Гешев предлага доживотен затвор за дрогирани шофьори убийци

Автомобилите на пияните трябва да бъдат отнети
12 май 2020 15:25,
88
Гешев предлага доживотен затвор за дрогирани шофьори убийци
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор Иван Гешев предлага наказанието за причиняване на смърт на пътя след употреба на наркотици и на алкохол над 2 промила да е затвор от 15 до 20 години или доживотен затвор и конфискация на моторното превозно средство, с което е извършено пътно-транспортното произшествие.

Още по темата


Предложението си обвинител номер едно е изпратил до премиера, председателя на Парламента и председателите на всички парламентарни групи, съобщи днес говорителят му Сийка Милева.

То предвижда до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор за умишлено причиняване на смърт на пътя и при липса на необходимата правоспособност, както и при превишаване на разрешената скорост на движение с повече от 50 км/ч.

Предложенията на главния прокурор предвиждат и отнемане на моторното превозно средство във всеки случай на управление на над 1,2 промила алкохол или след употреба на наркотични вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хипот.ако дупетат,бъде хванат дрогир.ко праим а.Такива калпави изказван.от прокото,са несъвмвстими в,циливилизования свят.Предл.да го пратят в,Мексико,до 1 час нема да е ж...
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алоо-"4 километър-спите ли!?
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата трябва да контролира и от там да дисциплинира, няма друг начин, а полицията, службите и прокуратурата не си вършат добре работата, само харчат държавни пари.
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главния ни прокурор е или демагог или умствения му капацитет въобще не му отговаря на поста, който заема.
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е голяма нереално и прекомерно, предвид това, че в момента се наказва за "употреба" на наркотик /може да е останал в кръвта седмици и месеци/, а не за "под въздействие" на наркотик.т.е. ако някой е пушил преди седмица и направи инцидент, ще лежи до живот, нищо че е бил съвсем "трезв".
72
0
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Колкото е по трудно да извадиш престъпник от панделата ,толкова повече можеш да измъкнеш от него.
71
1
 
12
 
! Отговори
Име преди 3 години
А на Лютви Местан му върнаха книжката, нали?
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конфискация на колата - мощен стимул за закупуване на още по-стар автомобил. Едно е да се конфискува нов автомобил за 50-100 хиляди лева или повече, съвсем друг е да конфискуват автомобил на 25-30 години за 1000 лева.
69
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наркоманът ти краде колата, прави катастрофа, убива човек и ти конфискуват колата. Браво Гешев....
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Местан книжката му върнаха на тоя му се привиждат отнемане на МПС -та.
67
0
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Конфискацията на МПС -то изби рибата, та то в повечето тежки скачай за нищо не става, само разходи за закарването му до автоморга.
66
0
 
2
 
! Отговори
художника преди 3 години
До хахахахахаЗнаеш ли, много си прав. Естествено ще го вземат, ако е мое .
65
2
 
10
 
! Отговори
художника преди 3 години
До House M.D.А бе човек, не може да се конфискува автомобил собственост на Банката. Може само да се спре от движение. Не ми отговори на последния въпрос- ко праим, ако колата е държавна или фирмена? Иначе съм за доживот на пияните и дрогирани убийци на пътя. А за скоростта, това с 20г. затвор е безумие.
64
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До DiПреди 5 дена е пушил една трева.... спират го и чал, айде оставаш без кола и т.н. това са тотални безумия.Защо това трябва да ти е гарантирано. не пушиш и няма проблам. какво ми пука за твоята дрога. Аз не пуша и нямам проблем Избора е твой. Той имал право след 5 дни - глупости. Не ми дреме, че си решил да се друсаш и кога ще те накажат. Това не въпрос на репресия или твое право. Шмаш право на избор и си нокиш последствията. А аз съм длъжен да ви търпя да пушите дрога по улици и кафета.
63
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
...да плащате вноските и банката предприема съответните предвидени в договора за кредит и приложимите за този случай нормативни актове действия.
62
3
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Колега Художник:1. Не плащате за ползване, а плащате кредит, т.е. дълга, който имате към банката.2. Автомобилът е собственост на лицето, вписано в талона. В случая, банката може да ви вземе автомобила само ако не си плащате вноските. Същото е и с жилищните и ипотечните кредити.3. В тази ситуация са възможни 2 варианта:- изплащате си дълга към банката съгласно договора за кредит, въпреки че е отнет в полза на държавата /все пак вие, а не държавата, сте кредитополучател/.- спирате...
61
6
 
6
 
! Отговори
??? преди 3 години
Като чета какво предлага се питам Гешев юрист ли е?
60
2
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Цитат: То предвижда до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор ..... както и при превишаване на разрешената скорост на движение с повече от 50 км/ч.#Ежедневие в България - ремонт на пътя и след това "забравят" с години знака за ограничение на скоростта и лесно влизаш в категорията превишаване с повече от 50 км/ч над разрешената скорост. Примерно слагат знак до 30 км/ч на път извън населено място и като си с 90 в затвора за 20 години.
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има основен принцип - пропорционалност на наказанията, а тези предложения очевидно го нарушават. Непремислени предложения, дадени сякаш от гол популизъм.
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
neka da e po hristianska zlatna moda :-)...zakovavane na darven krast na plostada e prekrasno hristiansko humanno nakazanie...posle nali ima i vazkresenie, iaica, kozunak, baklava...jelezata ot kolite im ste polzvame za pironite, za vinkel na krastachkata...