Корупцията в КАТ – нагледно! 50 лева фиш и 50 лева рушвет

Шофьор показа инструкциите за "рушвет, който да не си личи"
Обновена: 29 май 2018 07:17 | 25 май 2018 08:50,
173

Любителско видео вади на показ корумпирани столични катаджии.

На записа се вижда как пътен полицай взима пари от шофьор, за да не му наложи по-сурова глоба.

Не само това, но служителят на реда инструктира нередовния водач как да му даде рушвет по начин, който да не си личи.

"Бях спрял на бул. "Васил Левски" за около 2 минути да си купя нещо за хапване. Е, доста солено ми излезе - 50 лева фиш и 50 лева рушвет", коментира авторът на клипа.

На видеото полицаят му обяснява къде да остави парите, отбелязва, че: "Щеше да го отнесеш яко" и на два пъти подчертава: "Трябва да почерпиш!".

Прокуратурата вече се занимава със скандалния запис след реакция и от страна на СДВР и дирекция "Вътрешна сигурност".

"Потвърждава се информацията, която първоначално е разпространена – че е поискан и взет подкуп", посочи пред bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Установено е, че шофьорът, мотивиран от полицая да му даде рушвет, е бил без талон за технически преглед и е имал предишен фиш за нарушение – неправилно паркиране.

Полицаят е служител на КАТ-Пътна полиция, като е ясна самоличността му, но Арнаудова не пожела да даде повече информация за него.

"Данните сочат на извършено престъпление – подкуп, класическата корупция, за която говорим в момента", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
5
 
! Отговори
хахахаха преди 5 години
Санкцията за нерегламентиран престой и то когато е създадена опасност за движението санкцията е от 20 до 150 лв. Като санкцията я определят в КАТ на база и на предишните провинения на водача. Теорията как "аз само за закуска и каква беля стана..." малко ми издиша. Но както и да е де. Просто да сме обективни и да не стане като с оня Тръпков, дето за 20 лева има 3г. условно. Тоя като е толлкова принципен що не иска да му напишат акт и готово? Какво повече щяха да му направят? Хитранко...
116
5
 
4
 
! Отговори
такси 2 млн. км. преди 5 години
Българина разбирал и спазвал закона само когато му бръкнели в джоба-- любима фраза на властимащите от привилегированите ,за които глоби не важат или мислите ,че пред закона всички сме равни.Тези които са само за вдигане на глобите сваляне на номера и абсолютна власт на всякакъв вид проверяващи сигурно операционната им система и софтуера им са по различни от моя,,,защото маи пред закона всички сме равни ,ама някои са по- равни.
115
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако тези от вътрешна сигурност им се работеше, щяха да останат само те.
114
2
 
15
 
! Отговори
такси 2 млн. км. преди 5 години
Правят мол в центъра ограждат го от всякъде със знаци забраняващи спирането и същата маркировка ...без всякакви отбивки и ръкави където да спреш,тряскат ти две патрулки и те започват да пишат --резултата е отличен за бюджета на това му викам ,,фабриката на тато,,и без заводи можем пари за бюджета ще има.Първо вижте за каква инфраструктура става въпрос за какви пътища ,стандарт на живот ,парко места разберете законите се създават със замисъл за корупция, тя видимо се залага в закона .
113
2
 
6
 
! Отговори
До 119 преди 5 години
Явно не я правиш разликата.В случая, който е спрял неправилно е трябвало да си понесе съответната глоба, НООО без рекета за почерпката. И без условието за по леко наказание срещу 50лв.Това ти се губи.
112
0
 
3
 
! Отговори
Нещастници преди 5 години
До До 112, ети докра, пич/ке."И корумпираните куки и наглярите, които всеки ден не спазват закона са за глоби, съд и т.н"Много добре правя разликата ;)
111
1
 
15
 
! Отговори
ист преди 5 години
За първи път чувам катажия да взема рушвет. Не вярвам.
110
3
 
16
 
! Отговори
ДО 104 преди 5 години
Да, геройство е да снимаш подкупен полицай, независимо, че това нищо няма да промени. Въпросният полицай ще бъде леко предупреден по-старателно да взима подкупа следващия път и всичко ще си е по старому. Отново прокуратурата ще се заеме със случая и..нищо. До следващия полицай...
109
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обесване за топките трябва, нихната ..... Избрали са го да служи на гражданите, дали са му куп правомощия, а вместо да пази тези, които му плащат заплатата използва цялата си власт да смуче като пиявица и да се гаври с народа. На времето в Грузия, ако не се лъжа, уволниха ВСИЧКИ полицаи и изградиха системата наново. Тука повече от половината взимат, ако не взимат си въртят или някакъв бизнес (куп народ търгува с коли), или покриват семейно бизнесче с магазинче, кафенце и т.н.
108
3
 
2
 
! Отговори
До 112 преди 5 години
Това, кой къде спира или не няма нищо общо с това, дали полицаите трябва да те изнудват за пари.Ако не правиш разликаата, проблема си е твой.
107
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден за тези десетина минути, за които отивам пеша до работата ми, виждам в Синя и Зелена зона поне 5-6 коли паркирани на забранено място и поне една от тях е полицейска, често една е на центъра за градска мобилност, обикновено има и поне един товарен бус спрял на ъгъла на тротоара на кръстовище и препречващ пешеходната пътека. Отделно има и коли спряли на забранено за спиране място. Пита се в задачката кой глобява полицаите за спиране на забранено място, обикновено до баничарница или кафе?
106
3
 
4
 
! Отговори
До 111 преди 5 години
Ти голям юрист се извъди!Кой завършен клас имаш?
105
1
 
11
 
! Отговори
Нещастници преди 5 години
Отделно, че всеки си спира където си поиска. Никой не спазва знаци, пътна маркировка. Пуска аварийки под знак престоя/паркирането забранено, на жълта непрекъсната линия и слиза да си купи дюнер. Щот видиш ли нямало къде да спре. Спри в дюнерджийницата да те е..Търсиш платено парко място/паркинг, спираш, ходиш пеш 5мин па си плющиш дюнера после. И корумпираните куки и наглярите, които всеки ден не спазват закона са за глоби, съд и т.н.
104
1
 
10
 
! Отговори
Вангу преди 5 години
И на двамата наказание даващият и получаващият
103
0
 
3
 
! Отговори
До 107 преди 5 години
Не, не са, специално в този случай.Защоъо единия се е почувствал изнуден...дал е подкупа и след това е сигнализирал.Още имаш ли нужда от обяснения?Или държиш да се правиш на интересен?
102
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой проверява проверяващите дали спазват закона? В случая кой проверя служителите на КАТ дали спират и паркират на разрешени места? Тях защо никой никога не ги глобява за неразрешено паркиране?
101
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да се оправим, докато КАТ не го закрием и на бивши и настоящи служители на КАТ със закон да се забтани да работят в сферата на безопасността на движението.
100
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даването и искането на подкуп не бяха ли еднакво наказуеми!
99
3
 
10
 
! Отговори
Нещастници преди 5 години
Тези калъфи от пътна полиция и 70% да уволянт от тях все тая, нищо няма да се промени. Те освен рушвети да си искат друго не правят. Виждам ги как подминават автомобили, които са паркирали неправилно, които правят обратен завои на двойна непрекъсната и т.н. и т.н. Тея михлюзи като излязат на протест да искат увеличение на заплатите трябва да им организираме контра-протест и да поискаме да ги уволнят!
98
2
 
8
 
! Отговори
Вуйчо преди 5 години
Може да и свестен катаджия някъде там, но не вярвам! Като ме спрат са като някви просяци ,, у, хубав телефон,, Един път ми вика един ,, да пием по нещо вечерта с колегата да се сгреем,, Само ги защитават, не им правят проверки а мн добре знаят че е така и че правят мн пари от рушвети! Хубаво тоя пич има запис, вижда се, ама другите с кво могат да докажат! В София почти всички си искат и това не е тайна за никой!