Срещу 1000 лв. гаранция пуснаха собственичката на ротвайлерите

Кучетата разкъсали и кучето на съседа й, стана ясно в съда
Обновена: 13 апр 2019 18:52 | 13 апр 2019 18:02, Анисия Иванова
76
Срещу 1000 лв. гаранция пуснаха собственичката на ротвайлерите
Снимка: Булфото

Срещу гаранция от 1000 лв. съдът пусна собственичката на ротвайлерите, които на 10 април нахапаха три деца и дядо им в софийското село Железница.

Още по темата
Прокуратурата поиска постоянен арест за жената.

Съдът счете, че има доказателства, че е извършила престъплението - не е положила достъчно грижи за животните и те са причинили средна телесна повреда - обезобразяване на долни крайници на три деца.

Обвиняемата Полина Шишманова твърди, че кучетата били откраднати. Според съда кучетата или са пуснати от собствениците си, или са избягали от дома си.

В залата стана ясно, че ден преди това е имало отново инцидент с ротвайлерите на обвиняемата - тогава те влезли в двора на неин съсед. На 8 април около 14 часа ротвайлерите влезли в имота и нападнали кучето му, причинявайки му тежки увреждания - извадено око, счупен таз.

Ротвайлерите, собственост на Шишманова, са агресивни, заключи прокуратурата. Телената ограда, където живеят кучетата, не е нарушена и няма как те да са избягали. Съпругът на обвиняемата обаче твърди, че клетката на животните била разбита и така те са изчезнали.

Свидетели на случилото разказаха, че двете кучета били без каишки и намордници. Те ухапали многократно по цялото тяло възрастния човек и трите деца, сочи експертизата на прокуратурата.

Стана ясно още, че ротвайлерите не са минали задължителната ваксинация за бяс през 2019 година.

Шишманова не е осъждана, по думите й е застрахователен агент и има спортен лагер. Според защитата няма опасност да се укрие и да извърши ново престъпления. Защитата обясни още, че обвиняемата признава вината си и много съжалява.

По смисъла на закона престъплението не е тежко - наказва се със затвор до 3 години. Шишманова е обвинена, че не се е погрижила за животните си и така се е стигнало до инцидента. Освен че няма опасност да се укрие жената трябва да се погрижи и за болния си съпруг, който е с два инфаркта и съпътстващи заболявания.

„Това, което съм мислила тия три дни е огромното съчувствие към тези три деца. Моля да не ме задържате под стража”, заяви Полина Шишманова пред съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
16
 
! Отговори
баро преди 5 години
снощи в парка ме залая ***,сритах го,дойдоха собствениците -симпатична двойка,извиниха се ,пихме по напитка и цяла найт ги кецах,реваха като саранската мечка,сутринта намериха ричи заврян под килима-умрел от уплах
6
3
 
76
 
! Отговори
Цонко преди 5 години
Добре, че дядото не е успял да нарани кучетата защитавайки себе си и внучетата си. Щяха да го окашарят до живот и да му вземат всичко. Така е, като законите се пишат от спортисти, артисти и разни парашутисти.
5
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е в татковината - нахапват те кучета и нищо. Собственичката болен на легло имала да гледа и хайде у тях! Ами като обича толкова кучета да си вземе болонки! Егати правосъдието - само права за престъпниците.
4
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Тикволандия е така... За съжаление
3
2
 
40
 
! Отговори
V преди 5 години
А вярно ли морето изхвърлило кокаин край Калиакра ,щото Калиакра било нос ???
2
3
 
36
 
! Отговори
не е преди 5 години
Тва е гаранция бе,пич.Тия 1000лв си ги взимат със сигурност.Дано я съдят и пострадалите,няма как да се отърве без да плаща.
1
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И те така, докато изядат някое дете... После пак ще съжалява и пак 1000 лева, а съдиятаколко ще сложи в джоба, няма да разберем. Това е като вица за оня дето реди керемиди. Ако я осъди и прати псетата за ефтаназия, от кого съдията ще събира пари за безумни решения...