Джокович се връща в Австралия през 2023 г.

Тайли обвини "лошата комуникация" за депортирането му
Обновена: 23 яну 2022 08:04 | 23 яну 2022 07:45, Камелия Цветанова
100
Джокович се връща в Австралия през 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович възнамерява да играе Откритото първенство на Австралия през 2023 г., каза в неделя шефът на турнира Крейг Тайли, обвинявайки "лошата комуникация" за депортирането му преди тазгодишното събитие, предаде БГНЕС като цитира АП.

Визата на световния номер едно бе отменена преди откриването на сезона от Големия шлем заради неговия ваксинационен статус срещу Covid-19, инцидент, който опетни началото.

Той излетя от Мелбърн преди седмица, след като се провали в последен опит да остане и да се устреми към рекордна 21-ва титла от Големия шлем след продължителна съдебна битка с австралийските власти.
Оттогава Тайли не е давал публични изявления, но попитан в неделя дали неваксинираният сърбин планира да се завърне за турнира през 2023 г., въпреки възможността визата му да бъде отменена за период до три години, той отговори: „Да“.

„Очевидно, той трябва да играе тази година, но това ще бъде неговото намерение“, каза той пред обществената телевизия ABC.

"В крайна сметка той е играч номер едно в света и наистина обича Australian Open."

Дългогодишният треньор на Джокович Мариан Вайда в края на миналата седмица каза, че "цялата ситуация е нанесла удар на психиката му".

Още по темата

„Това го нарани за дълго време и ще бъде трудно да го забрави“, каза той пред уебсайта Sport.sk, критикувайки
„несправедливия политически процес“, довел до изгонването на Джокович.

Тайли обвини „постоянно променящите се условия“ и „лошата комуникация“ с федералното правителство за депортирането му, след като първоначално Джокович получи освобождаване от главния медицински директор на Tennis Australia.

Обосновката беше, че той е бил заразен с Covid-19 през последните шест месеца, но това беше оспорено и след съдебна битка в крайна сметка Джокович трябваше да напусне.

Тайли каза, че Tennis Australia е търсила яснота многократно от националните власти, но поради постоянно променящата се ситуация с варианта Омикрон „има много противоречия и сложност с информацията“.
„Дори само през последната седмица след (съдебното решение) нещата се промениха по отношение на реакцията на пандемията“, каза Тайли.

„Ние бяхме в началото на Омикрон и затова непрекъснато търсихме яснота, но бе сложно, имаше противоречие на информацията преди, след, и продължава да има.“

Джокович се завърна в Сърбия с наранен имидж и неясно бъдеще.

В съобщения се предполага, че той може да съди Tennis Australia, за да възстанови съдебните и пътните си разходи, но запитан дали се очаква съдебно действие, Тайли отговори: "Не."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: австралияджокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
А МОЖЕ И ДА НЕ ОТИДЕ!!! АВСТРАЛИЯ ЩЕ ВЪВЕДЕ ВАЛИДНОСТ НА СЕРТИФИКАТИТЕ ДА Е 9 МЕСЕЦА И ЗА ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ , А ТОЙ ОБЯВИ, ЧЕ ГО Е ПРЕБОЛЕДУВАЛ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ 2021! С ДВЕ ДУМИ ДОКАТО НЕ СИ СЛОЖИ ОТ БЛАГОДАТНАТА ВАКСИНА ЗА НЕГО АВСТРАЛИЯ Е ЗАТВОРА! ВЕРОЯТНО И ФАЩ, КАНАДА И ЕС СЪЩО!
25
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимено 41 Ти се радвай, че има балканци и мъже като Джокович, а не мишки смачкани европейски, които са еталон за зомбирани и промити мозъци
24
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ще отиде през 2023 но ще изостави Балканския тарикатлък в родината. Разбра по трудния начин че австралийските правила важат за всички без изключение!
23
12
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ГОЛЯ ИЗЛАГАЦИЯ ЗА АВСТРАЛИЯ ЩОМ НЕ СА МУ ТУРИЛИ ЧЕРЕН ПЕЧАТ! ТАЯ ЛЪЖЛИВА НАГЛА ТВАР КОМУНИСТИЧЕСКА НЯМАШЕ И ДА СТЪПИ ТАМ ПОНЕ В СЛЕДВАЩИТЕ 3 ГОДИНИ АКО НЕ И 5! КАТО СА ТОЛКОВА ГЛУПАВИ ДА НЕ МУ ТУРЯТ ЧЕРЕН ПЕЧАТ СЕГА НЕКА ИМ СЕ ПОДИГРАВА!
22
9
 
10
 
! Отговори
... преди 2 години
Джокович пак го извадиха от нафталина...
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зяпайте си ГМО турнира на ваксаните. Ама нъцки. Сагата Джокович дава повече възможности за пропаганда на отровите. Елементарни кръглоземни сте.
20
15
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Балканският Синдром му изигра много лоша шега на Ноле. Тук всички страдаме от погрешното схващане, че като си известен и с пари си над Закона и над всичко в света. Само че това си важи само за тук, за Балканския полуостров. В Цивилизацията не е така и той го разбра по трудния начин де. След 3 години ще е по-дърт, а младите ще са на първа линия. Пропусна заради един инат да стане най-великия тенисист в света
19
5
 
12
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До Ноле,Ноле!- Добри, практични и доходни съвети даваш. Съветвам хората които едва свързват двата края да те послушат и сконят главици и се набодат, дори с бустери. Но при Джокович нещата са други. И той можеше както и вероятно други там, да си купи без проблем сертификат че е боцнат. Само в Германия разкриха 400 канала където доктори изливат ваксата в мивката стещу заплащане. Но той е решил да не го прави. Щото не е зависим и наведен като теб!
18
0
 
10
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До телеканал петолъчка-- Да не си с четвътти бустер бе? Или е от петолъчката ти? Какво ме интересува от къде е родом Джокович? А тук не става дума дори за тенис!
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си изкара фалшив положителен тест, ще го пуснат. При истински отрицателен не пускат там.
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПИЧ
15
10
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЕПА АВСТРАЛИЙСКИТЕ ВЛАСТИ АКО НЕ СА МУ НАБИЛИ ЧЕРЕН ПЕЧАТ ЗНАЧИ СА СУПЕР ТЪ-ПИ!
14
11
 
3
 
! Отговори
Ноле,Ноле! преди 2 години
Заради един инат,що пара изпусна!Ама нали не живееш,само с чест и достойство,давай!Ум,царува,ум робува,ум патки пасе!Ама и най умният си е малко ***!Упех!
13
8
 
9
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До 9 - Ами Австралия си бе много читава, преди това фашистко правителство. И е за пръв път там експеримента. Защо да не се надяваме че ще доброто време ще се върне там? Срещу фашистки закони или комунистически, което е същото, всеки е длъжен да се опълчи! И не е само Джокович, а по цял свят хората се бунтуват, дори ваксани и излъгани! Милиони но не са известни! Но пък Австрия си има исторически корени за тия неща и ще падне последна.
12
1
 
2
 
! Отговори
мдааа преди 2 години
базето голям страх.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15 Наскоро си купи къща в Испания и от около година уж там му е основното жилище, но реално никой не знае. Но това не е "отдавна" и най-вероятно не се води основното му жилище.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се ядосва Ноле, а да си пусне Луда по тебе и да врътне един кючек, да му мине.
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А стига с тоя Джокович, бе!
8
14
 
7
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Ако се ваксинира нахален наглец
7
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ауу нали в Австралия бяха кенгура, що ще се връща сръбския манг...