Кметицата на "Младост" пред адвоката си: Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта!

Ще се борим за свободата й, обяви пред Bulgaria ON AIR адвокат Марин Марковски
Обновена: 23 апр 2018 15:33 | 23 апр 2018 09:10, Петя Славова
194

Бизнесменът Александър Ваклин, който твърди, че е изнудван от кмета на "Младост" отрече парите от подкупа да са му върнати от прокуратурата.

Припомняме ви, че Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха задържани зрелищно в началото на миналата седмица. Съдът постанови двете, заедно с бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, да останат в ареста.

Според адвоката на кметицата - Марин Марковски, двете обвинения на прокуратурата са съмнителни и трудно доказуеми.

Още по темата

"Бизнесменът Александър Ваклин твърди, че Десислава Иванчева му е поискала подкуп от 500 хил. евро на 13.04 в "Ринг мол" на Симеоновско шосе. Това е абсолютно невярно, защото на тази дата тя не е била там. Това ние ще го докажем ясно и категорично", твърди в "България сутрин" защитата на Десислава Иванчева.

По думите му в протоколите на Александър Ваклин пише, че парите са поискани от Дюлгеров и бизнесменът никога не е срещал кметицата, освен един път - в нейния кабинет.

"Бизнесменът си прави извод, че парите ги иска Иванчева, но това не е доказуемо. Той не съобщава факт, че тя ги е искала на определената дата. Просто си прави извод, че чрез тези хора тя иска сумата", уточни още адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

Марин Марковски отбеляза, че със самите пари има история, която буди меко казано усмивка.

"Пише се, че парите са върнати на бизнесмена. Ако наистина е така и той ги е вкарал в банка, това обвинение вече няма как да бъде доказано, защото белязаните пари вече ги няма", настоя защитникът на кметицата на "Младост".

Адвокатът е категоричен, че ще искат от съда кметицата да бъде освободена веднага, защото няма доказателства за нейното задържане.

"Тази жена има присъствие на духа и тя ми заяви директно: "Г-н Марковски, не съм го направила това престъпление. Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта". Ще се борим за свободата", завърши Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 139. Глуппак, на теб ли искаш да го покажат? Може ли да си толкова ***? Нали това са неща, които засега ще се покажат само на съда?
136
6
 
10
 
! Отговори
кмет преди 6 години
Ами ще бъде спокойна - 15-20 години.
135
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още никой не е показал видео с кметицата да взема или иска подкуп. Само приказки.
134
1
 
3
 
! Отговори
Водолей преди 6 години
До 132 и 133. Тази плоча отдавна се изтърка. Стига, не хваща дикиш.
133
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това,което е написал 125 е вярно,значи с сигурност е натопена .
132
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 132. Ти явно нищо не си гледал и слушал - от 4 месеца я подслушват и има над 20 срещи записани с видеоматериал. Тези неща как ти убягнаха, бе пич? Естествено, че няма да ти ги дадат на теб или да ги пуснат по телевизията сега.
131
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господари на ефира правят видео за добър ден със скрита камера, а тук батальон качулати и какви ли не слушалки една скрита камера не направиха и един телефон не записаха да е искала подкуп. Толкова нагласена история,че няма и накъде. Много евтина постановка.
130
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-вероятно Иванчева е натопена, защото спря някои строежи на мафията.
129
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този цирк с арестуването на Иванчева сам по себе си доказва, че е невинна и служи за сплашване на тези, които се противопоставят на мафията. ГЕРБ бързо-бързо се разправи с Иванчева.
128
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най вероятно е виновна. Само ми е любопитно като са я следили толкова време не са ли я записали с някаква флашка. В толкова децки градини родители направиха записи без дори да са там. А в този случай, такава голяма операция, а пък този който предава парите да не направи запис на предаването - не говори добре за разследващите и техния професионализъм.
127
6
 
24
 
! Отговори
@ преди 6 години
Показността и арогантността на задържането, десетки тежко въоръжени качулати агенти, център София, център кръстовище, прекрасна видимост от стотици метри, двете жени с белезници, прави 6 часа, пари се броят на асфалта, два телевизионни екипа "случайно" на пусия в момента на обграждането автомобила... Тази жена няма нищо общо нито с парите в колата, нито с този подкуп.Вместо да я самоубият, власт имащите и организираха "лов на вещици". За назидание и страх на всички които не играя по свирката.
126
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много лъже тази кметица !
125
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** народ бе натопена била, всичко било някой гербер да сложат вие сте откачили БГ простаци,същите сте като управляващия ви той и български не знае дори, ама затова сте го избрали защото защитавате корупцията *** с ***, най простия народ сте заклевам се ***.
124
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как си мислите че е натопена простаци, толкова ли верно сте *** народ бе 500 000 Евро поискала била натопена вие май сте луди, та с едно милионче ще си живее супер старините бе натопена била бахттиии простия народ честно. Хвърляйте я в изолатора и я забравете 15 години че съществува подлогата долнааааа.
123
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чиста ли ти е съвестта, сега у панделката като ги прилапашш 3 на веднъж ще ти се изчисти още повече съвестта, прякора ще ти е Иванчева КАШОНА.
122
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо-апартамента пак се появи на сцената.
121
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иванчева спряла проект за ?5 милиона на зетя на Цветанов преди 10 дни Проект за 5 милиона евро, за строителство на мини-мол в Младост, е бил спрян на 7 април със заповед на кметицата Десислава Иванчева. Причина са съмнения около начина на придобиване на терена, който общината е продала само по 7 лв. на кв.м. Купувач е фирмата Билд Строй Ц. Справка в Търговския регистър показва, че тя е собственост на Петко Михайлов, който е и управител. Петко Михайлов е името на съпруга на сестрата на Цвъки
120
6
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
А тя невинна ли е .. Такава я изкарвате имай и вие
119
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мафиянски излезе чист като сълза от съда, но сега Иванчева ще я изкарат виновна. Това е реалноста в България - мяфията прави каквото си иска.
118
4
 
12
 
! Отговори
boiko преди 6 години
Сппред мен съда е мястото където адвокатите трябва да оборват и коменъорат доказателствата, а не по телевизиите! И прокуратурата не действа много професионално като коментира доказателства по неприключили производства! Хайде първо я обесете, пък тогава да я опяваме!