Гешев оцени: Приватизиранията - брутална кражба и грабеж!

Единици станали милионери за една нощ, 90% от хората загубили
Обновена: 9 юни 2020 14:33 | 9 юни 2020 14:12, Камелия Цветанова
451
Гешев оцени: Приватизиранията - брутална кражба и грабеж!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според главния прокурор Иван Гешев в голямата си част приватизиранията е била една брутална кражба и грабеж.

Още по темата

„Бяха ограбени над 90% от българското население, единици станаха милионери за една нощ. Идете в който и да е български град и ще чуете една и съща история: как заводът е продаден и как този завод, който е построен с удръжки от заплатите на хората в града, е станал собственост на един човек и после най-вероятно, в 90% от случаите, е нарязан на скрап или не функционира вече и някои хора са станали богати на гърба на голяма част от българските граждани“, коментира той в Пещера, където се провежда поредната спецакция срещу престъпността.

Гешев допълни, че докладът от ДАНС за 14-те най-големи приватизационни сделки вече е даден на прокурори от ВКП, които извършват проверка за извършени престъпления, изтекли давностни срокове, резултати от предходни производства и т.н.

Тече проверка и по линия на гражданския съдебен надзор.
 
„В един друг период при един друг главен прокурор” на прокуратурата е била отнета възможността да атакува в съда нищожни сделки, смята Гешев.

„Беше политическа цел на онова управление, за да може да се краде безнаказано“, коментира той.

Заради това сега наказателно-правният анализ ще отиде и в министерства, които могат да реагират по данните за проблемни сделки. Първите резултати се очакват в рамките на 2-3 седмици.
 
В Пещера Гешев съобщи, че само днес в 24 населени места има спецоперации, а до края на седмицата ще има реализации в 114 градове и села.

„За мен и колегите от МВР е по-важно не какви са резултатите, в случая има резултати – има досъдебни производства за наркотици, оръжие и предмети с белези на културно-исторически ценности. Важно е това, което преди наричахме „профилактика“. Важно е да не се случват престъпления и нарушения на закона“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
397
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възмездие и възстановяване на справедливоста - приказки за наивници!Тези разследвания ще отидат в томовете по История на България, без да са свършили нещо полезно!
396
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепям Гешев!
395
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срокове за проверка на сделките изтекоха отдавна. И на този някой друг му е виновен. Нали бе зам.главен прокурор и прокурор на специализираната прокуратура.Нали всяка сряда бе на среща заедно с главния при Борисов.Едно от нещата е да се отклони вниманието от другите скандали , а и иначе човека иска да е в новините ,да го снимат и дават по медиите.
394
1
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Нищо да не се направи, ....само да се отчете реалността ...пак е нещо, е нещо е ама като нищо, но.............поуката и ползата от тези проверки е.......защо стана и даноооооооооо не се повтаря този филм....пи който всички до един................загубиха и.................поругаха труда на своите родители поколения наред, ................толкова е жалко, че ми се реве като магаре............защо бе ...гладни ли бяхте, жадни ли бяхте........та сега така да са децата на България!
393
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E i Dobyr den
392
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докъто течеше бруталния грабеж, прокуратурата си беше същата. Още ли мисли Гешев, че реформи не са нужни. Грабежа може да стане, само ако няма държавен контрол, държавния контрол се осъществява от прокуратурата.
391
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бсп-жалкиАко фалшификациите на изборите се броят за победа, то да...
390
0
 
12
 
! Отговори
Кина преди 3 години
Хайде сега да видим възмездието и възстановяването на справедливостта !
389
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря, че ни информира, защото ние не знаехме.
388
5
 
11
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Трябва да бъдат осъдени до живот най-големите крадци на прехода Жан Виденов и Румен Гечев, които ограбиха българския народ и го оставиха със заплата 4 лв. и пенсия 2 лв. през 1997 г. и умишлено фалираха 20 банки, Георги Гергов настоящ член на политбюро на БСП - заграбил ЦУМ, Пловдиския панаир, комплекс Слънчев ден в курорта "Конст. и Елена" бившия курорт на ЦК на БКП, *** Нинова приватизирала нагло през 1999г. само на 28 годишна възраст, практически без трудов стаж, за милиони долари най-голямото външнотърговско предприятие по времето на соца - "Техноимпекс"...
387
6
 
8
 
! Отговори
Бсп-жалки преди 3 години
Бойко бил такъв и онакъв... А какво да кажем за БСП, дето не могат да победят на избори един пожарникар и охранител вече дванайсет поредни години? Кой ще им има доверие ?
386
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Мутрата от СИК!
385
5
 
8
 
! Отговори
БСП съсипа България преди 3 години
Защо да вярваме на БСП ? БСП няма успешно управление, в цялата си сто и кусур годишна история, защо червеният шаман Кънчо Ст. мисли че тепърва и предстои такова?! Всяко управление на левицата е завършвало с фалит на държавата и национална катастрофа.
384
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питаха един човек по телевизията в едно предаване за приватизацията и прехода ! - вярно ли е , че са раздавани куфарчета с пари ?А той вика , какви куфарчета виждал съм как се раздават вагони с пари !Така ,че вероятно тези 140 милиарда са реално 300 или повече !
383
5
 
6
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Темата с приватизацията придоби комичен характер. Преди време се говореше, че са приватизирани фондове за 30 милиарда лева. Онзи ден сумата изведнъж набъбна на 120 милиарда, а днес сутринта една дебела разследваща мисирка изтърси, че са били 140 милиарда. Сигурно в тая сума влиза одеялото и кърпените чорапи на бае Тошо. А Антон Тодоров, който може да е всякакъв, но поне борави с документи, определя сумата на 20 милиарда. Като анализира отделните предприятия на грохналата соц икономика.
382
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 395 Ти, философско дървено яйце не ми разправяй за преди трийсет години, ами кажи какво става в момента в Америка, че американските градове са в руини, а полицията мислят да я разпуснат. Милиони американци протестираха
381
6
 
7
 
! Отговори
и тия с него преди 3 години
Гърбатият айдук,унищожи България,той е най-голямото зло на страната.Съдете го
380
7
 
13
 
! Отговори
да не забравяме преди 3 години
То ако беше хубаво по времето на социализъма, нямаше да има 10 Ноември 1989г.Да не казваме, че на 25 Декември 1989 румънците си застреляха вожда и учителя Чаушеско, аналог на правешкия комунистически диктатор бай Тошо.Застреляха го неговите хора от секуритате, щото и на тях беше им дотегнало.
379
2
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
До Визия за БАРБАГАНЦИЯ//Че е мутра, мутра е,но не е комунист.Най-много да е бил партиен член.Познавам десетки таки,които бяха партийни членове,а след това прегърнаха неолиберални идеали.Даже Владо Кисьов беше кандидат за член БКП,но настъпиха промените и той не стана,защото вече не бше актуално.От гимназията,която съм завършил секретаря на "учком"-а,който беше и Партиен член стана член на СДС и депутат във ВНС.
378
7
 
7
 
! Отговори
Визия за БАРБАГАНЦИЯ преди 3 години
Какво ни предлагат комунистите от ГЕРБ за БЪЛГАРИЯМУТРА КОМУНИСТ НАЧЕЛО