Обрат! "Битият" журналист симулирал нападението, май ще го съдят!

Съдът пусна "биячите" на Димитър Върбанов, след като изгледа записи
Обновена: 28 сеп 2018 22:36 | 28 сеп 2018 16:45, Веселина Йорданова
299

Районният съд във Велико Търново пусна без каквато и да било мярка за неотклонение двамата задържани за нанасяне на лека телесна повреда на репортера от "Господари на ефира" Димитър Върбанов.

В съдебната зала, в която журналисти не бяха допуснати, бяха изгледани записите от охранителните камери на склада, в които ясно личи, че няма насилствени действия спрямо журналиста, а той сам ляга на земята и симулира пред камерата.

Прокуратурата се отказа от искането си за налагането на постоянен арест, а двамата обвинени обмислят да подадат сигнал срещу журналиста за набеждаване и престъпление срещу правосъдието, съобщи "24 часа".

Още по темата

Говорителят на Районната прокуратура Таня Катрева също каза след заседанието, че тепърва ще се объждат доказателствата и е възможно да има друг привлечен под отговорност за скандалния случай.

От "Нова телевизия", където предаването се излъчва, заявиха, че макар "Господари на ефира" да е външна продукция с независима редакционна политика, не приемат подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика.

Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента.

Според информацията, обявена вчера, нападението срещу журналиста станало по време на разследване във Велико Търново. Репортерът и екипът му присъствали на внезапна проверка, целта на която била склад, в който преди време бяха открити храни с изтекъл срок на годност.

Освен огромно обществено съчувствие, журналистът получи и подкрепа лично от премиера Бойко Борисов от Ню Йорк, който разпореди по най-бързия начин виновните за побоя да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

Днес обаче кадри показаха, че нападение над Димитър Върбанов няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО НА ЖУРНАЛИСТА БРАВО НА ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
199
1
 
13
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До Анонимен 203За да е по-сигурно, идва и пожарна, за да залее всичко обилно, за да не останат никакви доказателства, които да изложат ГЕРБ,Борисов и личният му приятел и посредник с руската олигархия Валентин Златев пред Брюксел.
198
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 888889Ако небеше този скандал повечето хора нямаше да чуят за склада и само феновете на шоуто щяха да знаят.
197
3
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До Анонимен 203Всъщност истината е друга, но няма да ти я кажат по телевизията, нито ще я прочетеш в казионните медии.Журналисти Димитър Стоянов от Биволъ и Атила Биро от RISE Project Romania предупреждават полицията, че водят журналистическо разследване и, че е в ход унищожаване на документи уличаващи фирми на Валентин Златев в корупция и злоупотреба с еврофондове и отиват на място ако могат да спасят документи. Въпреки, че се легитимират като журналисти са арестувани, а полицаите "неволно" доизгарят документите!
196
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепям Митко. Очевидно е разбрал че държавата ще се мотае със склада и че няма нищо да направи и затова е решил да сканадализира с фалшивото пребиване.
195
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъпи приятели!Трябва да ме разберете - трудно се живее с някакви си 5-6 хил лева, които Джуди ни подхвърля месечно (и още толкова от командировки).Новият модел Ауди изисква доста по-големи доходи!Знаете как е...
194
0
 
10
 
! Отговори
До 203 преди 5 години
Справка в районно не се прави с белезници на ръцете
193
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъпи приятели, Благодаря ви за подкрепата! Тя е много важна за мен! Съжалявам, че не мога да отговоря веднага на всички, но по препоръка на лекарите трябва да почивам и да не стоя пред телефон и компютър поне в следващите часове. Изследванията са добри и ще се оправя бързо. Нашето разследване по случая ще продължи! Надявам се този път институциите да реагират адекватно!!!!!Прочетено във фейсбука на злощастното репортерче преди 2 дни!
192
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До П.ПетровПич, ти не разбра ли, че е същата инсинуация. По сигнала е направена засада. Там по нощите цъфват самите журналята с адвоката и са попаданали девакто в капана, който сами са поставили. Естествено са отведени в районното за справка. Задължителна, стандартна процедура. Не е имало арест!!!
191
1
 
11
 
! Отговори
888889 преди 5 години
Aма това не омаловажава факта , че вече 3/4 месеца няма кой да изземе и унищожи тази стока с изтекъл срок на годност . Нямаме работещи институции - това е истината
190
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един въпрос ме тормози целият ден!Монтажа на злополучното предаване къде е направено ?В студиото на предаването или в моето мазе !Защото Джудито ич абер си няма за това!
189
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На господарите съм им писал за много голяма фирма,която ми продаде добавки с изтекъл срок.Изобщо не ме отразиха
188
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Радомир някой запалил хартийки и спецназовци ги пазели . Да не угаснат. И някакви *** пречат. Ще ги опандизят ами.
187
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега отново да питам: на кого служат тези простотии със "защита на личните" данни по отношение изискванията към записите с камери? Колко записи от камери насочени към улиците помогнаха да се проследят престъпници или да се види истината за даден инцидент. Това, че е проблем за адвокатите по наказателни дела, брокери на гласове и техните партиини поръчители. На моралисти, извършващи неморални неща и мошенници, какво? Мен защо не ме притесняват записите от камери?
186
0
 
9
 
! Отговори
ГЭРБ преди 5 години
До АнонименЕ що да не го наемем в някоя от нашите телевизии?
185
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой би ли го наел този на работа сега ?
184
0
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Кой ще каже защо Борисов се изниза като пръ.дня във вълнени *** по случая с арестуваните от полицията в Радомир разследващи журналисти, а в този случай чак от САЩ се разпореди "...по-най бързия начин виновните за "побоя" да бъдат наказани с цялата строгост на закона." ?Някой журналист да се изкаже в национален ефир по въпроса?
183
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората пак не сте обективни. Даже се опитвате да измиете собствените си лица, защото когато се случи това, пак вие същите хора пеехте друга песен. Просто тогава не ви стигаше акъл да си представите във въображението си, че може пък и така да е станало. И сега ви изненадват, че така е станало и отказвате да приемете истината, че сте били пpости и сте повярвали. Подсъзнанието ви се бори със самите себе си. А това да лъжеш, си е типична българска черта, от народопсихологията. Тъй, че нищо ново!
182
14
 
2
 
! Отговори
Videoedit преди 5 години
За 24 часа такива "автентични" кадри от охранителни камери могат да се направят, че ...
181
2
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Явно има...обрат в узаконяването на бракуваните стоки.Етикетите вече са...подменени и журналистчето...лъже та се,,,къса.Бокоффската прокуратура е подведена...първоначално,но сега се...освести взе правилната позиция;да защитава...нашия човек и да обвини...нахалника,посмял да проверява.