Обрат! "Битият" журналист симулирал нападението, май ще го съдят!

Съдът пусна "биячите" на Димитър Върбанов, след като изгледа записи
Обновена: 28 сеп 2018 22:36 | 28 сеп 2018 16:45, Веселина Йорданова
299

Районният съд във Велико Търново пусна без каквато и да било мярка за неотклонение двамата задържани за нанасяне на лека телесна повреда на репортера от "Господари на ефира" Димитър Върбанов.

В съдебната зала, в която журналисти не бяха допуснати, бяха изгледани записите от охранителните камери на склада, в които ясно личи, че няма насилствени действия спрямо журналиста, а той сам ляга на земята и симулира пред камерата.

Прокуратурата се отказа от искането си за налагането на постоянен арест, а двамата обвинени обмислят да подадат сигнал срещу журналиста за набеждаване и престъпление срещу правосъдието, съобщи "24 часа".

Още по темата

Говорителят на Районната прокуратура Таня Катрева също каза след заседанието, че тепърва ще се объждат доказателствата и е възможно да има друг привлечен под отговорност за скандалния случай.

От "Нова телевизия", където предаването се излъчва, заявиха, че макар "Господари на ефира" да е външна продукция с независима редакционна политика, не приемат подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика.

Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента.

Според информацията, обявена вчера, нападението срещу журналиста станало по време на разследване във Велико Търново. Репортерът и екипът му присъствали на внезапна проверка, целта на която била склад, в който преди време бяха открити храни с изтекъл срок на годност.

Освен огромно обществено съчувствие, журналистът получи и подкрепа лично от премиера Бойко Борисов от Ню Йорк, който разпореди по най-бързия начин виновните за побоя да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

Днес обаче кадри показаха, че нападение над Димитър Върбанов няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"*** на ефира"Кой ли им вярва
219
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ви е държавата и си заслужават ЦЯЛАТА БИЛКА И СЪЛЗИ!
218
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко Тиквата е срам за България!
217
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Господар на ефир 239Добре де ама къде му е медицинското? Ако са го пребили нали трябва да има някакви поражения! Какво пише в медицинското? Че корупция има е ясно но все пак от едно 'пребиване' да се възтановиш за 2 дена е доста за чудене! Дайте повече инфо но без Шехиризади моля!
216
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОРБАТА СЕ ПРЕСТЪПНОСТТА НЕ Е НИКАК ЛЕСНА И Е МНОГО ОПАСНА!БРАВО НА ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В СЪЩИЯ ДУХ ИМАТЕ МОЯТА ПОДКРЕПА! :D
215
20
 
10
 
! Отговори
Господар на ефир преди 5 години
Полицаите пребиват репортерчето Митко! Това се случва малко по-късно извън кадъра на камерата! Покровителстват складовете за стари храни! Златен скункс за Младен Маринов и корумпираните ченгета!
214
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е лъгало това момче - не е толкова важно! В момента използват това като силен жокер, за отклоняване на вниманието от факта, че - в склада са препакетирани развалени стоки във вид "като нови" и са влизали в търговската врежа, вкл. в детски ясли! Точка! Това е голямата новина!А как е решил да подсили , чрез екшън ефекти нещата, това момче - това си е за негова сметкаКАКВО СТАВА С РАЗВАЛЕНИТЕ ХРАНИ, сладата от които сигурно стига и до "паветата", съдейки по жестокият отпор от троловете??
213
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО НА ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА!ТОЯ Е БИЛ В СКЛАДА КАТО СВИДЕТЕЛ НА ПОЛИЦАЯ ЗА ДА ЗАСНЕМЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА!!!ЛАЙ-НАРИТЕ НА ЕФИРА СА ТЕЯ ДЕТО ПЛЮЯТ ПО -ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА ПОКАЗАЛИ НЕ ЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В ДЪРЖАВАТА НИ НА ЯВЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ВАС ЛИ ДА ЗАЩИТАВАМ СЕЛЯ-НДУРНИЦИ ПРО-СТИ ДЕТО НЕ СТЕ НАПРАВИЛИ НИЩО ЗА ДЪРЖАВАТА ИЛИ ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА СТОРИЛИ МНОЖЕСТВО ДОБРИНИ НА СТРАНАТА!!ДА ВИ СЕ ЕБ-АТ ПУ-ТКИТЕ ЛЕЛ-НИ НА ТЕЯ ДЕТО ПЛЮЯТ ПО ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА :D
212
6
 
14
 
! Отговори
Кики преди 5 години
Срамота ... Няма такава държава.И още колко ли манипулирани репортажи е имало.Сами паднаха в собствената си клопка
211
15
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БРАВО НА ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА! БРАВО И НА РАЗСЛЕДВАЩИЯ ЖУРНАЛИСТ!!!!!А ТЕЯ ДЕТО ПЛЮЯТ ПО ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА ЩЕ ИМ ГО КАЖА ТАКА: МАМА ВИ МРЪС-НА БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛСКА ИЗГНИЛА!!! :D
210
2
 
4
 
! Отговори
Гопсодари на Ефира преди 5 години
И камерите не помагат!Имам бях нападнат от двама души има запис имам и медицинско на записа в забавен каданс се вижда как ме удря единия първи но прокурорка от окръжна прокуратура Плевен казва че записа е негоден и не ми дават видео записа да го изпратя на господари на ефира за експертиза и да видят дали се вижда кой първи удря лицата са с по около 100 висящи дела и ословни присъди и всяко дело се отхвърля единия от лицата рецидивисти има мощен гръб в плевенския съд...скоро ще се разбере..
209
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 221Защо да е ***?! Човекът си върши работата и ако излъже или преувеличи ще бъде изритан от Господарите! Те постъпиха много достойно, преувеличаваш - Вън!
208
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз наричам тия от " на ефира" - ла.й.ня.ри.те на ефира. Лай.ня.ри.те на ефира са ми много противни, но тук има едно НО! И това НО е за този случай. Вярно е, че журналистут на това ска.па.но предаване е преигравал , НО Държавата ТРЯБВА ДА ОСЪДИ и НАКАЖЕ БЕЗМИЛОСТНО ии ОНЗИ БО.КЛ.У.К И ЛА.Й.НО , който с хитрост и измама ПРОДАВА ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ! ОНЗИ ИЗМАМИНИК, КОЙТО ТРОВИ СВОИТЕ СИ!- БЪЛГАРИТЕ, БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА, ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ СОЛЕНО ГЛОБЕН И ДА Е В ЗАТВОРА!
207
0
 
5
 
! Отговори
До 212 преди 5 години
А ти какво правиш тук тогава като си толкова успял със семейство и мозък или ти плащат?
206
1
 
10
 
! Отговори
Ердоган преди 5 години
Аз такива Магърдичи ги правя на Халваджиян.
205
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Камерите навсякъде за да не се лъже, маже и преувеличава! Това е! Камери!
204
1
 
12
 
! Отговори
Патриот-майтапчия преди 5 години
Я, покажи, бабо Мецо, как пада Неймар за дузпа!
203
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 207Много харесвам Господарите но с преувеличения не става! На камерата се вижда много ясно че има насилие но не и пребиване! В никакъв случай не подкрепям склададжията и разсилния за начина на саморазправа но с грандомански прибавки от сорта на много тежък побой няма как да стане.
202
3
 
13
 
! Отговори
СЛУГА НА ЕФИРА преди 5 години
НОВА МЕНТЕЛИЗИЯ поздравява всички свои зрители с постановката "Кой ми *** в гащите?"Вход - свободенНачало -21.30Ще има адреналин, обещано!Изпълненоооо!
201
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе като чета тука написаното,се питам нямате ли друга работа, имате ли мозъци,нямате ли семейства? С такива глупости и писаници нищо не получавате! Ако някой ви плаща все пак ще ви разбера,ама за такъв шайс не вярвам някой да си дава парите!