване на обективната истина а за дискредитация и пропаганда. Кой има интерес от акцията се видя по медиите. Така че как на вас да ви набутат пачки, като вие, от вас нищо не зависи. Но нали на част от хората им набутват изборни кебапчета?
105
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марковски поема дела про боно, само ако има изключителен обществен интерес и хората са наистина бедни. За Иванчева това не е в сила. Достатъчно е да се види колко *** са наети да пишат навсякъде.
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави мълчи, защото тия дето ще гласувате за Слави гласувате за патерица не знам кой номер вече стана...
103
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марковски има и бного бедни клиенти, той води всякакви дела. Явява се в съда в защита на наркомани, следствени за кражби. Не пропагандирайте че е адвокат, който взема някакви космически суми.
102
0
 
14
 
! Отговори
Смрад преди 6 години
в *** почва да вони нетърпимо. Уж гербери, пък вони на тиня.
101
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твърдеше се че в кафето цитирам "взеха си парите", оставям настрана пробойната коя ги е взела, освен това сега се твърди, че Дюлгеров се качил след кафето в колата и преди да се разделят бил пуснал парите в кашон отзад. Подкуп трябва да се доказва категорично, човекът да вземе парите и да ги пипа, отпечатъци, записи. Иначе кой когото мрази ще му оставя по нещо в кола, кабинет и целия народ ще ходи в затвора за подкупи-невинен.
100
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срастване на държава с мафия и отстраняване на неудобните.
99
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дългата ръка на мафията отстрани Иванчева.
98
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Активно мероприятие по политическа поръчка, което освен че отстранява неудобния кмет, е и предупреждение към всички останали - внимавайте да не настъпите интересите на ГЕРБ, т.е. знаете на кого.