Отказването на Гришо - контузия или заради скандал?

Пропускането на турнира в София предизвика различни реакции
5 фев 2018 12:05,
93

Преди броени дни Григор Димитров обяви официално, че няма да играе на турнира в София. Така той отново предизвика множество коментари от известни лица в спорта, а освен това отключи всенародния гняв. Кой губи най-много от решението на Гришо да не играе на Sofia Open 2018 и наистина ли контузията в рамото е единствената причина за отказа му?

По думите на спортния журналист Никола Ибришимов един професионален тенисист не играе, когато е контузен и това е напълно нормално.

"Това е масова практика - при контузия се запазваш за следващите турнири. Ако аз съм на мястото на Гришо, и аз ще пропусна Sofia Open. Според мен той най-много съжалява, че няма да играе пред българска публика", коментира Ибришимов в "България сутрин".

Той е категоричен, че Гришо е изчаквал до последно медицинското становище относно контузията в рамото, а ако можеше да се допусне компромис - тенисист №1 на България щеше да го направи.

Журналистът Борис Ангелов определено е на противоположното мнение, като смята, че Гришо не играе на турнира в София заради скандал между неговия щаб и организаторите на Sofia Open.

"Григор е заложник на недобрите отношения на някои негови приближени с Българската федерация по тенис. Ако тези скандали стигнат до абсолютната невъзможност да се комуникира, то Димитров няма да бъде канен и в националния отбор", уточни Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Той твърди, че никой не е незаменим и реакцията на организаторите с повикването на Станислас Вавринка ще поправи нещата, защото той е на по-високо ниво от Григор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давид Гофен, с когото Григор игра епичен финал също живее в Монте Карло и там си плща данъците. Дали белгийците са му обидени по тая причина? Затова в Белгия заплатите са по 5 хил еврао, защото не завиждат, а българина може само да завижда на успехите на другите.
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма смисъл да се гадае, какво и що. квото - такова.Се му тая на Гриша. Не го укорявам. Това си му е бизнес. После сигурно някой от вас ще се засили да му помогне ли, или от тенис обществото. Да, ама друг път.
16
5
 
38
 
! Отговори
Miro преди 6 години
Григор не е искал от никого да правят турнир в София заради него, та сега да се казва - хората направиха турнир заради него,а той се отказва - турнира,че е направен за да се обере "реколтата" от истерията по Григор е така!Но това не значи,че той трябва да клекне и да прави каквото искат оргазнизаторите!Ако е контузен - няма да играе!Ако условията не го устройват - няма да играе!Джокович и Федерер нямало да пропуснат турнир в родината си?!?!Няма защото им угаждат!Тук се мъчат да го използват!
15
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гришо и Волгин. Два свята. Единият е излишен!
14
31
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Има неща, които са по-големи от всеки скандал и от всяка контузия.Наричат се с простичките имена: род, родина, народ, национална принадлежност, дълг към Родината ...Не ги ли зачиташ тях, ще си останеш послушко и дребна душица, ако ще и да си номер 1 в световната ранглиста. Факт !
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за какво продължавате да създавате някакви кухи новини от нищо? Все едно едно на някой зависи живота от това. Вярно светът е станал е колониално блато - хляб и зрелище.
12
4
 
23
 
! Отговори
Джоката от Сърбия преди 6 години
Трябваше да пуснат батибойко да го замести
11
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е вероятно Григор наистина да е играл с контузия на рамото в Мелбърн, личеше си, че трудно изпълнява сервис и то много по-леко от обикновено. За това не може да бъде обвинен, може би трябваше по-рано да обяви отказа си, а не в последния момент, но и това не е прецедент.по-скоро за обвинение са организаторите, които са си правили сметката да спечелят пари около единствения ни тенисист. Реклами, фанфари, получили са и държавно финансиране 500 хил лв. Сега се развали далаверата и затова плюят
10
29
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Получих сърбежи...изприщих се...чудех се каква е причината?Вече знам!Нямаше новини за Дришу!
9
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИмеГригор Димитров е националният отбор ! Ако не сте гледали тенис, то той индивидуален спорт ! А Купа Дейвис е НЕОФИЦИАЛНО световно първенство в което България играе в 4-та дивизия...... това е все едно един аматьорски футболен отбор.
8
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно защо почти всички спортни федерации имат конфликт с най-добрите ни спортисти.
7
5
 
29
 
! Отговори
аналог преди 6 години
Ем, Казийски как го изгониха, калинките, плъшоците, гущерите и змиите по администрациите.
6
15
 
37
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Абе защо всички се правите на ощипани и не си кажете истината. Гришо просто не искаше да изживее отново унижението от просташките футболни агитки които ревяха като *** и освиркваха противниците му. Тениса е интелигентен спорт и не е за "всякаква" публика.
5
8
 
19
 
! Отговори
Голям рахат е сега преди 6 години
Ако беше участвал само него щяхме да гледаме по медиите една седмица.
4
5
 
33
 
! Отговори
Име преди 6 години
Дали Гришо го интересува дали ще играе в националния отбор? :D Някой се опитва да разиграва Гришо по български и Гришо им показа червен картон!
3
5
 
23
 
! Отговори
Както винаги преди 6 години
ще оплюем нашия си човек, ще го орезилим а после ще гасим пожара с някой външен. *** администрация, самовлюбена и нищо не можеща. Що да подкрепяме Димитров, от къде на къде. Яааа като е станал трети в света какво от това. НИЕ ЩЕ КАЗВАМЕ КОЙ , КОГА И КЪДЕ. Ние сме можещите, ухааа
2
4
 
25
 
! Отговори
gyt преди 6 години
Пак под вола теле търсите.
1
5
 
26
 
! Отговори
отегчен преди 6 години
Туй пък такава простотия, че Вавринка можел да замени Григор за тоя турнир, че... не знам дали по-голяма може да се измисли по случая.