От мол на Околовръстното до кафе на Кристал... Кмет гейт

Бизнесменът се навил да даде пари, за да строи на Камбаните
Обновена: 24 апр 2018 08:15 | 24 апр 2018 08:10,
60
От мол на Околовръстното до кафе на Кристал... Кмет гейт
Иванчева писа бележка до журналистите, че не е била в "Ринг мол" на въпросната среща. Снимка: архив, Булфото

Обвиненият като посредник при вземането на подкупа за кметицата на столичния район "Младост" Петър Дюлгеров и изнудваният бизнесмен са се видели в столичен мол на Околовръстното шосе, за да уговорят окончателния размер на рушвета, обяви "24 часа" като цитира разследващи.

Срещата между Дюлгеров, който е бивш кмет на "Младост", и предприемача Александър Ваклин, била последната преди предаването на първата вноска от рушвета на 17 април т.г.

Още по темата

Двамата си стиснали ръцете за 500 хил. евро, за да се издаде на Ваклин съобщение до всички заинтересовани, че предприемачът може да строи в местността Камбаните.

Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и Дюлгеров са обвинени за подкуп от 70 хил. евро. В петък, когато спецсъдът решаваше дали да ги задържи, кметицата Десислава Иванчева писа бележка до журналистите, че не е била в "Ринг мол" на въпросната среща.

Разследващите обясниха, че няма противоречия в протоколите за парите, както твърди защитата. Ваклин дал свои пари на 2 април, тъй като прокуратурата няма резервен фонд за такива случаи.

Банкнотите трябвало да се бележат, за което има протокол от 2 април. След това те са върнати на Ваклин, за да може бизнесменът да ги предаде на посредника.

Процедурата обаче се повторила, тъй като предаването на подкупа се отлагало на няколко пъти до 17 април. Сега 70-те хил. евро се съхраняват като доказателство в прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
1
 
! Отговори
Чудно ??? преди 6 години
Колко много хора харесват тази посредствена личност кметицата.Само като я погледне човек, вижда един типичен човек, потвърждение на теорията на Ламброзо !!!
56
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До АнонименИ вземането не могат да докажат без СРС-та!Иванчева и Петрова казват: - Пари не сме пипали, попречено ни беше да извикаме адвокат, маркиращото вещество е от подписването на протоколите, индикацията не е на място, с което можем да държим, натривки са взети след като цялото място е овъргаляно с маркиращия химикал.Дори Дюлгеров да твърди друго, Петрова и Иванчева ще отричат. Две на едно.
55
1
 
1
 
! Отговори
Димитров преди 6 години
До Do 51 Повтарям гоПапагал :))))))
54
4
 
12
 
! Отговори
Do 51 Повтарям го преди 6 години
Като се има предвид слабостта на тази власт към медийни изяви, ако имаха някакви видео или аудио материали за тази кметица, вече да бяха изтекли в приятелските медии.Вместо това онзи шеф на КТОПКИ обикаля сутрешни блокове и твърди че тя обичала да ходи в чужбина, чул я бил лично как казва по телефона "ще останем още, тук ни харесва".Пари на задната седалка в колата лесно се подхвърлят.Няма логика цялата постановка. Ареста беше абсурдно мутренски демонстративен.Затова не вярваме.
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ловя бас, че тази няма да осъдят. Ще и разсипят живота, здравето и бъдещето но няма да могат да я осъдят, освен ако не си купят и съдебния състав (което не е невъзможно в БГ). Но така или иначе делото ще стигне до Страсбург и ЕС и накрая ще плащаме обезщетения всички дружно а главните артисти в тоя водевил ще са заслужили депутати, политици или министри (за благодарност). Иванчева ще е пре-богата дама с разклатени нерви и разсипан живот.
52
0
 
7
 
! Отговори
Ваня преди 6 години
До Анонимен-51: Но 2 или 3 обвинения не са различни дела, а са ЕДНО ! Значи всички доказателства трябва да представят на съда едновременно! А после Съдът преценява и решава какви са обвиненията и тн !
51
5
 
6
 
! Отговори
Ваня преди 6 години
До Анонимен: но тя не е хваната с никакви пари ! Това са приказки за наивници!
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До П.ПетровПовтарям го - тоя път по-бавно да за ме разберете.Марковски каза че в момента мярката за неотклонение е по обвинение за взимането на подкупа и пред съда бяха прадставени доказателствата за взимането на подкупа.Обвинението за искане на подкупа е отделно от първото обвинение за взимане на подкупа и то още не е внесено. По второ обвинение доказателства са СРС-та и ще бъдат приложени към второто обвинение.
49
1
 
9
 
! Отговори
Ваня преди 6 години
До Анонимен-40: към делото НЯМА приложени НИКАКВИ снимки !!! А ти ми говориш, че била снимана ??? Май така ти се иска ?
48
4
 
0
 
! Отговори
Ваня преди 6 години
До До 12: Подадените документи -- са доказателства !
47
2
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До АнонименКато има СРС-та защо не са приложени към делото ? Исканията за тях вписани ли са в съда ?До момента никой прокурор не е уточнил, че на СРС-та са записали Иванчева как иска и как приема подкуп!Имат Дюлгеров как се е пазарил и толкова!
46
3
 
10
 
! Отговори
А преди 6 години
НЕ СЪМ КЪМ ИВАНЧЕВА,НО ТЯ МОЖЕ ДА МУ ПОИСКА САМОЛЕТ,ТОЙ ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ СЪГЛАСИ,ЩОМ СЕ Е СЪГЛАСИЛ,ЗНАЧИ ТЯБВА СОЛИДАРНО ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ,ПЛЮС ТОВА ТОЙ ДАВА ПАРИТЕ,НЕ АЗ.МНОГО АБОТИ НЕ СА ЯСНИ,НЕ ЗНАМ ДАЛИ СА ПРОПУСКИ,НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЗАЕК ОТ ТАЗИ ТРЪНКА.АКО ВСИЧКИ ПОДКУПИ ТАКА СЕ ИЗЯЯСНЯВАТ МАЛЕ ЛЕЛЛЕ.
45
1
 
9
 
! Отговори
Ваня преди 6 години
До Анонимен-10: А бе , ти *** ли си -- Иванчева въобще не е била в никакви кафенета или молове !
44
2
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До АнонименСъдът работи с доказателства, не с предположения!След като Борисов може да се запише как съветва Борислав Найденов за "усвоените" пари по европейски програми, а съдия Кокинов изнася служебна информация, така и кметица може да се запише как иска подкуп, дори и да има посредник! До момента такова доказателство няма!Дюлгеров искал пари от Ваклин, прибрал е 20% и е бутнал останалите в служебната кола на кметицата. Това са фактите!
43
8
 
5
 
! Отговори
пръдължение към 42 преди 6 години
500 хил евро са около милион лева.Както и Марковски каза все още говорим за първото обвинение - че е хваната със 56 000 евро подкуп + 14 000 евро в посредника = 70 000 евро които няколко пъти са давани на прокуратурата и връщани на инвеститора защото срещата е отлагана няколко пъти. В момента данните са че са на съхранение в прокуратурата а не както разправят адвокатите че са върнати.Обяснявам го за зелените и останалите яростни защитници, на които им се привиждат всякакви конспирации
42
0
 
15
 
! Отговори
побъркахтени преди 6 години
От 17.04,2018г. всеки божи ден ни се сервират такива абсурдни и противоречащи "доказателства", че става абсурдно и смешно. Не ни вземайте за балъци, хора сме с образование и то престижно за да не разбираме, че ни баламосвате.
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До П.Петров1. Сумата която е поискала след пазарлъците е станала ясна много преди да бъде поискана да и се даде за да свърши работата.2. Има СРС-та които доказват, че тя си е поискала парите, но те не са приложени по първото обвинение, което е за взимане на подкуп и заради което беше искана мярката за неотклонение. По това обвинение доказателстото са парите.3. Милион и сто е поискала, след пазарлъци се е съгласила на 250 хил евро за първия и после още 250 за втория, общо 500 хил евро
40
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега на прокуратурата ли да вярвам или на адвокатите на жената хваната с пари в колата? Объркан съм.
39
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то остана и лично да си ги поиска. Тя че не е особено умна стана ясно още като се разбра, че сама си е избрала часа и мястото на срещата да е в центъра в час пик ама чак пък да е толкова несъобразителна сама да си поиска подкупа явно не е. Не разбирам от къде ви се привижда тази конспирация при положение че е снимана как прибира парите. На твърденията, че не е знаела че това са пари и че парите са подхвърлени нещо не ми се вярва.
38
2
 
12
 
! Отговори
каква държава ?? /2/ преди 6 години
продължавам .. с абсурдитешефна митниците милиционер- шеф на милицията социолог, министър на отбраната -ш--о-п--@--Р , философ -хидроинженер , двама предишни Станишев и царя с първи работен ден -министър председател ,Всичко е елементарно и лесно.. На ..80 % от народа това му харесва..всеки вижда че да си нещо..въобще не е нужно да си образован или умен..лесно-просто всеки има шанс.. като да търкаш билет. нека в билетите вместо суми да сложат..министър..депутат..и кой какво си изтърка