Джокович се връща в Австралия през 2023 г.

Тайли обвини "лошата комуникация" за депортирането му
Обновена: 23 яну 2022 08:04 | 23 яну 2022 07:45, Камелия Цветанова
100
Джокович се връща в Австралия през 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович възнамерява да играе Откритото първенство на Австралия през 2023 г., каза в неделя шефът на турнира Крейг Тайли, обвинявайки "лошата комуникация" за депортирането му преди тазгодишното събитие, предаде БГНЕС като цитира АП.

Визата на световния номер едно бе отменена преди откриването на сезона от Големия шлем заради неговия ваксинационен статус срещу Covid-19, инцидент, който опетни началото.

Той излетя от Мелбърн преди седмица, след като се провали в последен опит да остане и да се устреми към рекордна 21-ва титла от Големия шлем след продължителна съдебна битка с австралийските власти.
Оттогава Тайли не е давал публични изявления, но попитан в неделя дали неваксинираният сърбин планира да се завърне за турнира през 2023 г., въпреки възможността визата му да бъде отменена за период до три години, той отговори: „Да“.

„Очевидно, той трябва да играе тази година, но това ще бъде неговото намерение“, каза той пред обществената телевизия ABC.

"В крайна сметка той е играч номер едно в света и наистина обича Australian Open."

Дългогодишният треньор на Джокович Мариан Вайда в края на миналата седмица каза, че "цялата ситуация е нанесла удар на психиката му".

Още по темата

„Това го нарани за дълго време и ще бъде трудно да го забрави“, каза той пред уебсайта Sport.sk, критикувайки
„несправедливия политически процес“, довел до изгонването на Джокович.

Тайли обвини „постоянно променящите се условия“ и „лошата комуникация“ с федералното правителство за депортирането му, след като първоначално Джокович получи освобождаване от главния медицински директор на Tennis Australia.

Обосновката беше, че той е бил заразен с Covid-19 през последните шест месеца, но това беше оспорено и след съдебна битка в крайна сметка Джокович трябваше да напусне.

Тайли каза, че Tennis Australia е търсила яснота многократно от националните власти, но поради постоянно променящата се ситуация с варианта Омикрон „има много противоречия и сложност с информацията“.
„Дори само през последната седмица след (съдебното решение) нещата се промениха по отношение на реакцията на пандемията“, каза Тайли.

„Ние бяхме в началото на Омикрон и затова непрекъснато търсихме яснота, но бе сложно, имаше противоречие на информацията преди, след, и продължава да има.“

Джокович се завърна в Сърбия с наранен имидж и неясно бъдеще.

В съобщения се предполага, че той може да съди Tennis Australia, за да възстанови съдебните и пътните си разходи, но запитан дали се очаква съдебно действие, Тайли отговори: "Не."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: австралияджокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия е най-грозното лице на англосаксонското племе. Те са буквално фашизирана държава населена както с бели англосакси така и много жълтур. А е общоизвестно че жълтирите са хипер-провинциалисти. Пред тях нашите цветнокожи от Филиповци са като английски лордове.
45
1
 
18
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Измислената пандемия все някога ще бъде победена.Не става въпрос за антиваксърство, а за свободата на избор на личността.А ти тия прогнози и заплахи си ги сънувай .
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович може и да не иска да се връща в Австралия завинаги!!На негово място бих направил точно това и то по най-декларативен и обиден начин за кенгурата!Всеки човек с достойнство прави ТАКА!!
43
9
 
5
 
! Отговори
СПрете се ! преди 2 години
Спрете да ни занимавате с Нолето, че ми писна?В същност...АБЕ НОЛЕ КАКВО ЗАКУСВА>
42
6
 
14
 
! Отговори
11 преди 2 години
Няма да има къде да се връща, щото турнирът ще бъде закрит, а австралопитеците ще се самозатрият.
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мм. Доста пари ще прибере от Австралия. Само нялолко месеца да минат.
40
4
 
6
 
! Отговори
... преди 2 години
Пътят към Австралия минава през имунизациите...
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще си направиме нов турнир за неваксинирани и кенгурата да се скрият.Нали целта на целия тоя цирк с ваксините е разделение на обществото и хаос. Ще има всичко двойно и ще има ред!11
38
15
 
18
 
! Отговори
Кирил Петков преди 2 години
Оказва се, че ако в Австралия попълниш документ с невярно съдържание те изгонват от страната. А в България, ако попълниш такъв документ ставаш премиер.
37
16
 
6
 
! Отговори
проклети австралиици преди 2 години
Пожелавам им да изгорят всички в задаващите се пожари през следващите години!
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джоков потвърди ли? Или тва са само кенгурски сънища.
35
11
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ще премине в отбора на ваксаните.
34
14
 
13
 
! Отговори
... преди 2 години
След целия резил,ако не го е срам нека се върне...
33
18
 
10
 
! Отговори
Инокентий преди 2 години
Блажени са верующите! През 2023 г. Джокович вече ще е история. Дотогава ще е изстинал новинарски материал!
32
7
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НАЙ-ИЗВЕСТНИЯ АНТИВАКСЪР КАПИТУЛИРА! АКО СИ ТУРИ ОТ СВЕТАТА ВАКСИНА ПОКАЗВА ПОКОРСТВО, АКО НЕ СИ ТУРИ ОТ НЕЯ НЯМА МЪРДАНЕ ЗА НЕГО ВЕЧЕ ! И В ДВАТА СЛУЧАЯ ВАКСА КУКЛОВОДА БИЛ И СЛУГИТЕ МУ ПОБЕДИХА!
31
3
 
8
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Лошата кумуникация е основно,че Джоката не е хванал самолета за който този хубавец му е купил билет и е бил уредил точно тази смяна на Гранична полиция да си затвори очите!Те си излязоха факти за това, но нещо много бързо се потулиха, че към целия скандал да се добави и участие в корупция,щеше да е края на Джоката!А иначе той може и да играе през 2023, ама Тайли няма да е турнирен директро след всичките опити за вкарване на сърбина през задната врата!
30
16
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НА ЗЕЛЕНООКИЯ МУ Е ВЕЧЕ ПРЕДЕЛНО ЯСНО, ЧЕ БЕЗ ВАКСА НЯМА КИНТИ! ФИКТИВНО ЩЕ Е, НО ДО КРАЯ НА 2022-РА ГОДИНА ЩЕ СИ ТУРИ ОТ СВЯТАТА ВАКСИНА!
29
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е мъж, да се ваксинира! И да ходи по турнирите после. Че антиваксърите го развяват като знаме сега.
28
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам имат ли право платени дрищячи за жълти стотинки да коментират номер едно тенисист? Жалки са. Да драскат. Това им остана като единствено препитание да не умрат от глад. Дреме му на най- добрия. Ще си премести топките.
27
5
 
3
 
! Отговори
Г-н Поре преди 2 години
Той и Галилео,можеше да каже пред Инквизицият,че Земята се върти,но си затрая!Каза го навън!Ноле като се е раждал,е боцкан,без да го питат!Ама донкихотовщина та е приятна и заразна