Ахмед Муса: Да съдят прокурорката - тя насажда омраза

Прокурор Попова не си направи самоотвод
19 юни 2019 18:00,
49
Ахмед Муса: Да съдят прокурорката - тя насажда омраза
Снимка: БулФото

Днес пазарджишкият окръжен съд отново заседава по делото срещу Ахмед Муса и 13-те му поддръжници, обвинени в проповядването на радикален ислям. То обаче не се разви по очаквания от магистратите начин.

Всички обвинени по делото, както и техните адвокати, поискаха единодушно отвод на прокурор Недялка Попова от процеса, пише "Марица". Причината - в интервю дадено преди време, тя е насаждала омраза към мюсюлманската общност и не може да бъде обективна.

Още по темата

"Не давам разрешение за ход на делото! През март прокурор Попова направи едно изказване, заради което трябваше да е на нашето място. Нейните думи също са насаждане на омраза. Щом е така, да отговаря също като нас! Тези, които наричате радикални, никога не са казвали такива думи“, с това разгорещено изявление на ромския имам Ахмед Муса започна заседанието тази сутрин.

Той беше подкрепен от адвокатката си Елвира Петрова, която цитира и част от интервюто. В него прокурорката споделя тезата, че  сега мюсюлманите са 10-12%, но с пристигането на нови от чужбина и завръщането на заминали на гурбет, когато достигнат 30%, държавата ни ще е застрашена.

Другите подсъдими също поискаха отстраняването на прокурор Попова. Адвокатите им предложиха два варианта - или тя сама да се оттегли, или това да направи съдът, като се обосноваха с европейски правни норми, според които дори само при съмнения за пристрастие и предубеденост са прави отвод. Припомни, че за около 10 заседания я е нямало в залата.

От своя страна, прокурор Попова заяви, че няма да си прави отвод, тъй като няма никакво основание. Увери, че не е предубедена, нито пристрастна. Обясни, че във въпросното интервю са включени думи, които не казала, а други са преиначени, защото журналистите търсели сензация. Обвинителката подчерта още, че неявяването й на част от заседанията било по съвсем други причини. Както и че по случая е направена проверка от инспектората, не са открити нарушения, затова и не е отстранена от делото.

Иначе делото срещу 13-те имами беше забавено с 4 месеца, за да бъде изготвена съдебно-теологична експертиза, поискана от адвокатката на Ахмед Муса. В рамките на днешния и утрешния ден вещите лица ще представят заключенията си по тази експертиза.

От април Муса отново е в пазарджишкия затвор, тъй като Върховният касационен съд потвърди едногодишната му присъда по така нареченото „Имамско дело“, пак за разпространяване на радикален ислям и насаждането на омраза на религиозна основа. Към тази година се прибавят още три години от предишна, неизтърпяна условна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е било по предтечата на идил - Османската империя. ПЕТ ВЕКА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ТОРМОЗЕН ОТ ТЕЗИ ДИВАЦИ И ВАРВАРИ
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
иСЛЯМА Е РЕЛИГИЯТА, КОЯТО ПОЗВОЛЯВА С НАСИЛИЕ ДА СЕ СКЛОНЯВАТ ХОРАТА ДА Я ПРИЕМАТ - ЗАПЛАХИ, БОЙ, ИЗНУДВАНЕ, ПОДКУПИ, ЕНИЧАРСТВО, ДРЕХИ...БЕЗ ОГЛЕД НА НАЧИНА ВАЖЕН Е РЕЗУЛТАТА.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РЕФЕРЕНДУМ И ЗАБРАНА НА ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО. НЕ МОЖЕ ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ ДА МИЛЕЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ. СКАНДАЛНО И НЕДОПУСТИМО Е ГРАЖДАНИ НА ТУРЦИЯ, СТРАНА ИЗВЪН ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ЕВРОДЕПУТАТИ.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи довчера ромите в Пазарджик са се спуквали да крадат. Сега станали мюсюлмани е какви са крадци-мусюлмани. Какъв рай ги чака - от тях и Аллаха се е отрекъл.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДАНО СЪДЪТ МУ ДАДЕ ДЕСЕТИНА ГОДИНИ. ПРИ ТЕЗИ БЕЗСПОРНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА УАХАБИТСКИТЕ ПОСЛАННИЦИ ДА НЕ ВЛИЯЯТ НА ДЕЛОТО. ЕЙ, ФАНАТИЦИ САМО ДА ПОСЕГНЕТЕ НА ПРОКУРОРКАТА, ДОЖИВОТЕН БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ъ и да си плащате тока ей ромчета а не Арабия да ви го плаща. Мързели
18
1
 
16
 
! Отговори
:-) :-) :-) преди 4 години
Спомнете си за Косово, Босна, Ливан, Сирия, Кавказ, Индия и Пакистан, а сега и Западна Европа и САЩ! Нима прокурорката не е права?
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи за да се озаптят ислямистите, е редно цивилизования свят да им прави същото, което те правят на цивилизавония свят. Примерно - хвърлят хомосексуалисти от покрива на хотел в Сирия. Пленяват ги от НАТО И ГИ ХВЪРЛЯТ ОТ СЪЩИЯ ХОТЕЛ. Отвличат и поробват момичета, правят ги сексробини. След това техните дъщери да бъдат накарани да изтърпят същите гаври и унижения. Само така със ВЪЗМЕЗДИЕ НАД ДИВАЦИТЕ ИСЛЯМЩИНАТА ТАЯ ПСЕВДОРЕЛИГИОЗНА ПРАКАЗА НА ПСИХИЧНО БОЛНИ МОЖЕ ДА БЪДЕ СПРЯНА.
16
1
 
14
 
! Отговори
:-) :-) :-) преди 4 години
Тоест те искат прокурорката да бъде отстранена за това, че казва истината!
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано тази кюрдска посланничка направи всичко възможно да се създаде най-накрая независим Кюрдистан в Турция.
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кОГА ЩЕ СЕ НАМЕСИ данс ДА СЕ СПРЕ ФИНАНСИРАНЕТО НА ИСЛЯМИЗМА ОТ САУДИТСКА АРАБИЯ И ЕРДОГАН?????????????????????????????? ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ НАМЕСИ СЕ ДА ПРЕКРАТИШ ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ, ТЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ШПИОНАЖ СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!?!?!?! Що за безумие е да избират едно гражданство и да се приключи с изборните екскурзии.
13
3
 
11
 
! Отговори
марш в индоарабияРОМ преди 4 години
По време на турското робство което се е провеждало по законите и религията на Ахмед Муса, неверниците не са имали право да са свидители в съда. Нека да им върнем сега със същото, нали не е робство а присъствие, значи Муса да мълчи само немюсюлмани да са свидетели. Защо му дава съдията думата. Иронизирам нали не е имало турско робство. Защо тагава е било законно да се потурчи човек който го душат ако каже пуснете ме приемам исляма, после няма път назад, забраняват му да вижда майка си.
12
1
 
19
 
! Отговори
:( преди 4 години
Тези имами учат ромките да носят фереджета. И децата разбраха вече, че за носене на фередже тези жени получават по 300 лв месечно, а когато ги глобят, някой друг плаща глобата им /по-точно, възстановява им парите, които е трябвало да внесат като глоба/.Не знаем обаче какъв е хонорарът на адвокат Елвира Петрова. Иначе е ясно, че и на нея се плаща от същото място, откъдето идват парите за носачките на фереджета. Защо и ти не наденеш едно фередже ***, г-жо Елвира ханъм?
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко го помня от времето, когато беше охрана на Румен Николов- Пашата.Стоеше му на вратата с един шушляк.Само ще кажа, че ако не е той, Бойко щеше да е никой. Пашата и Вальо Златев го крепят. Сто процента.
10
2
 
12
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
Може ли такова нещо господа ислямисти, да карате в летните жеги ромките да се обличат в космонавтски дрехи...
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АХМЕД МУСА Е РОМ, КОЙТО ИСКА ДА СЕ НАПРАВИ ВЕЛИК, че срича корана но не го е разбрал, та трябва от саудитска арабия друг неграмотен фанатик да му разказва какво срича. .
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнелия - социално слабите медии, до една на олигарси И ДПС я обиждат и чернят, а хвалят Бойко, следователно ще гласувам за БСП, защото това е антиолигархичната ПРОБЪЛГАРСКА партия в момента. За ГЕРБ е редно да гласуват олигарсите и да намалеят заблудените от олигарсите. Реално основание да гласуват за ГЕРБ имат 1 процент от населението.Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2019/06/17/borisov-ironizira-na-pozitano-i-ostavka-ne-mogat-da-podadat.413625,3
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШибиРибиа какво са ти направили горките крокодили ?
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слаба държава .Един ислямски терорист разиграва съда и държавата.Не забравяйте ,Доган беше защитил тези терористи .Бойко днес пак влиза в съюз с ислямизма.Скоро партиите ще бъдат купени от ислямисти .Народа спи .
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новата посланичка вече се е разпоредила на Бойко ефенди, има планове за Муса!
4
2
 
22
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Пуснете го тоя на крокодилите в зоопарка бе