Забрави ли Григор Димитров откъде е тръгнал?

Федерацията: Да се говори, че не е получил помощ е невярно!
14 дек 2018 13:15, Красимир Ангелов
77

Изгубени в превода или хвърлена ръкавица към Федерацията по тенис - какво имаше предвид най-добрият български тенисист Григор Димитров с изказването си за частните турнири и ще вземат ли под внимание идеята му за повече турнири на по-ниските нива. Тези въпроси коментира в студиото на "България сутрин" спортният директор на Българската федерация по тенис Пресиян Коев.

Още по темата

"Всички турнири, които имат наградни фондове, са частни. Не знам какъв е антонимът на думата "частен" в този контекст. Държавни турнири има само за децата, юношите и девойките", обясни Коев пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че от 2005 година в България са организирани 64 мъжки и 53 женски турнира с награден фонд близо 2 млн. лв., а в последната една година тези турнири са били общо 5.

Григор Димитров е тръгнал за големия тенис именно от такива турнири. "Да се говори, че Григор не е получава помощ от държава, федерация, клуба в който е бил картотекиран във Варна е невярно!", категоричен бе Коев по повод първите години на най-добрия български тенисист.

"Участието на Григор Димитров придава друга стойност на турнира в София, но не смятам, че той е направен за него. Миналата година Григор не участваше, а на финала в залата имаше близо 10 000. В момента българската публика уважава тениса, цените на билетите са достъпни, просто хората го искат", сигурен е Коев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.