Шофьорът на автобуса ковчег с 6 глоби – за скорост, фарове, колан...

Веселин Георгиев ги е натрупал от 2015 г. и ги е платил всичките
30 апр 2018 11:45,
117
Шофьорът на автобуса ковчег с 6 глоби – за скорост, фарове, колан...
Снимка: архив "Булфото"

Шофьорът на автобуса, който на 13 април се обърна в тежка катастрофа на магистрала "Тракия", има 6 глоби на пътя. При  жестокия инцидент тогава загинаха 6 пътници, а над 20 бяха ранени.

За трагедията бе обвинена 29-годишната шофьорка на лек автомобил "Рено Меган", която според обвинението е блъснала автобуса.

Шофьорът на рейса, Веселин Георгиев, не успял да го овладее, той се обърна в канавката на магистралата, затискайки част от пътниците.

Още по темата

Водачката на колата Цвета Таскова бе задържана, а после пусната под гаранция от 5000 лева. Тя призна вината си и обяви, че съжалява за жертвите. Цвета има едно нарушение като шофьор за 10 години – засечена е да шофира с 0,9 промила алкохол в кръвта през 2016 година.

Веселин пък е натрупал общо 6 глоби от пътни полицаи. Всичките нарушения е извършил с личния си автомобил, пише "Телеграф".

"Има книжка от много години, но е започнал да гази правилата през 2015 г.", уточняват от полицията.

През 2015 година е първият гаф на Георгиев. Тогава камера на КАТ го е засякла с превишена скорост между 20 и 30 км/ч над ограничението. Затова му е бил съставен електронен фиш за 100 лева.

През 2016 година професионалният шофьор има две нарушения – шофиране без задължителния обезопасителен колан и акт за това, че е забравил да включи фаровете си.

Три от глобите на Веселин са от миналата година. Тогава той е засичан за втори път с превишена скорост – отново с малко повече от 20 км/в над ограничението. Отделно го спипали пак без колан.

Сдобил се е с фиш и за това, че е забравил да залепи стикера за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на предния прозорец на колата си.

Шофьорът от "Юнион Ивкони" е платил всичките си санкции. Той вече е бил разпитан два пъти от полиция и прокуратура за катастрофата и разследващите са убедени, че няма вина за трагедията на "Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моето мнение с което не бих искал да влия на никой е, че трябва да се повдигне обвиниение на шофьора на автобуса. Ако сравним системите на сигурност на един нов автобус и на едно рено модел 93г , то с ще получим ралика в вложените средства над 1000 пъти, а технологчино е все едно сравняваме нокиа 1100 и хуавей Р20. Сигурен съм, че поне три системи за сигурност в автобуса са се борили срещу некадърността на задкормилното устройство.
19
0
 
8
 
! Отговори
до шматката преди 5 години
Правилно си се нарекъл Шматка,само трябваше да добавиш и неграмотна-шофИОрката.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анти ГЕРБМдам, щото охраната му бие :)И от моето село едни мутри буйстваха и като дойдоха журналята, само им скръцнаха със зъуби и се покриха.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лаура Палмер (сори, не чета добре чужди имена, като са написани с чужди буквички)- За нправилно пресичане, пешеходците с колко кашика ще ги наказваме ? Аз казвам по 10 ! Я сменти, ВСЕКИ ЕДИН ПЪТ, когато не си пресякъла, ама ТОЧНО на пешеходна пътека, нищо, че и в двете посоки не е имало кола на по 2 километра, па може и пешеходна пътека да не е имало. Колко кашкиа ти се събират ?
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Laura Palmer 13Какво виждаш ти, като дребно нарушение ? За несложен колан 3 години ? За неправилно паркиране 8 години. За 5 километра над допустимата скорост 10 години - ще смъкнем на 5, ако не е имало табела...По тая логика, полвината ти роднини и приятели, трябваше да гният по затворите.
15
1
 
36
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
Журналистите че са платени е ясно като бял ден. Винаги поднасят информацията избирателно. Гонят слабите за интервюта, висят с дни пред домовете им, разпитват съседи, колеги, близки на семействата и роднини. Но когато Ивайло Московски уби от наглост и глупост собственото си дете, никой не се осмели да търси някой за информация.
14
4
 
16
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Шифиорката има само една глоба ама тя е достатъчна .Нещата според статията изглеждат така.Пешо е хващат 10пъти да краде кокошки а г-н Петров.само един път като открадна 1 000 000лв.Пешо е по лош
13
5
 
7
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До Laura Palmerуспокой се , Ким Чен...
12
19
 
5
 
! Отговори
Laura Palmer преди 5 години
*** с книжка са истинско бедствие по пътищата-некомпетентни,нагли,агресивни,без сиво вещество,без разсъдък,без страх от Бог.Всеки един с нарушение трябва да лежи в затвора (за дребно нарушение 3 години,за по-тежко 8 години,а за рецидивист 15 години) и трябва да плати 50,000 лева глоба.Ако не плати,сметките и заплатата му трябва да бъдат запорирани докато не се издържи.Това са потенциални убийци в крайна сметка и наглеци.
11
3
 
25
 
! Отговори
Христо преди 5 години
НЕ знам ,вие ,журналЯта какво се опитвате да втълпите с гръмките си заглавия, като "шокиращо" , "гази закона" и тн. ??? За човек, който прекарва цял ден на пътя, това са мижави нарушения. Нима всички карате с 50 ?
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Партиен членТочно ! И аз вече имам кола от 5 години, но преди това, когато караха междуградско по доставки, съм навъртал над 600 километра на ден, всеки ден, по 25 дена в месеца. Още не съм си стигнал километрите на 5 годишната кола, които навъртях само за 5 месеца.
9
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз имам поне 30-40 глоби за всякакви по вид нарушения само без ПТП и Употреба на Алкохол или Наркотици.Ако взема че направя някаква беля( да чукна на дърво) и ми изкарат всички фишове и актове от както съм шофьор.Това прави ли ме по виновен? Жена ми е със златен талон не защото е перфектната шофьорка а защото много рядко кара кола!
8
6
 
31
 
! Отговори
Експерт преди 5 години
Всичките нарушения са в рамките на нормалното, още повече че са платени.Честно казано 10 пъти без колан и 10 пъти с 20 км.ч. над позволеното са по-малко и от един път да караш пиян. Ако питате мен ГЕРБаджийската магистрала за милярди е най-голямата причина за този ад.По нея има повече бабуни от колкото на Луната.
7
3
 
22
 
! Отговори
Кон преди 5 години
Вижда се от изброените наказания, че става дума за дребни нарушения. Човекът има навици изградени с десетилетия, които противоречат на правила измислени от лаици - лепене на стикери - инфантилно занимание, колан - средство за пълнене на бюджета, включени фарове - допълнително ограничение на свободата на шофьора, превишенията са любими при незаконно поставени знаци. Характерно е, че услужливия някому журналист, не е посочил на кои места е превишена скоростта.
6
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е карал курсове за провесионален шофцор и кой му е дал кнужка на 33 годишния "професионалист"? Ясно е че автобусната фирма му замазва гафовете.
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ок, има си закон и той не ти забранява да караш, докато не ти бъде отнета шофьорската книжка, пак ако ще и сто глоби да имаш.А и "лиспа на колан" и "непуснати фарове" трудно се квалифицира като криминално деяние.
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не е имало удар от Реното едва ли е щяло да стигне до тая трагедия. Глоби, фишове, актове и другите глупости от статията са адвокатски глупости. Отностно коланите на пътниците - шофьора няма право да налага глоби за не поставен колан, това е отговорност на пътника. И накрая - до всички които смятат че колана е отговорност на шофьора един въпрос - ако у вас стане пожар ще излезете ли от дома си или е отговорност на пожарникарите да ви изведат?
3
4
 
37
 
! Отговори
спас преди 5 години
Който не кара той няма глоби.
2
1
 
32
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 5 години
Колко дни ви трябваха, за да ги изкарате тези 6 глоби със задна дата? Справката се прави за секунди след установяване на самоличността на водача.
1
5
 
30
 
! Отговори
маке преди 5 години
глупости на тръкалета дребни нарушения и я еднаж не си бех лепнал лепенката ама минах с шише ракия и цел ден одих жаден ся винаги си носим 5 кила скоросмъртница