Прокуратурата извика Пламен Узунов и шефа на НСО на разпит

Имало опит за унищожаване на единия от телефоните
1 юли 2020 10:58, Анисия Иванова
34
Прокуратурата извика Пламен Узунов и шефа на НСО на разпит
Снимка: БГНЕС

Секретарят на президента Пламен Узунов и началникът на НСО Красимир Станчев са призовани да се явят днес в следствието на разпит, съобщиха от прпокуратурата.

По данни на разследващите има опит за унищожаване на единия от телефоните, които Узунов е използвал през последните две години.

Като веществени доказателства по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние са приобщени три мобилни устройства, ползвани от П.У. На мобилните телефони са назначени и изготвени експертни справки.

Още по темата

При изследването на един от телефоните е установено наличие на регистър с обаждания, списък с контакти, електронни писма от пощенска кутия, кратки текстови съобщения, изображения, видео и аудио файлове, документи и други потребителски данни. По време на изследването на телефона е било извършено и възстановяване на изтрити записи.

При изследване на втория телефон, иззет с протокол за обиск от 19.06.2020 г. от лицето П.У., е установено, че заключващият код не съвпада с предоставения такъв от ползвателя. В заключението на експертизата се сочи, че правилният код се състои от минимум четири символа, като поне един тях е буква.

Изследван е и трети мобилен телефон, предаден с протокол за доброволно предаване. В хода на изследването са били извършени няколко опита с различни кабели и зарядни устройства, с цел да бъде заредена батерията на телефона и той да бъде включен, като същите са били неуспешни.

Огледът на устройството показва, че то е отваряно и са развивани винтовете в долната му част. Установено е още, че по него са извършвани манипулации и опити да бъдат сменени части. В хода на изследването вещото лице е отстранило причинената повреда на телефона и същият е приведен в активен режим. Установено е още, че устройството има код за заключване. Предоставеният на водещия разследването от ползвателя на телефона П.У. код, а именно: 0000, не съвпада с действителния. Заключението на експертната справка сочи, че правилният код се състои от шест цифри.

От прокуратурата съобщават, че Пламен Узунов е призован да се яви пред следовател при СО-СП с цел предоставяне на правилните отключващи кодове за ползваните от него мобилни телефони.

Във връзка с установените манипулации по мобилния телефон и предвид факта, че същият се е намирал в автомобил от кортежа на президента, е донесен на по-късен етап от шофьор на П.У., който го предоставя с протокол за доброволно предаване. В Специализирана прокуратура е призован да се яви и директорът на НСО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По каква причина сега този човек няма да каже на тъпите прокурори, че е забравил кода?
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защитата на тези телефони е непробиваема. Пин кода не е 0000. Прокуратурата е безсилна срещу това
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евреите отключват всичко срещу 250к на бройка. В САЩ масова палзват технологията им, но си траят за да си мисли плебсът, че е защитен.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали нямаше нищо трудно за възстановяване дори когато супер дисковете запушиха от прегряване на суперкомпютъра за регистрации как ригистри по назначение за регистрирани информации за запазване и препредаване за осведомяване.
28
2
 
6
 
! Отговори
Тулуп преди 3 години
Доле Гешеф
27
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Чиновникне съди за другите по себе си,врътко!..ти не си опазила твоята си дупара,а си седнала да са тръшкаш за чуждите..
26
1
 
3
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Резултатът от сблъсъкът от двете крила на Олигархията у нас или две масонски ложи, става все по-ожесточен, което е добре за нас. И двете ни мразят еднакво, но ние хитро подкрепихме едната, напомпахме я с "качества" и енергия, които тя самата, не притежава. И тя тръгна на война. Разбира се, имаше и негативни ефекти за нас, след като определени екземпляри като въпросният се осъзнаха,че ние ги боднахме в дупето подло;))) Боли ли, *** пеейраска?А? Боли ли?;)))
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирк "Балкански" в пълен блясък.Простотията на власт в България! Лесно е да си *** и ***,казва Гешев и за това се правел на такъв! Но дали само се прави!?
24
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да си говорим др. Радев е покровител на убийците от НСО и крадците негови секретари. Срам и позор и се полага затвор.
23
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вкарайте в затвора главата на октопода Радев руския резидент в България
22
3
 
10
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До ПроСоТоКакво става бе, товарищ? Влезнало ти е нещо у дyпapaта и се врътка 200, и не можеш да си намериш място, а?
21
7
 
6
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Е гати държавата..,,,,,! Всеки ден тия ни занимават с *** неща е до кога бе.И на хората им писна. Но нещо се мъти по всичко личи.
20
7
 
17
 
! Отговори
Я преди 3 години
Много червени застъпници. Нашо лошо нема. Предатели Антибългари.
19
6
 
12
 
! Отговори
Тъпи прокурори преди 3 години
В тази статийка са спестени някои от безумия та, които прокурорите пуснаха в с водката.Какво трябва да значи 'умишлена манипулация'?Тоя тип не е обвиняем (какъвто и да е). Естествено е да не иска да дава лична информация на каскетурата.Гешев му се иска тоя направо да подпише самопризнания.
18
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом Дончев поризна,че снимките и записите на мутрата са автентични,повече доказателства не са нужни.А и вожда сам призна индиректно,че са истински,не желаейки да бъдат тествани в независима лаборатория.Но пък стана за смях на цяла Европа и не само.А колегата унгарец и колегата немец,които ги е е...с 200 едва ли ще му простят и забравят.
17
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И къде е доказателството за престъпление?Че някой си е човъркал в собствение телефон ли?Е как баш този телефон за който има заповед за изземване?
16
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е освирепял от резила със записите и е развъртял бухалката си Гешев.Но бог бави,но не забравя.Народа също.Ще дойде видовден за всички крадливи герберунгели.
15
14
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Щом са правени опити за унищожаване на уличаващи във вина доказателства, значи не им е чиста работата. И още по-важно е че Зеленият пъпеш също е замесен в схемата или най - малко е знаел, щом бобоков е молил Узунов да ходатайства пред Радев!Кой ми цапа гащите! Ха ха ха
14
9
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Reptileабе,нали първата работа на гешеф беше да атакува имунитета на президента?!..-какво стана?Па и друго:-Снимките и записите са направени от лице,имащо абсолютен достъп до будоара на Тиквата,а това няма как да бъде лице,на което Мутрьо да нема пълно доверие...Нещо повече:-Може и снимките,и записа да са поръчани от самия бориссофф ,за да "обвини" Президента в мръсотийски дела,на които Банкянския Ше. е майсторЗа това Боздугана му се прави на ни чул,ни видял..
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ББ и Вл.Г кога?