Масларова осъди България в Страсбург, плащаме ѝ ?8000

Прокурор и депутат я обявиха за виновна без присъда
Обновена: 31 яну 2019 16:53 | 31 яну 2019 14:07, Камелия Цветанова
59
Масларова осъди България в Страсбург, плащаме ѝ ?8000
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България ще трябва да заплати на бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова 8 000 евро по заведеното от нея дело в Страсбург.

Според решението на съда България е нарушила презумпцията за невинност и правото на защита на бившия социален министър.

Още по темата

Направили са го с изявления по разследването срещу нея говорителят на главния прокурор, както и депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев.

По това време обвинител №1 беше Борис Велчев, а неговият глас - Стелиана Кожухарова.

Съдът отхвърля претенциите на Масларова, че правото й да бъде смятана за невинна до влизане в сила на присъда, е нарушено и от самия Велчев с искането до парламента за свалянето на имунитета й, както и с реплика на премиера Бойко Борисов, преразказана в столичен вестник.

Кожухарова и Нунев са били категорични за вината на Масларова в изявленията си, приема съдът.

Масларова беше подведена под отговорност за присвояване на над 11 млн. лева при т. нар. "златен ремонт" на Центъра за комплексно социално обслужване в Стара Загора. Тя има и обвинена и в престъпление по служба, а подсъдими с нея бяха собственикът на фирма "Стара Загора 2007" Венцислав Драганов, управителят на дружеството Михаил Методиев, бившият зам.-министър Димитър Димитров, бившият главен секретар на социалното ведомство Иван Пенев и Росен Стефанов, който е отговарял за контрола на ремонтните дейности.

Процесът срещу нея влезе в Софийския градски съд през 2010 г. Пет години по-късно всички подсъдими по казуса бяха оправдани. След още година излязоха и мотивите на градския съд и процесът се придвижи към горната инстанция.

Апелативните магистрати обаче приеха, че срещу бившия социален министър има събрани годни доказателства за извършени престъпления и присъдите на втора инстанция биха били осъдителни, ако не са били "алогичните и абсурдни" твърдения в обвинителния акт. Така през юни 2017 г. апелативните магистрати върнаха делото на прокуратурата, за да бъде поправено. Оттогава разследването е отново висящо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
2
 
! Отговори
Дърта ЧанДа преди 5 години
aми щом тоя център е незаконно ремонтиран, настоящите , дето бачкат там, в знак на солидарност да излязат на къра!
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да има паразитизъм,трябва да има ,,гостоприемник'',в случаят много търпелив и *** народ.Тази лично подлъга пенсионерите да гласуват за нея на времето,под предлог че ще им вдигне пенсиите.И гладните пенсионери гласуваха,а тя вдигна пенсиите както беше и обещала.Само че вместо парите на пенсиите,се обърка та вдигна годините за пенсиите. Няма да забравя когато даваше интервюто от терасата докато готвеше.Викаше че и тя е само на фасул,понеже нямала пари за друго.После се разбра за мръвките.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
8х. ? е малка сума. Ако се пресметне от работещите да ги вземат няма да разберат. По скоро е подигравка като се знае че БСП е прибрало толяма част от тшя 11 мил. лв
42
1
 
10
 
! Отговори
Ало Банов съм! преди 5 години
Може и да е виновна Масларова,не зная!Но,че тези които раздухаха случая и уж водеха някакво разследване са пълни,пълни некъдърници!
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази чума направи така ,че болничните да се изплащат с 3 месеца закъснение !
40
1
 
3
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
представям си как еврейският съд без никакви права се е оправдавал пред колежката на меркел:: ама другарке масларова, нали разбираш... напоследък навсекъде в еврейските(!) колонии е кът... трева да спестяваме... все пак можеш да си купиш едни гамаши с блестунки и нов сак със сърчица от гучи ..с тези инфлационни кинти
39
1
 
15
 
! Отговори
ами преди 5 години
Че хората отговорни за присъдата са ясни- говорителят на главния прокурор, както и депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев. Една поправка в закона и като има имена,отговорни за накзанието на България в Страсбург, плащането става лично о тези хора,защо от бюджета на страната. Излиза,че всеки облечен във власт може да говори каквото си иска,да обвинява както си иска,а когато идва ред на наказние,този същият не носи никаква индивидуална отговорност. Е.ахти и държавата и законите
38
1
 
0
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
окей. дежурната асоциална минусохвъргъчка може да допълни липсващата на другарката сума от собствените си спестявания на социална помощ. тук не се меся!
37
1
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
аз също съм (макар и много малка част от) България и съм осъден да плащам на бкп деятелите от съда на неолиберал джендърастите. очевидно бкп и страсбург имат един и същи баща - системната еврейщина, която обезкървява народите с продажността си за 30 сребърника. сега разбрахте ли, защо си затваряте очите, докато целувате 3адници? :-)))
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пише и друго : Собственика на ГЕРБ ще победи на изборите !!! Не сме народ ,а .......
35
1
 
5
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
не съм подстрекател, но масларова не може да си купи ново "бентли" с тези пари!
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойчо, Бойчоооо ! Тиквуниййй ! Не му ли стигаха на бедния народ плащане по золумите на Цвъки Ушков , физкултурен полицаи , а сега и за твойта нагалостт ???
33
3
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Комунист крадец няма !!! Ето,доказаха го и от Европа !!!
32
2
 
12
 
! Отговори
един надървен шоп преди 5 години
бе невинна е ***.едната и блузка сруваше 6000 лева.Само едната блузка.колко ли закуски не е изяла горката комунистка?!!!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро природата ще се погрижи за всеки от посочените персонажи в материала. Биологията няма как да се манипулира. И е неумолима.
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не е започнал дело срещу България, той не го е спечелил. Жалко, че всички работещи плащаме.
29
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в БСП може жените да са най крадливи,алчни и криминални.Такава е статистиката .
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е добре като е невинна, не че комунист може да е невинен, да обясни откъде пари за бентли с розов цвят, злата и т.н. колко депутатска заплати са необходими за едно розово бентли? Заради хуманността на съда одобряват това да си докажеш парите пред комисията за придобиване и конфискация на незаконно придобитото имущество.
27
3
 
15
 
! Отговори
Marin преди 5 години
Ами да и ги платят те!!! Или Герб да си и платят. Защо с наши данъци, да плащаме за чужди грешки?!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До28. Няма нищо общо случая Иванчева с този.