Браво, Гришо! Обърна Янович и вдигна на крака София

Родната ракета №1 вече е 1/4-финалист на турнира в столицата ни
Обновена: 9 фев 2017 20:23 | 9 фев 2017 20:19, Екип на Dnes.bg
125

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на Sofia Open, след като постигна много трудна победа срещу полския гигант и 267-и в света Йежи Янович след 4:6, 6:3, 7:5.

Мачът бе много тежък за нашето момче, а неговият противник демонстрира тениса, който показваш преди 3-4 години, когато бе в пика на своята кариера и бе 14-и в света.

Toва бе първа и историческа среща за Димитров, тъй като за пръв път той играе официален мач пред родна публика и заради него на трибуните имаше над 10 хиляди екзалтирани фенове, които не спираха да го подкрепят.

Следващият опонент на нашия тенисист е сърбинът Виктор Троицки, който съумя да обърне холандеца Робин Хаазе.

Първият сет бе почти изцяло равностоен и като цяло двамата успяваха да си взимат подаванията.

В петия гейм обаче сервисът на Гришо изобщо не влизаше и неговият опонент стигна до аванс от 0:40 и три точки за пробив.

С хубав сервис първата бе отразена, но след това при разиграване нашенецът извади топката в аут и в крайна сметка пробивът бе факт.

Янович бе безкомпромисен при следващите си геймове и така спечели първия сет.

Вторият сет започна трудно за Гришо и нашенецът трябваше да спасява две точки за пробив още в първия си сервис гейм от частта.

Ключовият момент във втората част бе в четвъртия гейм, в който Димитров стигна до две точки за пробив. При първата пресили форхенда си и го извади в аут, а при втората след разиграване Йежи сгреши при мрежата.

Третият сет започна равностойно, като в шестия гейм Григор спаси три точки за пробив, а в следващия гейм изпусна също толкова на брой.

При 5:5 Гришо стигна до точка за пробив, а след това върна мощен сервис на поляка с прекрасен ретур и го принуди да сгреши и да пресили форхенда си в аут.
 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Четейки повечето бисери разбирам, че народа се дразни от това, че ГД знае Инглиш-ъ. И започват да му викат, че не знаел гуд инаф бугарски?! Селяни, научете поне един език, на който се изразявате свободно и тогава пак ще си говорим
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
София винаги си е била българска, ако това е, което ви интересува!
74
2
 
1
 
! Отговори
S преди 7 години
Имат достъп до жилищните ви входове.. Ние откъде да знаем, че вие психиатрите не сте убийци и разследване ли искате?!Или психиатрите остават без достъп и отдалечен достъп до заключващи се системи или ще бъдат разследвани и то докрай!!
73
6
 
2
 
! Отговори
Smile преди 7 години
До 81По IP адреса искаш ли да видиш бедния провинциалист в коя държава се намира смешен комплексар.
72
3
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Млад, красив, богат и успял. Това е истината. А всички Вие, с негативните коментари, не злобейте, спете се, помислете Вие какво направихте във нашия живот, кои сте в махалата, в квартала, на село ... или сте пети, десети или тринайсти в света...
71
2
 
14
 
! Отговори
Софийски Провинциал преди 7 години
Браво Гришо!!!! Само така, пази си силите за финала!
70
2
 
3
 
! Отговори
81 преди 7 години
До Smile 87Радваш се че си *** и беден провинциалист?!Разбираемо........
69
2
 
2
 
! Отговори
81 преди 7 години
До Smile 82Аз съм този който ти никога няма да бъдеш!
68
3
 
10
 
! Отговори
човек преди 7 години
До Беъ коментарТи защото си професионален тенисист с академичен английски. Погледни себе си и се въздържай от коментари. Съвет
67
1
 
9
 
! Отговори
Smile преди 7 години
До АнонименА ти кой се бе ***, да раздаваш оценки?
66
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само посредствен провинциал може да се впечатлява от това селянче от Асковските села.Тоя за мен е пълен ***.
65
28
 
4
 
! Отговори
Беъ коментар преди 7 години
*** запъва на българският защото миек-а и се опитва да го прикрие.Английският му е ужасен (you know....aaaaa) и е изключително повърхностен (учен на улицата).За тениса само ще повторя че едва ли ще стигне до полуфинал на този турнир а като дойдат турнирите на червено втори кръг ще си остане заветната му кота.
64
2
 
8
 
! Отговори
до 74 преди 7 години
Дядо ти си дал твоя прираст към нацията ,толкова колко си могъл според твоите разбирания но май е време да се довериш , че и твоите деца и техните сънародници като Григор Димитров също могат да дадат своя прираст и че могат дори да те надминат, нали затова цял живот си се борил.Наслаждавай се на труда на живота ти, и вярвай че добре сме възпитани, не се съмнявай в възпитанието ни, което сме получили.
63
1
 
7
 
! Отговори
до 74 преди 7 години
Майна,ако знаеш колко си зле...
62
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодарение на такива спортисти като Стоичката,Бербатов,Гунди и Гришо хората от различни краища на света чуха за нашата красива страна! Пожелавам ти победа Гришо и продължавай все така да прославяш нашата родина!Наслука!
61
3
 
3
 
! Отговори
до предходния преди 7 години
Е затва има успели и неуспели. ТО Е КАЗАНО:НА БОДЛИВА КРАВА ГОСПОД РОГА НЕ ДАВА!
60
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, Дядо, Дядо, той ще си е спечелил милионите (евала), а аз защо да страдам от неговото участие, а ти кво толкова го боготвориш?! Или му завиждаш, защото на богатия трябва да се възхищаваш, а този който работи чесно и достойно от сутрин до вечер и си храни семейството и създава и възпитава прираст на тази Нация е жалък, *** и ...***. Дядо, нищо не си научил от тоз живот, Дядо.
59
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Гришо - ***" е ниска топка. Талантлив, но комплексиран и с лабилна психика. Затова не можа да бие Надал и за малко да падне от поляка. Затова и Мария Шарапова го заряза и остана с тази климактерна лелка Никол... Момчето е избягало от селото, но селото е още в него.
58
4
 
4
 
! Отговори
до 62 преди 7 години
ХАХА РАЗСМЯ МЕ БРАТ МЕРСИ ! ДОБРЕ ГИ НАХРАНИ ДРЕБНИТЕ ДУШИЦИ
57
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О май Гааааддд..коментарите са от *** по -***. Отиваме си като нация! ;лека нощ!