Джокович няма да може да се възползва от медицинско изключение за Ролан Гарос

Случилото се в Мелбърн го е мотивирало да се ваксинира
4 фев 2022 09:46, Нели Христова
85
Джокович няма да може да се възползва от медицинско изключение за Ролан Гарос
Снимка: БГНЕС

Сръбският тенисист Новак Джокович няма да може да се възползва от медицинско изключение и така се отдалечи с още една крачка по-далеч от участието си в Ролан Гарос. Това става благодарение на новите мерки, които Франция въвежда за справяне с пандемията от коронавирус, предаде държавната телевизия в Белград.

Според новите ограничения, които влизат в сила от 15 февруари, само ваксинирани ще могат да присъстват и участват в спортни събития във Франция. Преди няколко дни се появи информация, че Джокович ще може да участва в Ролан Гарос и да се възползва от правилото за медицинско изключение, защото през месец декември той е преболедувал коронавирус. Предвиждаше се преболедувалите вируса в последните шест месеца да бъдат допускани до спортни събития, но от 15 февруари този срок се съкращава на 4 месеца. Отделно всички неваксинирани трябва да изкарат 10-дневна карантина при влизането си във Франция.

Френският портал "Шенген виза инфо" съобщи, че оттук нататък това разрешение ще бъде валидно само четири месеца, вместо досегашните шест. "Това се отнася за всички, както са зрителите, така и за тенисистите, до вземането на ново решение. Ролан Гарос започва на 22 май, положението може да се промени и ние се надяваме да има облекчаване на мерките. Но, едно е ясно, няма да има изключения", каза спортният министър Роксана Марасинону.

Джокович даде положителна проба на тест за коронавирус на 16 декември. Ролан Гарос ще се проведе в периода 22 май - 5 юни. Джокович спечели титлата през 2021 година.

Вчера Даниел Мукш, който пише биография за Джокович, заяви, че сръбският тенисист е решил да си постави ваксина срещу коронавируса. "От това, което чувам от обкръжението му, мисля, че той ще се ваксинира. Може би финалът в Мелбърн също е допринесъл за това. 21-та титла на Рафаел Надал го мотивира, няма съмнение в това", коментира Мукш пред австрийска телевизия. Книгата на Мукш за Джокович, озаглавена "Живот във война", ще излезе през март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Пич преди 2 години
До СВОЙЯсно е, че нищо не ти е ясно. А още по-ясно е, че такива като теб освен, че нищо не им е ясно, са и най-нетърпеливи да си изкажат мнението.
66
0
 
0
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Сбогом, Ноле. Наистина тъжен начин да приключи кариерата на един голям спортист. Но какво да се прави, така си преценя.
65
2
 
3
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 години
Ало ваксинираните,сляпи ли сте да видите Диктатурата.Ако ваксините предпазват,тогава спете спокойно.Но е ясно,че ваксинираните се заразяват и умират.Ясно е,че основните преносители сте вие.Ясно е,че мутацията на вируса е благодрение на ваксината.Тогава,защо ще спират някой или ще го държат в карантина,като ваксинираните,ще продължават да разнасят заразата.Явно целта,не е здравето на Хората,а пречупване на Духът им.Ясно е ,че Джокович,ще сложи ваксина само на документ.Ще им го каже след оттегляне
64
11
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
И правилно ! Господ ли е че да му се правят изключения ! И други ,по-големи звезди в спорта познаваме през последните 100 години . Но никой не се е държал така нагло , късогледо и про***ташки ! Типично балкански синдром !
63
2
 
4
 
! Отговори
Qqqq преди 2 години
Вместо това тръгнали да се занимават с Джокович.
62
3
 
8
 
! Отговори
Qqqq преди 2 години
Значи , можеш да отрежеш главата на две деца на по 16г. , заради това , че едното което е живяло цял живот зад стената на кралски дворци и в разкош е казало , че като няма хляб трябва да ядеш пасти. Да правиш революции , да се правиш на велик герой , че си убил едно момиче , което още не разбира някой неща. А перверзният им министър - некрофил- герантоман го оставят да ги прави на маймуни , от колко време вече. Къде са сега великите френски революционери да му търсят сметка?
61
1
 
8
 
! Отговори
Qqqq преди 2 години
Няма значение дали Джокович се е ваксинирал или не и дали ще играе на Ролан Гарос или не. По интересно е защо Франция продължава за въвежда мерки и ограничения при условие , че ваксините помагат? Значи това , че болестта се прекарва по - леко ако се заразиш , не те хоспитализират и не товариш болниците се оказва не толкова важно. Пак всичко зависи от бройката , от процента заразени на определен брой направени тестове. В такъв случай , някой да ми каже какъв е смисъла от тези ваксини?
60
11
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
АНТИВАКСЪРИ , ЗАПОЧВАЙТЕ ДА НАРИЧАТЕ ФРАНЦИЯ .... ФАШИСТКА ???!!! ЗАПРИЛИЧАХТЕ НА ХОМОСЕКСУАЛИСТИТЕ , МНОГО ДЪРЖИТЕ ДА СЕ ПОКАЖЕТЕ НА ПЛОЩАД И ФЕЙСБУК !!! А ДЖОКОВИЧ ОПОЗОРИ ЦЯЛАТА СИ КАРИЕРА С ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ И ЛЪЖИТЕ ПРЕД СЪДА !!!
59
1
 
8
 
! Отговори
Сертификат преди 2 години
Да заповяда в България и ще му издадем един срещу 300 лева. Те без това тук 90 процента от ваксинираните са с такива сертификати от скъпите.
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали не допусна грешка със скандала днес би да го отрежат за винаги от Австралия като му наложат забрана за влизане не беше ли по добре да се върнеш назад
57
13
 
11
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
ХА ХА ХА ТАРИКАТА ЩЕ СЕ ВАКСИНИРА
56
18
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Новакс ще стане Вакс.Иконата на антиваксърите рухна.
55
3
 
9
 
! Отговори
mne преди 2 години
Дали ще се ваксинира или ще си извади фалшив сертификат? С тия милиони, които има, със сигурност ще намери кой да му го издаде. Дори се чудя как не го е направил преди Австралия.
54
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не го кара да се ваксинира и никой не го кара да играе.Но очевидно тариката се натиска да играе !
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58 "Джоката май само в Масква ще играе от тук нататък" -- Циркът е пред разпад, основни играчи започнаха да бият отбой под опасността най-малкото да загубят удобната си политическа хранилка. Ако уфтсете се обединят и продължат с натиска циркът няма никакъв шанс да устои, но за съжаление промиването на мозъци се оказва прекалено успешно. Та по темата - по всяка вероятност до месец ще отпаднат сегашните мерки и Джоко няма да има проблеми, но от есента очакваме второ действие.
52
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джоката май само в Масква ще играе от тук нататък
51
1
 
3
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До Анонимен 51Приятелю, много хубаво проповядваш Второто Пришествие и Царството Божие, но питаш ли се дали ти самият, твоите близки, приятели, съидейници във вируталната и фейсбук борба със сатанизма ще издържат изпита по доброта и вяра? Не се чуди - нека ти кажа: малцина от това прокълнато калташко племе - модерните *** - ще влязат в Царството небесно утре, съдейки по медийните им изяви днес. Само с едно крещене "Аз съм християнин" не става!
50
3
 
9
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Еее, и за какво го направи целия този цирк!!! То не бяха измислици, лъжи, съчинения, ако мине номера. Само да се излага.
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принуден е да го направи, иначе ще съсипят живота му...
48
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Со кротце со благо, и с малко кютек.. Пича е балканец. Не разбира, че в цивилизования свят извесните понасят по-голяма тежест на наказанията, защото това се показва после на всички. На балканите е обратното - известните са недосегаеми. Затова сме и в това положение балканските страни - официалното послание е: всичко може да ти се размине