Шарапова може да изхвърчи от корта до 4 години

Тенисистката отказа отварянето на втората й проба
Обновена: 8 мар 2016 08:56 | 8 мар 2016 08:52, Александър Попов
69
Шарапова може да изхвърчи от корта до 4 години
Снимка: Reuters

Бившата №1 в света на тениса Мария Шарапова е заплашена от дисквалификация между 2 и 4 години заради употребата на допинг. Това обяви известният журналист от британския The Telegraph Оливър Браун.

Както е известно, рускинята разкри на извънредна пресконференция снощи, че е уличена в употребата на Meldonium, което е в списъка със забранени вещества от 1 януари 2016 година.

Още по темата

"Шарапова може да бъде наказана за 4 години лишаване от спортни права, ако е приела медикамента с цел да подобрява резултатите си. За неволно взимане санкцията е до 2 г.", написа той в Twitter.

Адвокатът на Шарапова Джон Хагърти заяви, че има много смекчаващи вината обстоятелства и сега ще се реши кои да бъдат използвани в съда по време на процеса за взимане на решението.

"Тя иска този проблем да бъде решен възможно най-бързо. Не желае втората проба да се отваря, за да не се губи никакво време. Разясни, че взима този медикамент от 10 години, а е в сила от 1 януари 2016 г., което показва, че не е взимала допинг".

"Сега ще работим с федерацията и ще обсъждаме всичко – защо са забранили този препарат, при условие, че се ползва като лекарство, ще говорим за здравни проблеми, нужно ли е въобще да има наказание", каза адвокатът.

На официалния си сайт Международната тенис федерация ITF обявиха, че се потвърждава положителната допинг проба на рускинята от 26 януари 2016 г. Нейното наказание ще тече от 12 март до изясняване на случая.

Изследването е анализирано от акредитирана лаборатория на Световната антидопингова агенция (WADA). Установено е наличието на мелдониум, което е забранена субстанция.

Още спортни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: допингМария Шарапова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
20
 
! Отговори
плувец преди 8 години
Елитен спорт без допинг НЯМА!!!През 1922г. Джони Вайсмюлер става олимпийски шампион и рекордьор на 100м.свободен стил с резултат 0,58 мин. Днес рекорда е 0.46.91 мин. Да свалиш 11 сек. за няма и 100 години не е въпрос на правилни тренировки или еволюция. Става въпрос за систематично зобене от ранна детска възраст.
27
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
без грим прилача на *** която дои козите на село
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шугарпова си е американка бе, те си я имат за своя, позлатиха я, най-добре платената спортистка за всички времена! $80-90 млн. на година да не ги изкарва в руссия! какви глупости пишете! хваната е с допинг, нема оправдания, тя самата не се и оправдава, и нема нужда от адвокати, като вас. достойна, възпитана в американските добродетели и справедливост!
25
2
 
21
 
! Отговори
Йордан преди 8 години
Женският тенис тур само може да загуби от отсъствието на спортист като Мария Шарапова. Тук не пиша с политически пристрастия, а по-скоро като фен на спорта.
24
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е гнусна атака срещу свещената руска империя и господ бог путин, да се свети името му, това е метеж, платени соpосоиди и гpантаджии от американското посолство са я натопили, рептилите също така са и го тикали в устата този препарат, а илюминатите са я накарали да не погледне списъка със забранени препарати. Атаката е подла и гнусна и е понеже путин е велик и има ядрени ракети и най-гориния танк, който винаги пали!
23
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бреййй пак заподозряхме американската конспирация и еврейската манипулация. Тук става дума, че тя е пренебрегнала писмото от анти-допинговата комисия още от миналата година, в което ясно се упоменава, че въпросното лекарство се добавя към забранените от 1 Януари 2016. Затова в пресконференцията каза, че е направила голяма грешка за която ще заплати с глоба и наказание. Сега на ход са адвокатите и, които трябва да убедят ITF в обратното и да намалят срока на наказание.
22
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е прав по-долу човека, който е писал за Серена Уилямс. Принципно не гледам много тенис, но преди известно време като и видях бицепса на тази американка ми се зави свят. Тя може да бие една дузина мъже на канадска борба. И такива муслуки ако се правят без забранени субстанции, да имат много здраве от арменския поп.
21
12
 
5
 
! Отговори
boby преди 8 години
Веществото е обявено, че ще е забранено още миналия Септември, така че всички спортисти са имали 4 месеца да се изчистят. А е вкарано в забранителния лист, защото се е установило че доста спортисти го ползват, за да си "увеличат представянето". Така че не виждам кой знае каква драма, Мария да си носи последствията. И без друго и е време да се отказва с всички тия контузии, жалко че няма да се откаже като Пенета след победа на US Open, а ще си тръгне с допинг, не заслужаваше така да станат нещата
20
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милдронат e руско лекарство. Руснаците го вземат, за да се възстановят след състезания, възбужда малко, действа като кафето. Но си е чисто руски патент. Вземат го основно руснаци. За мен Шарапова не е толкова виновна. Голяма работа- витамини. Още една рускиня е дала положителна проба за това лекарство. Ами случва се. Стават грешки. Наказание от 4 години? Прекалено е.
19
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Според описанието, медикаментът помага при исхемия и нарушено кръвообращение, особено при крайниците."Става въпрос за лекарство. Сега изведнъж го обявили за допинг, а тя го е вземала от доста време. Какво очакват? Като обявяват нещо за допинг, трябва да се оставя по няколко месеца, за да може тези, които са го вземали, когато не е било забранено, да се изчистят от него. Иначе си прилича отвсякъде на нагласена работа с цел да се компрометират определени спортисти.
18
3
 
34
 
! Отговори
Предположение преди 8 години
Начинът на Запада да дели спортистите на "наши"или"ваши",дори и "вашите"да тренират на запад,е чрез висшата биохимия.Периодично се разразяваттакива скандали за да се покаже колко са неморални,неспортсменски ишмекеруващи са източните спортисти.Нима биволиците Уилямс не вземат нищоа ядат само "пръжки с лук"?Просто те ползват новоразработена висша химия ивероятно постоянно биват информирани какво ще се търси и забранява.
17
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за чист спорт - без русняци! те без допинг не могат, имат един атлет на висок скок, скачаше пиян!
16
4
 
38
 
! Отговори
Хм преди 8 години
Нарочно са го въвели от 1 януари 2016 г., за да я натопят!!! Тези трикове за мръсотии са от старата школа...
15
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами нормално е след като е вземала един препарат 10 г ,както тя си признава и не е забранен ,сега организма да не се е изчистил напълно и дори и да е спряла от тази година да го взема пак да го има в организма и.Въпросът е защо само като по команда са налазили руските състезатели по всички спортове ,а другите или не ги проверяват или манипулират пробите.Серена Уилямс е с мускули като на мъж .Сигурно вече и се бръсне.Но тя не взема никакви препарати.Пие само билови чайчета ,които баба и и вари
14
1
 
34
 
! Отговори
gluposti преди 8 години
Я малко се информирайте-пишете глупости. Това лекарство са едни безвредни витамини. Масова се дават на спортистите в Русия. Голяма работа. Толкова е вредно, че е забранено от три месеца. Щуротии.
13
2
 
19
 
! Отговори
gluposti преди 8 години
Я малко се информирайте-пишете глупости. Това лекарство са едни безвредни витамини. Масова се дават на спортистите в Русия. Голяма работа. Толкова е вредно, че е забранено от три месеца. Щуротии.
12
3
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
как пък е нямало кой да й каже, че от 1ви януари са я забранили тая химия :)
11
5
 
15
 
! Отговори
18 преди 8 години
Ще ти се. От 10 години го пиела препарата жената. Като е почнала, тоест на 18 години, на 14 годишния паток Гришов още се е чудел в ляво или вдясно да се насочи, към мъжко ли към женско ли и хоп - Серинкаааа
10
6
 
2
 
! Отговори
15 преди 8 години
Оф, добре, че и нашту Гриши и той сигурно взема, че ако спре ще обърне ракетата и ще почне с истински жени като Уилямс да се наляга. Явно откакто е почнал се е ориентирал към по-женствени. Смятай след черното туловище Серинско какво ли щеше да последва... Явно Машенка го е захлебила.
9
2
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
НЯМА значим СПОРТИСТ които ДА НЕ ВСЗЕМА ДОПИНГ. И най-много допинг вземат най-големите федерации и държави. И именно тези държави определят правилата т.е. те държат най-новите допинги и щом съответният допинг стане достъпен - слагат го в забранителните списъци и минават на следващият. Това са тъжните факти. Говорил си с приятели професионални спортисти и това са фактите! Изобщо не стой въпрос дали вземаш а какво и как вземаш. Това си е цяло изкуство и цели институти работят за него в богатите дъ