Кметицата на "Младост" пред адвоката си: Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта!

Ще се борим за свободата й, обяви пред Bulgaria ON AIR адвокат Марин Марковски
Обновена: 23 апр 2018 15:33 | 23 апр 2018 09:10, Петя Славова
194

Бизнесменът Александър Ваклин, който твърди, че е изнудван от кмета на "Младост" отрече парите от подкупа да са му върнати от прокуратурата.

Припомняме ви, че Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха задържани зрелищно в началото на миналата седмица. Съдът постанови двете, заедно с бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, да останат в ареста.

Според адвоката на кметицата - Марин Марковски, двете обвинения на прокуратурата са съмнителни и трудно доказуеми.

Още по темата

"Бизнесменът Александър Ваклин твърди, че Десислава Иванчева му е поискала подкуп от 500 хил. евро на 13.04 в "Ринг мол" на Симеоновско шосе. Това е абсолютно невярно, защото на тази дата тя не е била там. Това ние ще го докажем ясно и категорично", твърди в "България сутрин" защитата на Десислава Иванчева.

По думите му в протоколите на Александър Ваклин пише, че парите са поискани от Дюлгеров и бизнесменът никога не е срещал кметицата, освен един път - в нейния кабинет.

"Бизнесменът си прави извод, че парите ги иска Иванчева, но това не е доказуемо. Той не съобщава факт, че тя ги е искала на определената дата. Просто си прави извод, че чрез тези хора тя иска сумата", уточни още адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

Марин Марковски отбеляза, че със самите пари има история, която буди меко казано усмивка.

"Пише се, че парите са върнати на бизнесмена. Ако наистина е така и той ги е вкарал в банка, това обвинение вече няма как да бъде доказано, защото белязаните пари вече ги няма", настоя защитникът на кметицата на "Младост".

Адвокатът е категоричен, че ще искат от съда кметицата да бъде освободена веднага, защото няма доказателства за нейното задържане.

"Тази жена има присъствие на духа и тя ми заяви директно: "Г-н Марковски, не съм го направила това престъпление. Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта". Ще се борим за свободата", завърши Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
15
 
! Отговори
Гн Миташки преди 6 години
Имала е желание но не е искала парите ...
156
3
 
22
 
! Отговори
равносметка преди 6 години
А ко за 70 бона,за което не е сигурно дали са взети разстрелват,какво да кажем за ктб,сик,сибанкя,чез,булгартабак,1.5 млрд от здравна каса на дянков,16 млрд от ддс,над 30 млрд заеми...и текноимпекс също
155
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 149И аз прочетох за некъв зет на цвъ-Петку Миайлов,мъж на сестрата на жената на шуранайка му...
154
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако доказателствата са такива каквито казват от спец прокуратурата не и мърда максималната 30 год. присъда. Ако се признае за виновна, което е твърде вероятно за да отърве максимума ми е много любопитно зелените и другите дето толковя яростно я защитават как ще вземат завоя? Наистина ще е интересно да се види.
153
5
 
5
 
! Отговори
от 235 преди 6 години
Имах предвид разстрел.
152
6
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
какво законодателство има в BG ? Много шум за нищо ,
151
9
 
13
 
! Отговори
235 преди 6 години
В Китай, за подобно нещо присъдата е една - смърт чрез разтрел. Изпълнението и всичко след това се заплаща от роднините.
150
17
 
17
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
Хайде вкарвайте я вече в Сливен , че Анита Мозер вече губи търпение.Приготвили са и приятна изненада.
149
29
 
26
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
И аз като жител на Младост вече съм по-спокоен, че некомпетентна и корумпирана женица като теб вече няма да е кмет...
148
4
 
25
 
! Отговори
:) преди 6 години
Искала била подкуп, но е нямала желание
147
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да я осъдят. Ще я махнат от кмет, защото пречи на отговорни другари.
146
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти да видиш.Мен ме осъдиха за невнесени 54 лв. данъци. Велика държавица.
145
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Под претекс "Борба с корупцията" ще бъдат ударени "чуждите" и конкуренцията.Така с един куршум ТРИ заека.1.Демонстрация пред Европа че нещо се прави в тази посока.2. Отстраняваме конкуренцията и засилваме НАШТЕ хора.3. Отслабваме опозицията.Капиш , ПАЙЗАНИ бг?!
144
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ние сме спокойни, че си намери мястото.
143
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам как арестуваха една квартална кметица смятам за напълно уместно за ареста на Фандъка и Боко-тиквата да извикат американските тюлени или SAS.Въпроса е не дали тази е виновна защото кмет в България невинен НЯМА а ЗАЩО нея!!!!И отговора е в "ШЕСТЕ АПАРТАМЕНТА" на който тази е спряла строеж на МОЛв Младост.Ето ТУК е "заровено кучето".
142
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Търсели парите в колата на Иванчева час-час и половина, призна спец. прокурор Гешев"Тук вече глупостта проби тавана. Час и половина.............да не са ги вадили от резервоара??Скалъпена история.
141
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 136 . Пич точно това имам предвид, но ти явно не се усети. А именно - като има толкова записи на телефонни разговори, защо няма запис на най важното, а именно на предаването на парите? Защото тя може да е искала подкуп, но няма запис на осъществяването му, т.е. на предаването на парите. Аз не искам да ми го дадат точно на мен, но никой не каза, че има запис на предаването на парите, а това е най важното. Това може да говори само за едно - нали се сещаш?
140
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се че Иванчева е виновна и това ще се докаже в съда
139
10
 
19
 
! Отговори
ехооо преди 6 години
4 месеца я подслушват и има над 20 срещи записани с видеоматериал. Тези неща как ти убягнаха, бе пич?............................А на теб пич да ти убегна факта че досега по делото няма приложено нито едно СРСе?Когато искаш да държиш някой затворен в килия, трябва да представиш доказателства че е нарушил закона. Дотук има само един екшън с качулати и някакви пари в кола.По същия начин могат да заключат и мен и теб, ако някой "доброжелател" сложи в колите ни бял прах или пачки с евро.
138
4
 
16
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
Спомням си какви истерични постановки бяха в Шумен,когато съдеха килърите.Марковски пак беше главен режисьор,участваха Илиян Василев,Доковска и още куп артисти от Сатирата.Видяхме всички основни номера,то беше отлагания по болест на адвокатите,на подсъдимите или свидетелите.Брутално неуважение на съда и прокуратурата за което в белите държави отнемат адвокатски права до живот.Но паричките на обвиняемите свършиха,столичните кърлежи се оттеглиха, а сумиста и компания получиха доживотни присъди.