С труд и упоритост: Григор играл цял живот за... България

Горд съм да съм българин, отсича третият в света пред CNN
21 ное 2017 10:15,
242
С труд и упоритост: Григор играл цял живот за... България
Снимка: Reuters

Победата ми означава много за мен, семейството ми, екипът, но и за страната, споделя Григор Димитров в интервю за CNN, ден след грандиозната му победа в Лондон.

Известен и обичан, победата му на заключителния турнир от сериите ATP затвърждават статуса му на звезда, пише CNN.

Още по темата

"Горд съм да съм българин, играл съм за държавата си цял живот и съм сигурен, че хората ще го оценят", казва тенисистът.

"След всеки мач виждам българските знамена, атмосферата, всичко е толкова прекрасно. Чувствам се, сякаш играя у дома", казва Григор.

Димитров започва професионалния си път в тениса преди девет години и след впечатляващ старт в началото на кариерата си някои го наричат "бейби Фед", предричайки му път като на Роджър Федерер.

С изкачването си до №3 в ранглистата Димитров става най-успешният тенисист у нас.

"Много е приятно, когато постигнеш нещо такова, ако идваш от страна като моята", казва Димитров. Той е първият тенисист след Алекс Кореча, който през 1998 година печели турнира като дебютант.

"Имаме традиции, още от сестрите Малееви, но аз искам да бъда за пример, не само в спорта, но и за упорит труд и всичко останало", казва Григор.

"Не е важно откъде си. Ако имаш големи мечти, ако вложиш труд, отдаденост, страст - всичко се получава и това е резултатът", казва тенисистът.

Победата му носи $2,5 млн., изкачване в ранглистата и някои почести. Кметът на Хасково планира да кръсти тенис кортовете в града на името на почетния гражданин Григор Димитров.

И ако такъв извор на любов се отприщва след таз победа, представете си какво би станало, ако Димитров успее да победи в турнир от Големия шлем!?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
2
 
6
 
! Отговори
Спек преди 6 години
До фенМоят единствен господар е Бог. И протягам ръце за молитва. Аз не очаквам подаяние от хората. Вземам се в ръце и се опитвам да се справя. Никой не трябва да очаква подаяние. А ти като си фен на накой, от него ли очакваш подаяния.
163
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това което Гришо е казал е от куртоазия ,дежурни лакърдии .Та той дори не може да говори вече български , толкова е мъчително човек да го слуша , не идваше на бъл турнириилза, 99,9 от времето си е по света , ама бил за България . Извинявайте , но това е толкова смешно . И, не не злобея .Радвам се за успехите му,защото когато е бил никой ,само семейството му е било зад него и финансово и морално . Успехът си е негов ,не на България .
162
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли кой е най големия грях на Гришо? Това, че навсякъде казват: Димитров, от Хасково. А към южна България турците имат нескрити апетити, съвсем официално. Е, как няма да злобееш против човека, който ти срива в международен мащаб плановете и легитимира Хасково като България?!?? Затова е цялата дандания и плюенето, че играел за себе си, че не бил българин, че не трябва да сме горди с постиженията му!
161
4
 
3
 
! Отговори
Спек преди 6 години
До фенА ти, с какво си заслужил да ти дават пари, айде протягай ръка пред НДК за милостиня.
160
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието е пример за хибридната война водена срещу България, с помощта на руската пета колона.
159
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече не се търпи тази коплексарщина на българина . ***,*** развял знамена все едно играят България : Англия . Не какво пиша -дори итам няма да видите някой англичанин със знаме .Такава коплексарщина могат само българите да проявяват . Да не говорим колко пъти имнаправиха забележка да не вият по време на тенис мача .Ама селяните там ако не се покажат ,то къде ли ?
158
2
 
11
 
! Отговори
Станимир преди 6 години
Гледал съм мачове на Джокович (може би най-великия в историята на тениса) и не си спомням, да съм виждал сръбски знамена!
157
1
 
4
 
! Отговори
Сач преди 6 години
До 3 Гиго МитратаТи излез от зоната на здрача и си купи буквар. Никой не те пита за данъци. На теб трябва да ти наложат "девширме", ако знаеш, какъв данък е това. Мишок
156
3
 
3
 
! Отговори
3 Гиго Митрата преди 6 години
Радосно е че ето няколко дописници вече употребяват думата ДАНЪЦИ.сега иде ред на хапчетатаГиго да си каже какви апове апе за да успокои това дето му е неспокойно и да стабилизира това дето не му е стабилно. и как това му се връзва с Др Мара Шарайпаткова която до скоро за дълго бе отстранена от тениса, А? ко каза? Ъ?
155
6
 
9
 
! Отговори
Сач преди 6 години
Григор Димитров се състезава за България и всички в световния тенис, асоциират името му с България. Дори от CNN, споменаха Хасково. Григор Димитров е постигнал успехите си с много труд и лишения. Понеже, 90% от тези, които го плюят, по цял ден люпят семки и ги мързи да се почешят, им е лесно да завиждат.
154
5
 
13
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Боже, колко сте жалки.Ами да -играе за България.Защото ако искаше щеше да вземе чуждо поданство.Но той с гордост казва"аз съм българин". Само заради това заслужава уважение.А парите сам си ги изкарва, запомнете го.
153
2
 
4
 
! Отговори
тасманиец преди 6 години
До СтанимирСтанимире, абе аз като неразбрал не ми стана ясно като е частно състезание да не би да забраняват знамената ? Ами то и хора да забранят да присъстват - само в тесен кръг да се провежда.
152
4
 
6
 
! Отговори
Станимир преди 6 години
До до неразбралитеТочно така. Който е гледал срещата щеше да забележи, че имаше само едно белгийско знаме и към стотина български...няма толкова просто народ.
151
3
 
6
 
! Отговори
колибри преди 6 години
До до неразбралитеНие, неразбрелите всъщност не искаме Григор да играе за нас. Нека си играе за себе си, но ни радва като млад и успял човек, възхищава ни с упоритостта си да успее в един нелек спорт. Капиш ?
150
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е несправедливост, хората бачкат като луди цял месец за 500 лева а един *** подскача два часа и взима милион! Това обаче масите един ден няма да го изтърпят!
149
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Григор Димитров е направил за България много повече отколкото други "известни личности".Той и в момента е много позитивен и винаги се е изказвал с много обич към България.Голям е ГРИШО.Това е.Всички трябва да сме горди с него.
148
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде ли глигор плаща данъци? От кога на живи хора паметници изграждаме, улици кръщаваме? Твърде азиатско изглежда, твърде култово..Да е жив и здрав, да си печели младежът. Труди се, талантлив е и му се полага, но защо ни въвежда в таз заблуда - не го прави за България. За себе си го прави. Другото е страничен ефект!
147
6
 
9
 
! Отговори
до неразбралите преди 6 години
Това са частни тенис състезания, не вдигат знамена и не пускат химни! Опомнете се хора , той играе за себе си!
146
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко остана да счупя телевизора, каквото и да пусна навсякъде Гришо, аман от него вече, бактън!Алооооо телевизиите, разбрахме вече за Гришо, ок, горди сме, ай стига вече!
145
7
 
5
 
! Отговори
пиянде преди 6 години
най голямата радост на дебилния народ била бирата в пластмасова туба, туршия с ракия и Гришо