Жена със спрей спасила трите деца и дядото от ротвайлерите

Край Железница често изоставят животни, алармира кметът
11 апр 2019 09:55,
39
Жена със спрей спасила трите деца и дядото от ротвайлерите
Снимка: Pixabay

В болница остават две от децата, които вчера бяха нахапани от ротвайлери, а най-леко пострадалото дете беше изписано. Инцидентът стана вчера в село Железница.

Пострадал е и дядото, който е бил на разходка с трите си внучета – братчета на 7, 9 и 12 г., в района на Минералните бани.

Оперирано е най-тежко пострадалото дете. Те още останат под наблюдение в болницата, обясни говорителят на "Пирогов" Мария Пойразова. Опасност за живота на децата няма, но те са с множество ухапвания, основно в областта на долните и горни крайници. Частично имат наранявания и по главата.

Още по темата

Бащата на пострадалите деца разказа, че семейството живее от пет години във Великобритания и са дошли в България на ваканция.

Нападението станало изненадващо, разказва дядото на пострадалите деца. На помощ се притекла случайно минаваща жена. Тя напръскала кучетата със спрей. До "Пирогов" ги закарал техен близък роднина, поясни бащата пред bTV.

Полицията арестува за 24 часа собствениците на ротвайлерите – майка и син. Те са от кв. "Симеоново". Двете кучета са откарани в приют.

Веселин Андреев от "Екоравновесие" разказа, че ротвайлерите не са проявили агресия нито при залавянето, нито при настаняването им. Той допусна, че са били изоставени и вследствие на това са проявили агресия.

Проблемът с изоставените кучета в района на Железница е ежедневен, обясни кметът на селото Дойчин Сремкин. Той допълни, че в социалните мрежи е била пусната обява, че се издирват. Все още обаче не се знае дали са били изоставени, или сами са избягали. Предстои това да се изясни.

"Инцидентът е случайност. Може би са щели да нападнат някой друг. Доколкото знам едно от децата е имало страх от кучетата и може би това е предизвикало агресията им", допусна Сремкин.

Подобни случаи са чести, а съставените актове са само девет, обясни д-р Тихомир Пърлев, главен инспектор в Столичния инспекторат. В този случай се води досъдебно производство по Наказателния кодекс. По закон, ако бъде доказана вината на собствениците, ги грози до 3 г. затвор и 5000 лв. глоба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
7
 
! Отговори
До 23 преди 5 години
Разхождат ги без наморник. В Младост е рядкост да видиш голямо куче с наморник.
28
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
едното дете имало страх от кучета и това породило агресията?!?!?!ама нахапали вс...Психопатско изказване.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 29Не, не си краднат, купуват си апартаменти на 1/4 цена, като за социално слаби отговорници и членове на парламентарна партийна група на ГРАБ от безкористни благодетели, които не очакват небостъргаченце от тях.т И след това ходят по чевермета да агитират да гласуват за любимата честна партия.А лапнишараните зяпат и се кефат, с отворена уста, как Боце от Брюксел ги у очи ги подиграва, че живеят в "панелки..."
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сред тия от четири лапи има ли някой да не е за освидетелстване? А инапе, грижат за бг децата е ясна. Както и за всичко, де, но кой ти гледа и на кого му пука.Отвсякъде чалга и гейт.
25
1
 
20
 
! Отговори
да пуснеш преди 5 години
ротвайлер да тичка свобозно значи си и *** и бз да са нахапали някого кучетатата ти, трябва да бъдеш осъден и затворен в кучешки приют да чистиш на кучетата и да им плащаш издръжката. Закони трябват, вместо ония 240 тлъстака да се почесват в очакване на поредния дарен апартамент, че подаръкът не е корупция, а подарячът не е престъник, той е само попдкупник, и с една поправка на закона подкупът ще се счита за благотворителност и ще се появи нов Цветко 7-те апартамента
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Хората " са виновни ! пускат си кучетата свободно в паркове и градинки между деца , по селата е страшно - цели глутници се разхождат по улиците ,а селчу вместо да си ги прибере в двора и да ги кастрира хвърля кутретата у София !Какво е това беззаконие ? Къде е тая "държава" ? - А ,сетих се - краднат си .
23
2
 
19
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
Работата е там, че една групичка човечета като теб наглее, дразни и тероризира останалите хора. Така докато се правиш на интерес и обясняваш колко си велик, в хората назрява идеята, че за да защитят себе си, децата си и близките си, ще трябва да поемат нещата в свой ръце, да се превърнат в последна инстанция и точно в този момент за тарикати като теб става много опасно. Но нищо ти продължавай да играеш по нервите на околните.
22
2
 
22
 
! Отговори
:) преди 5 години
Една жена се справя с развилнели се песове с джобно спрейче, а народната милиция се обгази с професионален спрей и след години обучение, тренировки и похарчени милиарди за съществуването и.
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето защо хората разхвърлят сини кренвирши, защото са отчаяни и не виждат решение на проблема си. Вместо институциите и закона да защитават хората, те работят против тях, така в един слънчев ден, на някои хора им идва в повече тази гавра и взимат нещата в свои ръце.
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От агенцията по закрила на детето - МЪЛЧАНИЕ. Дума не обелват, камо ли отделно обвинение срещу собствениците.
19
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментират само хора, които понятие си нямат какво е това куче и как се отглежда, но затова пък дават истини от последна инстанция. За хора знаещи какво е това куче и как се отглежда, случаят е ясен, само липсват някои подробности.
18
3
 
23
 
! Отговори
До Ужас преди 5 години
Този Алабай съседите с намордник ли го разхождат? Ако е без - заснемете го с телефон и предупредете съседите. После... имах един як съсед с ротвайлер. Като му правим забележка ни обиждаше и заплашваше. Някакви непознати изчакали пред блока и набили съседа заедно с кучето му. След това съседът стана един мълчалив и предпазлив, и започна да държи кучето си изкъсо.
17
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде още един кмет за Нобелова награда..... Всичко случайно станало, да. Те кучетата послушнички, децата са ги провокирали със страха си, да. Вече не за мезе ни взимат, ами не знам за какво....Казвал съм го и преди, казвам го и сега - в Бълxария е обидно да се живее.
16
3
 
26
 
! Отговори
NN преди 5 години
Такива породи кучета , трябва да бъдат забранени за отглеждане в страната.
15
2
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Ние пък си имаме съседи гледащи Алабай на балкона.Само нещо да шавне и лае, което е почти денонощно, като се разминаваме трябва да ги изчакваме да минат,защото пак се нахвърля. Сигнали до общината стотици, резултата никакъв, даже кмета на Младост арх. Русев отговори, че кучето е регистрирано и живее в нормални условия отговарящи на наредбите.....
14
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Собствениците на подобни породи кучета трябва да бъдат картотекирани а кучетата им маркиране. Ако такова куче бъде пуснато на свобода и без намордник собственика трябва да отговаря пред закона независимо дали кучето е нападнало някого или не. Също така собствениците на тези породи трябва да плащат ежегодна такса от няколко хиляди лева за да се охлади мерака на *** и Пульо да има такова куче.
13
4
 
33
 
! Отговори
Край преди 5 години
Ама вие не знаехте ли че кучета ще нахапат деца. Ми аз мога да ви предскажа че до половин година пак ще стане. *** и че роми ще пребият някой ли не знаехте. Ми аз явно съм ясновидец. До две седмици роми пак ще пребият някого.Дааа.При най-умните хора е така. Само еврейте са по-умни от нас.
12
1
 
32
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
и после убеждавайте хората да се прибират от чужбина...ами, ако тази жена е нямала спрей?!?
11
0
 
22
 
! Отговори
тя преди 5 години
БЕЗОБРАЗИЕ !!!
10
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самия факт, че в България на улицата те дебнат зверве, които са защитени от закона, говори достатъчно колко сбъркано общество сме. Накрая виновни ще са децата и дядо им, защото цитирам ги било страх!? Сега социопатски зелени НПО, ще организират кампании за спасение на песовете, ще се леят тонове мастило как те били добри, разни кукувци-активисти ще организират протести, лудост, но пък и на никой не му пука.