Шофьорът на автобуса ковчег с 6 глоби – за скорост, фарове, колан...

Веселин Георгиев ги е натрупал от 2015 г. и ги е платил всичките
30 апр 2018 11:45,
117
Шофьорът на автобуса ковчег с 6 глоби – за скорост, фарове, колан...
Снимка: архив "Булфото"

Шофьорът на автобуса, който на 13 април се обърна в тежка катастрофа на магистрала "Тракия", има 6 глоби на пътя. При  жестокия инцидент тогава загинаха 6 пътници, а над 20 бяха ранени.

За трагедията бе обвинена 29-годишната шофьорка на лек автомобил "Рено Меган", която според обвинението е блъснала автобуса.

Шофьорът на рейса, Веселин Георгиев, не успял да го овладее, той се обърна в канавката на магистралата, затискайки част от пътниците.

Още по темата

Водачката на колата Цвета Таскова бе задържана, а после пусната под гаранция от 5000 лева. Тя призна вината си и обяви, че съжалява за жертвите. Цвета има едно нарушение като шофьор за 10 години – засечена е да шофира с 0,9 промила алкохол в кръвта през 2016 година.

Веселин пък е натрупал общо 6 глоби от пътни полицаи. Всичките нарушения е извършил с личния си автомобил, пише "Телеграф".

"Има книжка от много години, но е започнал да гази правилата през 2015 г.", уточняват от полицията.

През 2015 година е първият гаф на Георгиев. Тогава камера на КАТ го е засякла с превишена скорост между 20 и 30 км/ч над ограничението. Затова му е бил съставен електронен фиш за 100 лева.

През 2016 година професионалният шофьор има две нарушения – шофиране без задължителния обезопасителен колан и акт за това, че е забравил да включи фаровете си.

Три от глобите на Веселин са от миналата година. Тогава той е засичан за втори път с превишена скорост – отново с малко повече от 20 км/в над ограничението. Отделно го спипали пак без колан.

Сдобил се е с фиш и за това, че е забравил да залепи стикера за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на предния прозорец на колата си.

Шофьорът от "Юнион Ивкони" е платил всичките си санкции. Той вече е бил разпитан два пъти от полиция и прокуратура за катастрофата и разследващите са убедени, че няма вина за трагедията на "Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
16
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 години
Ама той тоя си е рецидив отвсякъде?! Не се опасал с колан докато паркира. Пък не включил фаровете в ярък, слънчев ден. И на ограничение 40, минал със 60!
79
0
 
13
 
! Отговори
69 преди 5 години
значи ако аз блъсна някой който върви до мен и той падне и си счупи примерно три ребра, с чисто сърце мога да го обвиня, че е трябвало да падне на ръце като стар шаолинец, а аз съм чист като сълза. Ба таз логика ве другари....
78
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е това е правосъдие ...жената за 10 години един акт виновна че бутнала 2о тонния автобус а страхливия дето извъртел волана надесно и има суамти провинения и утрепа хората в канавката с два разговора се разбира че няма вина ...ПРАВОСЪДИЕ НА ОНЯ СВЕТ в действителност оправяй се сам
77
10
 
15
 
! Отговори
Фактите преди 5 години
Автобусът тежи някъде около 16-18 тона, а пежото около 1,2 тона. Как пежото, което е близо 14 пъти по-леко от автобуса ще го преобърне и то при успоредно движение с близка скорост 110 км/час и 93 км/час? Това е все едно дете с тегло 6 кг движейки се до баща си, който е 90 кг, да го изхвърли встрани от пътя и събори на земята.
76
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои пишат тук сякаш никога не са виждали какво прави един шофьор на междуградски автобус, най-малкото как почти не изпуска телефодна от ръцете си.Други пишат за причина и следствие, но по тяхната "логика", който е построил пътя е виновен, че за катастрофата, ранените и убитите. Ако там нямаше път, значи нямаше да се ударят според тяхната логика. Истината е, че има леко ПТП, за което най-верочтно е виновна жената с Пежото, а след него второ тежко ПТП заради неадекватните действия на автобусния
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Онова видео с китайския автобус който се обръща е подвеждащо. Първо, китайския бус е с 6 реда седалки и 14 пътника. Второ, пикапа който удря рейса е поне 3 тона. Трето пикапа изпреварва с 50 см буса и го удря в предната броня, заставяйки пред бусчето. Четвърто, удара с пикапа е силен и изхвърля пътниците още преди автобуса да се е обърнал.
74
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако колата не беше застрашила автобуса по някакъв начин, а младата жена викаше - аз съм виновна, непосредствено след катастрофата, автобусът нямаше да бъде принуден да реагира по какъвто и да било начин!Някой се намеси много яко.Това, че шофьорът е ром, не го прави виновен.Момичето каза, че се навело към радиото и е врътнало, последвал удар.Маневрата на автобуса е следствие от действие на колата.Нека тоа да се изясни безпределно на пишещите тук, че шофьорът е виновен, защото е ц.и..ганин
73
4
 
11
 
! Отговори
до 66 преди 5 години
Може и да си прав, ама да не ти се случва на магистрала някой само да те докосне... да не ти се случва при тази висока скорост. После ще запееш други песни. И то във всички тоналности.
72
6
 
10
 
! Отговори
От писанията на... преди 5 години
...някои експерти тук разбирам, че младата дама, блъснала с колата си автобуса няма никаква вина. Просто автобусът вече е летял към канавката, катастрофата е била неминуема и без страничния удар, а колата само лекичко го е обърсала, колкото за разнообразие...Пожелавам на хората, разсъждаващи по този начин, някоя мома да ги пообърше, да ги прати в канавката, а после / докато погребват избитите си роднини/ експертите да си викат наум "леле, колко невинна е момата и колко виновен съм аз!"
71
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
99.99% вината е на пишман шофьорката, която удря автобуса, затова доживот в панделата - това са 6 убити невинни пътници! Ако не беше ударила автобуса тези хора и сега щяха да са живи, така че глупостити от рода, че шофьора бил виновен са на хора близки до убийцата, които нарочно спамят да влияят на мнението на хората! Това е все едно да тичаш и някой като те задминава изведнъж да те бутне странично и ти да паднеш и да убиеш човек и ти да си виновен че си паднал върху човека и си го убил?!
70
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
рейса няма спирачен път
69
8
 
8
 
! Отговори
. преди 5 години
Предполагам, че жената се е забила в предното колело и шофьорът на автобуса е извил съвсем леко надясно или от удара колелото е завило, но тъй като автомобила натиска колелото отзад и то е леко завило - продължава да завива и шофьорът на автобуса не може да го изправи, а и предполагам инстинктивно е набил и спирачките, заради което колата продължава да подпира колелото в положение за завой. Затова и на автобуса поредните колела са на почти пълен завой на дясно.
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С колективен договор и шофьора на автобуса не е виновен. ПРОСТО ФИРМАТА ПРЕВОЗВАЧ ПОКРИВА ЩЕТИТЕ НА ВСИЧКИ В АВТОБУС А + НА РЕНОТО/ там вина няма/И отделно фирмата може да си иска регрес на щетата от водача си. Но ми се струва трудно.1. НЯМА колани2 сменен е без предизвестие3няма мантинела4собственика на автобуса и партия.
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егaти смешните глоби, иска ми се и моите да са все такива невинни.
66
9
 
12
 
! Отговори
ист преди 5 години
Спрях да карам леката си кола, за да не обърна в канавката някой автобус.Качих се на велосипед, но и от него слязох. Ще блъсна някой джип, движещ се с висока скорост и ще пребия бизнесмена. Забраних на шест годишната си дъщеря да кара колелото си в градската градина, защото там тичат мъжаги с висока скорост, а нали знаете че малко да ги бутне детето, и ще се пребият в пейката на алеята. Това го научих от един експерт.
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От всички снимки от катастрофата най-много ме озадачи една от първите снимки от катастрофата. На тази снимка и автобуса и реното са в канавката като багажника на леката кола се опират в задните гуми на буса. Факт е, че пътниците от леката кола са живи, което означава, че колата не е помагала за вдигането на автобуса на две гуми, ами колата се е заклинила в долната част на буса и затова двете превозни средства са се влачили в канавката.
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и никой не коментира защо там на магистралата няма мантинела, при това участъка е ремонтиран скоро, а страничната канавка е доста дълбока, иначе вина имат и двамата шофьори, но не това е причинило смърта на хората, такива удари борд в борд стават относително често и това не е някакво ПТП от което да си отидат толкова хора, лично аз бих проверил историята на ремонтите на автобуса, въобще не е нормално така да изпадат пътници от него и да бъдат премазвани, виждал съм много преобърнати автобуси
63
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За мен в общата вина за обръщането на автобуса, вината на шофьора на автобуса е 95%, а 5% е на тази с реното, която е направила наистина леко ПТП с автобуса, но шофьора на автобуса явно не е внимавал и е направил напълно погрешна маневра, която е довела до обръщането на автобуса.
62
1
 
1
 
! Отговори
До 54 Стамат преди 5 години
Да си чувал нещо за факти и елементарна логика?Май не си, щом питаш това, което питаш.
61
7
 
12
 
! Отговори
AcOrP преди 5 години
Ейй големи разбирачи всичките тук бе.. Шофьорът бил виновен... А офцата дето си е писала СМС-и не... Била причинила леко ПТП... Глобите на шофьора са незначителни забравил си фаровете,забравил си колана, забравил да си залепи стикера за ГО... И две превишени скорости с 20км/ч което е напълно възможно да е при измислено ограничение от 40 км/ч да караш със 60 км/ч