Изнудвач тормози баща и син, осъдиха го на 5 години затвор

Редовно им взимал по 50-100 лева, за година и половина му дали 5000 лв.
10 дек 2019 21:40, Павел Гълъбов
6
Изнудвач тормози баща и син, осъдиха го на 5 години затвор
Снимка: Pixabay

Специализираният наказателен съд наложи 5-годишна ефективна присъда и глоба от 500 лева на мъж за изнудване на баща и син от Горна Митрополия, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата
Доказателствата по делото сочат, че в продължение на година и половина изнудвачът над 50 пъти е упражнявал психически тормоз върху жертвите си с цел финансова облага за себе си. Заплашвал ги е с физическа разправа, както и с унищожаване на имуществото им, ако не му дават редовно неголеми суми пари, най-често между 50 и 100 лева.

В резултат на престъпните си действия той в крайна сметка получил противозаконно от тях общо 4 910 лева.

Подсъдимият е неколкократно осъждан за различни престъпления. В съдебната зала той призна напълно вината си и поиска съкратено съдебно следствие.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативния специализиран наказателен съд.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
така е в България преди 3 месеца
взел 4 910 лева...глоба 500лв.....50 пъти тормоз 5 години затвор (психически тормоз и заплашване за саморазправа.) осъден в полза на обвиняемия....
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
3, 4 - За психически тормоз сигурно също се предвиждат някакви санкции в закона.
3
1
 
6
 
! Отговори
- продължение преди 3 месеца
Заплашвала "Ще направя така, че да не можеш да имаш деца!"
Естествено, всяка от заплашените с изненада попитала "Как така?" Пр..ос.тач.ката обяснявала, че познава някакви хора, които правели много ефикасни магии.
Това става в наше време, такива глупости приказва млада жена, родена в семейство на човек, който беше шеф в солидна институция!
Не знам някоя от заплашените да е отстъпила пред заплахите, но все пак е неприятно. Чудя се какви са тези хора, които припечелват, твърдейки, че правят магии.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имахме една простовата състудентка, сама си съсипа живота като се омъжи още във втори курс за безделник без образование. Роди, разведе се. От простотия напусна хубавата работа, която й беше осигурил баща й след завършването ни. За беда, родителите й починаха един след друг и тя жестоко закъса финансово.
Разбра се, че е започнала да се обажда на някои момичета от курса ни и да иска пари. Някои й дали, тя продължи да дрънчи за още. Когато започнали да й отказват, ги заплашвала "Ще направя така,
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С кой акъл са започнали да му дават пари?