Спецакция "Полимери" в ход: Семейство Баневи арестувани в Париж!

Задържането им е осъществено въз основа на европейска заповед за арест
Обновена: 26 окт 2018 16:57 | 26 окт 2018 14:18,
162

Полицията провера офис на семейство Баневи. Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани във Франция днес, съобщи БНР, като цитира два независими източника в службите.

Арестът е осъществен на територията на Париж и е извършен въз основа на европейска заповед за арест на двамата, издирвани от българските власти.

Акцията е на парижката полиция. Повече информация ще бъде дадена по-късно.

Още по темата

Припомняме ви, че по-рано днес спецпрокуратурата започна акция в София и страната във връзка с дейността на приватизирания завод "Полимери" АД.

Заводът беше приватизиран от дружество на Николай Банев и не работи от 2010 г. Три години по-късно беше обявен в несъстоятелност.

От спецпрокуратурата уточниха, че се осъществяват претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано разследване за извършени престъпления по пет члена от Наказателния кодекс - за организирана престъпна група, за данъчни и финансови престъпления, длъжностно присвояване в особено големи размери.

През август миналата година премиерът Бойко Борисов поиска да се разгледа приватизационната сделка за девненския завод.

Според него тя е много "приятна" и олицетворява как се е процедирало в държавата по време на прехода. Всичко в завода е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах", каза Борисов.

Той припомни, че по случая с "Полимери" от няколко години тече разследване, което за момента се води срещу неизвестен извършител.

"Приватизацията освен, че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика доколкото знам, е много интересно", коментира Борисов и допълни, че това предприятие е било уникално по своята същност на Балканите.

По думите му бившият собственик на завода е разпродавал и е вземал парите, само че отровите са оставени и сега обезвреждането им е за сметка на данъкоплатците.

Според Борисов новият собственик на дружеството (Николай Банев) на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде кутевистиииии на амбразурата....Да се вменява, че нашия другар е невинен!
23
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а арабаджиеви - кога ?
22
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А приватизацията на Гела мина тихо и мирноАма той е от карето по белот на Банкянската тлъстинаКакто и Златев от ПравецПък и ИПОН охранява ЛУКОЙЛ и прибара 24 милиона на месецНяма как да стане
21
5
 
23
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Да, да. Тази не е никаква ки фла. Тя е кро ко дил.
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният прах в очите!
19
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на снимката виждам един комсомолски сектера с червено куфарче!ето това лице и "шаблона" на българският партиен олигарх! копи-пейст са всичките!
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КЛОЗЕТНИЦИ
17
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо чак сега ?Да не е спрял и той да си плаща като Ветко и Миню.А, всъщност Ветко май си плати вече - отвориха му хотела.
16
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И след това как ще харесвате Борисов :) Удрииии червената измееет :) Сега ще слушаме от Позитано как са невинни тия, също като фризорката :)))))
15
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя добре след 20години да видим дали ще влезе в затвора, а Иван Костов за фондация "Сапио" кога?
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давай, матряла обича зрелища. Малко хляба дръпнА нагоре, ама все още има за хляб.
13
10
 
23
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Не платиха на точният човек и им разкатаха фамилията...а къде.къде по големи престъпници си живеят необезпокоявани...ама знаят на кого да платят...
12
1
 
28
 
! Отговори
V преди 5 години
Чорбаджийски ми ти работи ;) Мерцедеса е важен.Ко ти пука за работниците ? Нали там Доган купи теца ? Той да им плаща :) Ми значи те са комшии по завод с Амед Доган .Те така или иначе са там да видят и ТЕЦа
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Баневи адреса в Бояна да им го дадем ли, или си го имат отпреди?
10
12
 
33
 
! Отговори
Mitaka преди 5 години
Бой по червените олигарси!След Арабаджиеви, Миню Стайков сега и Баневи.Това е иситинската причина БСП да иска да свали властта - за да си запази хората - до един комсомолски секретари и агенти на ДС с разадени пари от Луканов.
9
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Огнена жена с мегаеротично излъчване.Сега вече почти не се срещат такива.Само ки фли.
8
5
 
33
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Чие "изобретение" е масовата и касова приватизация в световен мащаб? Ами, на Ротшилд! Защо бе внедрена в България, от десните от ЕНП? Ами, защото тя е инструмент, Ротшилд да изсмуче и разруши националната икономика на държавата, за да може после лесно да я прикачи към либералната в ЕС;))) Така, една държава от произвеждаща национален продукт, се превръща в суровинен придатък на друга. затова и златото уйде. А на Ротшилд му трябва златото! Иначе, нихилисти-изпълнители в България с лопата да ринеш
7
3
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
защо не бягате в завода в троян там да се криете де-били гадни
6
8
 
6
 
! Отговори
65 преди 5 години
Незнам дали е цепеняк ,ама е странна,може и да надживее кралица Елизабет.А тя е рептил май
5
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банева е страхотен цеп еняк !