Гришо завърши годината като №19 в света

Виктория Томова се нареди финално на 155-то място
19 ное 2018 16:07, Красимир Ангелов
28
Гришо завърши годината като №19 в света
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров завършва годината на 19-о място в световната ранглиста на АТП.

Димитров, който не успя да се класира и да защитава титлата си във финалния турнир на АТП през миналата седмица, остана с актив от 1835 точки

Втората ракета на страната Димитър Кузманов записа рекордно класиране в кариерата си. Той прогресира с 18 места до 255-ото в света с 210 точки, след като в събота достигна до първия си полуфинал в турнирите от сериите "Чалънджър" в Буенос Айрес.

Новак Джокович завършва годината като номер 1 в класацията за пети път в кариерата си с актив от 9045 точки. Втори е Рафаел Надал (Испания) със 7480 точки, а трети е швейцарецът Роджър Федерер е трети с 6420 точки.

Новият шампион от финалния турнир на АТП Александър Зверев от Германия прогресира до четвъртата позиция с 6385 точки.

При жените първата ракета на България Виктория Томова запази позиции в световната ранглиста по тенис и остана на 155-ото място с актив от 385 точки.

В топ 10 промени няма, след като сезонът за най-добрите завърши. Водачка е румънката Симона Халеп с 6921 точки, следвана от германката Анжелик Кербер с 5875 точки и от датчанката Каролине Возняцки с 5586 точки.

Всичко за края на годината в тениса четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Е догодина ке мацка кат Джокович до април месец топ 5 ,до август топ 3 и на финалния мастърс ке ги урине кат снегурин майски снег.....пу да му ней урукие...СТИГА глупости вземи кредит,,,,,,,
22
2
 
7
 
! Отговори
Статистик преди 5 години
Еееее, трети, деветнадесети, значи скоро петдесет и пето място, момчето е праволинейно, няма колебание-върви в една посока,няма значение, че е към дъното. Колкото можал,можал, ами да се прибира, че трябва любеници да се садът,така де, видяхме, че е тенисист, ама и пари трябва да изкарва.
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МЪЦКАЙ ГРИШО!
20
4
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
годината беше успешна каза дри пардон гришо. основно тя премина в опипване на тъмнокожи цомби, а неосновно и на други. следващата ще бъде още по, завърши оптимистично геният от аскюу.---Валерката номер 2. К*ра е по силен от амбицията.
19
2
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
добър тенисист е Федерер. Без значение последната загуба. Годините бягат от него бе мама му стара ! На 40 мачка! Нашия чукне ли 30-така ще хвърли ракетата. Ще се отдаде на това, което може и което го кефи - да бъде ЗВЕЗДА! Ще манекенства, ще моделства, може и в киното да се пробва. И отново ще трупа пари, отново ще бъде в топа. ОТЛИЧЕН тенисист, но никога не е бил за ЕЛИТА, Никога. И гришоманите лееееккооо да ги затворят тия усти че осмърдяха форума.
18
6
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
едно не мога да разбера. Защо е тази Гришо-Мания? ЕДИН ВЕЛИКОЛЕПЕН тенисист, много повече от "добър", зверски труд е да се изкачиш до топ 20 в толкова конкурентен спорт. Евала!Но защо го надигаме повече от нивото му? Ясно е, че момчето има талант, но няма психика, няма го самочуствието на победителя (вижте Стоичков само, без значение дали го харесвате)Гришо си е тенисист-топ-50, стигна до десетката заради ЧИСТ КЪСМЕТ и всяка истерия по темата показва коплексарщината на държавицата ни.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
годината беше успешна каза дри пардон гришо. основно тя премина в опипване на тъмнокожи цомби, а неосновно и на други. следващата ще бъде още по, завърши оптимистично геният от аскюу.
16
2
 
10
 
! Отговори
дедо преди 5 години
До dredс кой игра тогава той, а? Тийм, Гофен, Буста, Сок и пак ГофенЗверев би Федерер на полуфинала и Джокович на финала...има разлика, а :)))
15
7
 
4
 
! Отговори
dred преди 5 години
е нали спечели миналата година финалния мастърс, какво още да направи!!! хейтъри!!
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки път се изненадвам, че Пак Паднолов продължава да играе
13
3
 
9
 
! Отговори
Горд българин преди 5 години
Лошото е, че българският тенис е само Гришо. Следващият е далеч назад в класацията.При жените след Пиронкова на практика също нямаме добра тенисистка. Има хляб във Виктория Томова, но 155 място е далеч от истината.
12
14
 
16
 
! Отговори
Горд българин преди 5 години
Гледам, че тук е пълно с хора, които само да хванат ракетата и ще спечелят всички титли от Голямият шлем. Щом толкова много можете, защо никой не е чувал за вас, освен сътрапезниците ви на ракийка и салатка?! Гришо в Топ 20, означава много, адски много, а за това, че Гришо беше трети в света миналата година, е повод за гордост на всеки истински българин.Другото, което искам да добавя е, че според мен от началото на 2018 година, Гришо има неизлекувана контузия, големият проблем на тенисистите
11
8
 
23
 
! Отговори
Фенъ преди 5 години
Нормално, свършиха контузените и отказалите се и му лъсна дупето :))))))))))))))))))
10
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 27 години заприличал на некой дедо.Ама доказано е - като живееш със стари хора и ти се състаряваш по-бързо.
9
5
 
18
 
! Отговори
Eh преди 5 години
Българите сме си пословично със слаба психика за такива работи, нямаме съзнание на шампиони, дришовска работа сме,не само той, всичките хаха
8
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше малко талант ама го похаби по *** па ряс ници.Стана за смях на целия свят. Тича по лелките като не виждал.
7
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извън осмицата за сезона.Най-добрите 8 играят финален Мастърс.Намери правилата на тениса и коментирай подготвен !!
6
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде па догодина 112-ти.
5
5
 
17
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
Извън каква 8-ца бе ?Хората са ти написали, че е 19-ти, а не 9-ти !
4
6
 
18
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Стара поговорка - от видоко се пада най лошо.