Отказването на Гришо - контузия или заради скандал?

Пропускането на турнира в София предизвика различни реакции
5 фев 2018 12:05,
93

Преди броени дни Григор Димитров обяви официално, че няма да играе на турнира в София. Така той отново предизвика множество коментари от известни лица в спорта, а освен това отключи всенародния гняв. Кой губи най-много от решението на Гришо да не играе на Sofia Open 2018 и наистина ли контузията в рамото е единствената причина за отказа му?

По думите на спортния журналист Никола Ибришимов един професионален тенисист не играе, когато е контузен и това е напълно нормално.

"Това е масова практика - при контузия се запазваш за следващите турнири. Ако аз съм на мястото на Гришо, и аз ще пропусна Sofia Open. Според мен той най-много съжалява, че няма да играе пред българска публика", коментира Ибришимов в "България сутрин".

Той е категоричен, че Гришо е изчаквал до последно медицинското становище относно контузията в рамото, а ако можеше да се допусне компромис - тенисист №1 на България щеше да го направи.

Журналистът Борис Ангелов определено е на противоположното мнение, като смята, че Гришо не играе на турнира в София заради скандал между неговия щаб и организаторите на Sofia Open.

"Григор е заложник на недобрите отношения на някои негови приближени с Българската федерация по тенис. Ако тези скандали стигнат до абсолютната невъзможност да се комуникира, то Димитров няма да бъде канен и в националния отбор", уточни Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Той твърди, че никой не е незаменим и реакцията на организаторите с повикването на Станислас Вавринка ще поправи нещата, защото той е на по-високо ниво от Григор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ние българите днес имаме нужда от Григор Димитров? Едно обикновено момче от Хасково стигна върха и трябва да служи за пример всички българи!---------------------------------------- Така е! Всеки неудачник си търси , идоли с които да осмисля собствения си мизерен живот!
37
21
 
13
 
! Отговори
До 33 - преди 6 години
Григор е лигльо и недорасляк. В над 90% от случаите излиза с нежелание за игра и предварително обречен. И това ако е спортист...
36
14
 
8
 
! Отговори
Cottonwood преди 6 години
На лицето на този е изписано НЕГОДНИК и всички титли на света,не биха могли да изтрият това.
35
13
 
16
 
! Отговори
Върни парите! преди 6 години
"Ако тези скандали стигнат до абсолютната невъзможност да се комуникира, то Димитров няма да бъде канен и в националния отбор"Просто трябва да престанат с поканите! Този меджи-бой не изиграл нито една топка в националния отбор на България в последните 7 години! Въобще как може да го наричате "тенисист 1 на България"?! Та той дори данъците си не плаща в България, а в Монако, при все че в България има плосък данък 10% и той НЕ Е ПО-ВИСОК от този в Монако.
34
3
 
1
 
! Отговори
До 29 преди 6 години
До ИСТИНАТАА ти си остана сел-як.
33
2
 
16
 
! Отговори
Do 32 преди 6 години
До АнонименАбе, като Джокович, Надал играха на Аустрелиън опън...кой от тях достигна до финала?Надал падна от Гофен в Лондон, а Джокович беше контузен.И какво? Гришо да се откаже от турнира, защото тях ги няма???!!Баси и балканските селта*и дето сте всички.
32
3
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 6 години
При всяко ходене на училище получавахте по няколко десетки хиляди $? Уауууууу, поздравления!;)
31
8
 
25
 
! Отговори
До Анонимен 34 преди 6 години
Прав сте, спечелването на Финала на АТП в Лондон, мастърс и 500 е нищо работа! Все малки турнири, никаква конкуренция! Не сте се явили и Вие, не сте спечелили, нали така?
30
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз като бях ученик все се чудих къде ме боли за да не ходя на училище.
29
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Григор все още няма спечелен голям турнир - от Големия шлем, нито победи над големите тенисти. Имам епизодични избухвания и спечелени малки турнири като Стокхолм, където повечето от големите не отиват да играят и той няма сериозна конкуренция, освен някой от втория ешелон като Раонич или Вавринка.
28
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ние българите днес имаме нужда от Григор Димитров? Едно обикновено момче от Хасково стигна върха и трябва да служи за пример всички българи!
27
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То пък една звезда е Григор....не е успял да победи никой от големите - Мъри, надал, джокович, федерер... стана трети, защото миналага година всички големи отсъстваха, джокович отсъстваше цяла година, сега не е във форма, може да се откаже, Мъри и той дълго отсъства, Григор не се срещна нито веднъж с Надал. Мъри -Григор 6 победи за мъри и 1 за нашия. дори сега вече се срина и не е 3, а 4-ти.
26
2
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Още като се чу за травмата в рамото, бях сигурен, че Гришо няма да играе в София. Много е възможно да не играе и на следващите два турнира, които са по-силни от този в София, турнирът в Ротердам и после в Дубай. Заради участие с такава травма, може после изобщо да не може да играе. Джокович какво направи - почива си в Монте Карло, където живее. Анди, Мъри, Вавринка, Федерер, Надал, Нишикори, дел Потро,... спряха за известно време да играят заради травми.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
27 - доста немци са освирквали Шумахер че не си плаща данъците в Германия; на Запад най-голямото престъпление е да не си плащаш данъците, затова те гонят до дупка;Дори Меси може да влезе в затвора и много от феновеет му са бесни
24
23
 
14
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
С тази си постъпка ГРИШО стана МИШОк !
23
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
въпроса е че Григор постоянно игнорира ИМЕННО България и забравя откъед е тръгнал.на олимипадата падан първи кръги и разбута журналистите, не исак да даав автографи на децата; На Купа дейвис се скри в миша дупка да не играе за България за де се подготви по-добре за Големия шлем - парадоксално - представянето му на големия шлем бе ужасно, значи толкова се е и подготвял, но целта беше да покаже на България че не му пука за нея. В чужбина говори ужасен български, за 10 години го забрави.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дали германците имат зъб на Михаел Шумахер, 7-кратният световен шампион във Ф1, заради това че много отдавна, още на върха на славата си, избра идилията на Швейцария?
21
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е Гришо, момчето си гледа бизнеса. Щом искат на турнир в България звезда от световна величина като Гришо да се бръкнат по дълбоко. А българите за нищо не стават, само завиждат.
20
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците обаче са никога не повикаха повече Ефенберг в националния, заради това че си позволи да размаах пръст публично, въпреки всичките му титли. Толкова треньори се смениха - един не го извика. показателно.
19
7
 
23
 
! Отговори
Не така! преди 6 години
Значи всеки *** в БГ може да каже - "аз няма да работя за 550лв щото имам вишу(дето мама го купи) и щото тези условия не ме устройват" - Ама Григор трябва играе независимо дали му харесват условията, щото било за България, за народа!Ми работете вие за без пари в полза на България тогава, да се вдигне тази икономика, да разцъфне!!!Хайде за България, за народа!!!