След катастрофата Местан се заключил в колата, не помогнал

Дядото на починалото бебе: Стоеше като паметник!
241
След катастрофата Местан се заключил в колата, не помогнал
Снимка: Кадър Нова тв

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан не е направил опит за помогне на семейството, което рани в катастрофата край село Загорско, пир която загина бебе на 6 месеца.

Заради инцидента политикът остана без книжка. По време на разследването стана ясно, че от 2013-та година досега той има няколко регистирани нарушения - един акт и последвало наказателно постановление и 13 фиша. Всички те са за един и същи тип нарушение - превишена скорост.

Още по темата
Разследването срещу Лютви Местан вече е на специален надзор от главния прокурор. Сотир Цацаров възложи на Върховната касационна прокуратура да окаже "засилена методическа помощ на прокурорите в Кърджали".

Такъв надзор на разследването вече беше поискан от роднините и родителите на загиналото бебе.

"Аз го видях. Не спря на "стопа" и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило два дни по-късно", каза майката на бебето Емине Ахмед пред Нова тв.

Според съпруга й Юсеин Ахмед безспорно виновният за катастрофата е Местан.

"Той имаше знак "стоп", а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие", коментира още бащата на бебето.

Той допълни, че се е осъзнал, когато са го извадили от колата.

"Дойдоха някакви хора, изкараха детето, после мен“, каза Юсеин.

А  хората, които са им помогнали, са пътували в колите зад тях. Единият е бил лекар и той пръв е помогнал на семейството. Именно той е закарал с колата си бебето в болницата.

"Първо от колата излезе сина ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала", каз още Юсеин Ахмед.

"Много щастливо семейство бяхме, няма я вече нашата принцеса“, каза през сълзи майката на починалото бебе.

След катастрофата Юсеин се е обадил на баща си Тефик Ахмед. Той веднага е тръгнал към мястото на инцидента и там е видял Лютви Местан.

Оказа се, че двамата се познават от деца, а след това дори са били заедно в казармата.

"Помни ме, как да не помни, като ме видя веднага се дръпна“, каза той.

"Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата", коментира дядото на бебето - Тефик Ахмед.

По думите му Местан не е оказал никаква помощ.

"Стоеше като паметник!", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агента павел си е мислел че е в кола на турското посолство, затова се е заключил вътре.
117
28
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Столчето не може да излети ако е вързано правилно, детето също. Майката и бащата да пият една студена вода - вината е 70/30 за тях.
116
9
 
23
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Дайте на бащата на загиналото бебе един боен п-и-с-т-о-л-е-т!!!То се е видяло, че в тази държава умираш пред болницата или докато чакаш пред кабинета, по пътищата, от глад, палят се, ром те насилва и убива... Еееее!!! Радев да вика г-е-н-е-р-а-л-и-т-е и да почва наред!!!Бойко, голяма излгация. А, ти раздаваш пари на лекари , УНСС и все за глупости и накрая пак няма пари, а дори Гаргамел се оказа със скъп имот. Е, баси си ДЪРЖАВАТА
115
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Основната причина за катасрофата е превишената скорост от бащата на загиналото детенце."Основната причина за катастрофата е отнетото предимство от страна на Местан. ***.
114
0
 
28
 
! Отговори
Bg преди 5 години
С писане по форумте промяна няма да има. от 30 години го правим и промяна няма. Продължавайте да пишете от вкъщи ощр 30 години.
113
13
 
8
 
! Отговори
яяя преди 5 години
До Анонимен"Крайно време е законът да се промени и на движещите се с превишена скорост да им отпада предимството при катастрофа."Така е. Преди такива кръстовища винаги има знак за ограничение на скоростта на 50 км. Ама кой ли го спазва. И после стана белята.
112
4
 
32
 
! Отговори
До 117 преди 5 години
Какви доходи има Местан?? И каква кола? Крадени пари от държавата ни. Тези доходи не са за него, а за народа. Какво е направил той, за теб или мен?? Освен да ни е ощетил, като всички политици. И накрая невинен!!! Да гние в затвора дано и не само там.
111
7
 
36
 
! Отговори
Nik преди 5 години
До Факт"Няма значение дали Местан е спрял или не е спрял пред знака Стоп. И в двата случая следва катастрофа заради превишената скорост."Я пак прочети и осъзнай глупоста, която си написал! Ако беше спрял на "Стоп" как щеше да стане катастрофа. Може би другия шофьор щеше да излезе от пътя с предимство и да го удари докато си чака на стопа ли?
110
41
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ей овце, как сте? Отново ли бълвате злоба през всичките си отверстия? Повече от ясно е, че идвамата имат вина. Семейството, като ги гледах са по-големи *** и от Местаня. Утре и вие ще се озовете в подобна ситуация. Всеки път се нахвърляте в/у човека с по-хубава кола или с по-хубави доходи, нещастни комплексари. Е да ама, да има да вземате, като карате с превишена скорост и необезопасени, ще си носиъе последствията(според вас доживотен).
109
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако тоя убие детето ми на пътя и не го вкарат зад решетките поне за 20 години, сам ще му видя сметката. Няма значение с колко охрана ще се движи, ще го издебна и ще отърва България от още един престъпник.
108
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как сертифицирано и правилно монтирано столче да се откачи при удар. Столчетата са спасили хиляди детски животи. Абсолютно несериозно е да с твърди, че столчето при удар се откача!
107
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е законът да се промени и на движещите се с превишена скорост да им отпада предимството при катастрофа. Колко невинни хора изгоряха заради тази недомислица. Не защитавам Местан, но това е истината.
106
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Висш политик в затвора!?!? Тия в какъв филм живеят?!?
105
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На такива кръстовища се слага огледало за да може излизащите от второстепенния път да видят малко по-надалеч за идващи коли, макар че и това няма да помогне при скоростта, с която се е движело BMW-то на бащата на загиналото детенце.
104
1
 
28
 
! Отговори
D преди 5 години
Още едно престъпление за Местан. не е помогнал при инцидента на пострадалите. Това също е подсъдимо. Страхливец!!!!
103
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябваше в посолство да се скрие, там първа помощ да му дадат. Местанчето е примерно политическо ***!Играе, учи се , по посолствата снове и със сълзи той там реве!?Обиден го раздава, шофьорска книжка не ще да дава!Той беден е!?Гаранцията скъпа му е, Ал лети наперен с Фолксваген скъп и черен!Аврите прекрасни и адвокатите опасни така ще извъртят нещата, че правдата ще тържествува и той смело ще ликува!
102
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези които защитават Местан, не се ли усещат че стават смешни - той, Местан е рецидивист на пътя. Излязоха му кирливите ризи, има десетки документирани нарушения, а колко ли още са потулени заради подкупи и натиск, от негова страна. Жалко е само за пострадалото семейство, хората изгубиха най-милото си, а няма кой да им помогне.
101
18
 
12
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Основната причина за катасрофата е превишената скорост от бащата на загиналото детенце. Останалото са допълнения - лошата видимост за излизащите от второстепенния път и към него от движещите се по главния път и т.н. Няма как да се избегне тази катастрофа при скорост 120-160 км/час, с каквато вероятно се е движело BMW-то и видимост от и към кръстовището 50-60 метра. Няма значение дали Местан е спрял или не е спрял пред знака Стоп. И в двата случая следва катастрофа заради превишената скорост.
100
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убил е дете, Аллах няма да му прости за това. Чака го жестоко наказание.
99
4
 
19
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Такива хора, като дядото и бащата дадоха власт на Местан и Доган сега да си сърбят, каквото са надробили, а че Местан е виновен е без съмнение, но той е недосегаем Емисар с особено важни функции.