Само миг невнимание на шофьора и… 16 жертви, 21 ранени

Карал е автобуса - ковчег с 45 км/ч при разрешени 40 км/ч
Обновена: 26 авг 2018 15:26 | 26 авг 2018 13:15, Камелия Цветанова
192
Само миг невнимание на шофьора и… 16 жертви, 21 ранени
Снимка: МВР

В момента продължават разпитите на водача на катастрофиралия край Своге автобус. Той е обяснил пред полицията, че за миг е изпуснал контрола над превозното средство и така се е стигнало до инцидента. Проверката на тахошайбите на автобуса е показала, че в момента на катастрофата скоростта на автобуса е била около 45 километра в час. Участъкът е с ограничение до 40 километра, обясниха пред БНР източници от МВР.

Още по темата
Алкохолната проба на водача е отрицателна.

Най-вероятната версия за катастрофата е съчетание между тежките метеорологични условия в района и невнимание от страна на шофьора.

Днес започва и вторият оглед на мястото. Той ще изясни какъв е спирачния път на автобуса, както и ще бъдат проведени други експертизи. Резултатите от тях ще бъдат огласени по-късно.

В МВР ще има съвещание на няколко министерства по въпросите на пътната безопасност.

Там е възможно да бъдат дадени и нови подробности около тежката катастрофа.

Фирмата-превозвач притежава общо 6 автобуса. Транспортното министерство я е проверявало преди няколко месеца, когато всичко е било изрядно. Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов обясни снощи, че всички документи на фирмата са изправни, но има съмнения, че автобусът не е минал на повторна техническа проверка.

Местните хора споделиха, че този участък от пътя е изключително рисков и там често стават катастрофи.

МВР откри телефонна линия, на който роднини на пострадалите могат да потърсят информация за своите близки: 02 982 50 39.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът е защо да запазим Бойко на власт, при положение, че явно не се справя. Аз не се сещам този човек да е направил важна реформа във важен сектор. Образование ли, здравеопазване ли, за съдебната система да не говорим. Леене на некачествен асфалт, дуене на мускули и дотам.
131
9
 
4
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До Герб много крадат. И на теб да ти обясня, че мантинелите така се правят, че да смекчат удара, но ако превозното средство е голямо няма спасение. Нали при много здрава мантинела автобусът щеше да се върне на пътя и да стане още по-голямо мазало, "разбирач".
130
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е да дойде да ни еправлява човек с мустаци.Само те въвеждат ред и нещата вървят добре.
129
12
 
15
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
Аман от фенове на ГЕРБ ... дори и под такива статии
128
11
 
10
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До коментар на Бойко. Много си елементарен, бе пич. Щото ако не е той на власт, а някой друг няма да има катастрофи, така ли? Може ли да има такива иддиоти с такива разсъждения.
127
8
 
10
 
! Отговори
БОЙКО преди 5 години
БОЙКО, ГЛЕДАЙ ПОНЕ НА ГРЪЦКИЯ ОСТРОВ ДА ИМА МАНТИНЕЛИ И ХУБАВ ПЪТ. ТИ ДА СИ ЗДРАВ ВОЖДЕ! НАРОДА ДА МРЕ
126
9
 
18
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 5 години
ЩОМ ИМА МАНТИНЕЛА И Е СМАЧКАНА, ЗНАЧИ НЕ Е НАПРАВЕНА КАЧЕСТВЕНО. ГЕРБАРСКАТА ФИРМА ИЛИ ОТ ЦИМЕНТА Е ОТКРАДНАЛА ИЛИ ОТ ЖЕЛЯЗОТО.
125
3
 
12
 
! Отговори
О_О преди 5 години
ЗАЩО НЯМА МАНТИНЕЛА НА УЧАСТЪК СЛЕД ЗАВОЙ, С 20-МЕТРОВА ПРОПАСТ????????? ???????? ???????????? ? ?? ?? ? ????????????????? ? ? ?? ???? ? ? ??? ? ??
124
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цената за ремонта на пътя била висока?Глупости!Това е цената за десет Бугатита като това, което банкянският хитрец е купил на дъщеря си!
123
4
 
7
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
api - "не ви трябва мантинела в района, по-добре да ''спестим'' парите" (под спестим да се разбира да ги щипнем и да се правим на ощипана марийка)
122
7
 
15
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Ей коментари .ей злоба от всякъде! На умряло куче нож вадите ! И при всяка катастрофа...веднага оставка на тиквата! Колко други Шофьори са минали от там и не е станала катастрофа? Превишена скорост.лошо време...невнимание.....може би разговори с пътниците и т.н..и веднага ...Оставки!? И аз снощи карах в лошо време .дъжд и буря и при разрешени 100 км.карах с 80 ама се прибрахме живи и здрави у дома!
121
7
 
8
 
! Отговори
... преди 5 години
Всички червени тролчета тук мрънкате колко крадливи са Герб,но като ви задават директен въпрос за кого да гласуваме другия път си траете. Айде казвайте кой ще ни спаси.
120
1
 
0
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 118Street View е от 2015 .. детективе ...
119
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно допълнениеОбвинителният акт е за корупция и измама
118
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ще се промени с оставка ли? Ами да свикват бе, пич.Да свикват, че НЕ МОЖЕ да крадеш толкова и да останеш на власт. Че НЕ МОЖЕ да нямаш Търговски регистър 2 седмици и да говориш общи приказки. Че НЕ МОЖЕ да раздаваш за строеж апетитни парцели срещу 10 евро кв. м. Да си знаят, че в такива случаи СИ ОТИВАТ, а не да ми наглеят и да се правят, че това са дреболии.
117
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мантинела ня-***. Събуди се, сънуваш. Как няма мантинела, бе тъппунгер, нали видяхме в тв репортажите как е смачкана. Ти това стрийт вю коя година си го гледал? Ей, нямат ли край оллигофрените-драскачи.
116
7
 
10
 
! Отговори
КОМЕНТАР НА БОЙКО преди 5 години
"ВСИЧКИ СЕ ВОЗИМ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ПЪТИЩА - СЛУЧВАТ СЕ КАТАСТРОФИ, И НИЕ ОТ ГЕРБ НИКОГА НЕ СМЕ ВИНОВНИ ЗА ТЕЗИ СЛУЧАЙНИ СЛУЧКИ."
115
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало, комунистите, с право плюете по крадците и престъпниците от ГЕРБ....но: Няма нито един от ГЕРБ, който да не е тясно наследствено свързан с мафиотските партии БКП и БСП! Тези две партии са идеалното гюбре, в които поникват,обгрижват и се развиват всички български бандити и престъпници.ГЕРБ не били комунисти, да, те са МУТРОКОМУНИСТИ, по нагли и по брутални!
114
2
 
7
 
! Отговори
5 МЕСЕЦА МИНАХА? преди 5 години
Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов обясни снощи, че всички документи на фирмата са изправни----------------------------------------ТОЗИ АНГЕЛ ПОПОВ НЕ Е ЛИ СЪЩИЯТ АНГЕЛ ПОПОВ ОТ ДОЛНОТО СЪОБЩЕНИЕ?Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов.
113
6
 
10
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До ха-ха-ха. Глуппак, няма прегради срещу човешката глуппост и безразсъдност. И какво като сложат по-висока и по-здрава мантинела - нали тогава ще се завърти и върне на пътя и ще смаже сума ти други коли? Тогава здравината на мантинелата ще е неправилна, нали?