Гешев уведоми Захариева за двама руски дипломати, извършвали шпионаж

И двамата се ползват с дипломатически имунитет
Обновена: 22 мар 2021 15:33 | 22 мар 2021 15:33, Красимир Ангелов
181
Гешев уведоми Захариева за двама руски дипломати, извършвали шпионаж
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев уведоми министъра на външните работи Екатерина Захариева за събрани доказателства за извършвана разузнавателна дейност, несъвместима с дипломатическите отношения, от двама граждани на Руската федерация, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата
По сигнал на Държавна агенция "Национална сигурност" са образувани досъдебни производства за престъпления срещу Република България по чл. 104, ал. 1 и чл. 109 от НК. В хода на разследването е установено, че двама граждани на Руската федерация са осъществявали нерегламентирана разузнавателна дейност, несъвместима с дипломатическите отношения, уточняват от прокуратурата.

Установено е още, че двамата руски граждани се ползват с дипломатически имунитет, съгласно Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

В тази връзка, на 22 март 2021 г., главният прокурор Иван Гешев уведоми официално министъра на външните работи за установеното в хода на разследванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
0
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Тои говорител на вьншно ли станаЕи как се издига човек до власт имащите
157
3
 
3
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Жесток,открит шпионаж е ограбването на държавата ни по сред бял ден,от днешната грабителска клика.ГЕРБ води със 7% пред БСП. Докато има овце които вървят след Борисов като слънчасали,дереджето ни ще става все по тъжно.Два милиона и половина българи,живеят на ръба на физическото оцеляване. В същото време,банките в Катар,всеки ден приемат нови и нови банкови сметки на олигарси,които имат спокойствието и удобството да живеят като арабски шейхове.Бог да пази най бедните и изстрадали мои сънародници!
156
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
е какво?..Стават грешки.-Захариева,ЗАХАРОВА,...много шекер,много баклава...човяк понякога са обърква..Важното е да си признае!
155
3
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Каскетя НЯМА НИКАКЪВ "статут" в РФ,за да "информира",или ..не дай Боже,да "нарежда" там!!!За ония той е НИКОЙ!!!!!У нас може и да е "фактор", но за страна ИЗВЪН ЕС,при това НАРОЧЕНА за наш "Враг 1",той е просто НИКОЙ!..бх ти и излагацията на тоя милиционер!..но вероятно Хунтата се е уплашила да "вади кестените" със собствените си ръце и за това е избутала тоя на "фронтовата линия"....абе РЕЗИЛ,резил и излагация..
154
3
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Не знам колко шпионстването срещу България и е навредило,но със сигурност каскетната мижитурка я злепоставя и носи само вреди на страната ни.
153
2
 
4
 
! Отговори
РАЗБИРАМ ВИ ...ХА,ХА преди 3 години
ОТ ПРОДАЖЕН РУСОФИЛ И КРЕПОСТНИК , НЕ МОЖЕ ДА ИСКАШ НАЦИОНАЛНО ЧУВСТВО И ПАТРИОТИЗЪМ!ТЕ , ВИНАГИ СА ПРОДАВАЛИ БЪЛГАРИЯ ЗА ПАРИ ....НО, ДОРИ НЕ ЗА РУБЛИ , А ЗА ДОЛАРИ И ЕВРО!НЕЩАСТНИ РУСКИ ЧЕРВЕИ!ГНУС НИ Е ОТ ВАС!
152
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Каскетя пак се изживява като "Пътят,и истината,и живота"!!..Уведомлението на ЧУЖДИ страни в случаи като тоя, Е ПРАВО И ЗАДЪЛЖЕНИЕ ЕДИНСТВЕНО на Външното ни министерство!!!!!!ТОВА Е РАБОТА на Външното министерство,НЕ на някакъв си "прокурор",па бил той и нарочен за "главен"!!!..ама що ли са коса?!..ВСИЧКО ,произлизащо от Гербохунтата и нейните СЛУГИ-САТЕЛИТИ, е точно ОБРАТНОТО на това,което е прието ....но май свикнахме с това,"факторите" да ни ИЗЛАГАТ пред света..
151
3
 
4
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Бях 40 г учител и зам.-директор преди и след демокрацията. С Русия бяхме 2 пъти по-добре. Нямаше 1 /една/ руска военна база. Сега има 4 ФАЩ-бази и не ни плащат стотинка, докато в Гръцко си плащат като политически маймуни.
150
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 152Ти от коя джунгла дотича? Каква България? Не виждаш ли страната ни на какво е заприличала.С удоволствие ще ти сложа минус че и ще спя спокойно
149
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв човек трябва да си ,за да сложиш минуси на думите "България над всичко..?Много ясно - РУСОФИЛ - НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!ДА живее БЪЛГАРИЯ!ДОЛУ КРЕМЪЛСКАТА ХУНТА!А...сега слагайте минуси вашта мама русофилска!
148
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БНТ Поли Златарева, както винаги, показва само едната гледна точка - на Тодор Тагарев от клуб "Атлантик" на офицери от резерва. БНТ е пропагандна машина на "Америка за България", НАТО и държавния департамент на САЩ, с плурализъм на гледните точки, клонящ към нула.
147
3
 
3
 
! Отговори
Гост преди 3 години
А Захариева уведоми ли го, че се опитва да присвои с мъжа си имоти на българската държава в Берлин за милиарди?
146
5
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Вече е повече от ясно защо Фигурантът направи опит за държавен прфеврат миналото лято и защо толкова искаше да махне Борисов и Гешев !!! Ами, гов.едото е разбрал , че е разкрит и много руски пари се хвърлиха за преврата ! Добре, че имаме държавник като Борисов !
145
5
 
4
 
! Отговори
Америка е враг преди 3 години
това е истината колкото по бързо приключим с тези американски агенти фешевци и данцаджии,толкова по добре за нас!нато и ес вън В ЧУВАЛИ ВЕДНО С БЕЗРОДНИЦИТЕ ИМ!
144
7
 
3
 
! Отговори
Още новини преди 3 години
Гешев също така информирал рускинята Захариева, че е приготвил белезниците за Фигуранта и да знаят В Москва, че няма да могат да си го приберат наесен ! Оказва се , че Фигуранта е главния резидент на руския шпионаж в България !
143
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То повече шпиони станаха отколкото в сериала Ало Ало..
142
0
 
3
 
! Отговори
Мфакар преди 3 години
Захариева не е ли антиваксър, която се разболя от корона и сега лечението и с американския ремдесевир струва 2400 долара, без всички останали разходи по пътека?
141
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 138Забрави да добавиш "УРААААА".
140
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм много на ти с политиката, но главният прокурор ли трябва да контактува с руското министерство на външните работи? Нямаме ли и ние такова?
139
1
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Проблема е ,че у нас в очите на повечето хора подобна дейност не е шпионство,както се изказа вожда.В моите очи акцията на прокуратурата е нещо като опит за пиар уж ,че в армията нещо се модернизира ,а лошите руснаци пречат независимо ,че изделията на съветската военна промишленост са преобладаващи.