Случайно или не: Защо прокуратурата погна "големите риби"?

Акциите сполучливи, само ако информаторите са от високите етажи
Обновена: 17 сеп 2018 16:31 | 17 сеп 2018 10:35, Петя Славова
132

Удар срещу мафията, "дребен риболов", контрол или нещо друго се крие зад показните акции срещу големи бизнесмени от последните седмици. Под прицела на Специализираната прокуратура попаднаха хора като Миню Стайков и семейство Арабаджиеви и техните многобройни корпорации от фирми.

Според криминалния журналист Петя Владимирова прокуратурата удари за седмица едни доста големи бизнес империи.

Още по темата

"Всички политици са се снишили и мълчат пред акциите срещу олигарси в последните седмици. Тези акции обаче не са случайни, те искат да покажат нещо. Много са конспиративните теории за действията - една от тях е, че се решават проблеми между прокуратурата и политиците. Когато се стигне до съд, в което се съмнявам, тогава ще се разбере с какво разполага Специализираната прокуратура", обясни още Владимирова в "България сутрин".

По думите ѝ това са съобразени акции с цели, които нямат нищо общо с правосъдието, просто прокуратурата иска да покаже сила и радикалност.

Криминалният журналист Анна Заркова е на точно противоположното мнение - тя смята, че е нелогично държавата да удря по хората, на които толкова години е давала апетитни обществени поръчки.

"Ако искаме да се получи промяната, то тя трябва да мине през арести на политици на всички партии. Чрез обществени поръчки се краде държавата. Бойко Борисов дойде на власт с обещанието за арести на олигарси, това обаче така и не се случи, незнайно защо", допълни още Заркова пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта още, че ще акциите могат да бъдат сполучливи, само ако прокуратурата има информатори от високите етажи на партиите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прикриватурата пак изпълнява някакви поръчки,миже да те лажем.
101
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СПОКО! ЦАЦАРОВ ЩЕ СТАНЕ КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ И ТЕАТЪРЪТ ЩЕ СВЪРШИ. ЩЕ ИМ ВЪРНАТ И МИЛИОНИТЕ И ЩЕ ИМ СЕ ИЗВИНЯТ.И КОМПЕНСАЦИЯТА, КОЯТО ЩЕ ИМ ПРИСЪДЯТ В СТРАСБУРГ ЩЕ БЪДЕ ПЛАТЕНА.
100
0
 
12
 
! Отговори
EVROPOL преди 5 години
Пълен Театър на ГЕРБ и Патриоти , Милионерите на Прехода никой не ги бута , бутат само некви неизвестни Милионери
99
0
 
3
 
! Отговори
BG преди 5 години
Подкрепям П.Петров - отпуснатите пари от БКП-то в никакъв случай не можеш да си и помислиш, че са твои. Тези "бизнесмени" са били вече опечни за тази позкана акция. Целта е друга - да се покаже на някаой друг самозбравил се, но още действащ "бизнесмен" , че всичко е възможно и фрази от типа "мен никой неможе да ме пипне" тук са невалидни.Те така изтрепаха една камара самозбравили се борци през 90-те.Такам, че целувай рък и - покорство иначе ...
98
0
 
8
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 5 години
Много шум за абсолютно нищо или поредния абсурдистански фарс....както винаги максимално нагъл и циничен.
97
4
 
27
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Нарича се рекет! Поради политическата зависимост на съдебна система, прокурори, съдии следователи, полицаи, данъчни, изпълняват политически поръчки за рекет.Другият вариант за тълкуване е ,че тече обратно изземване на отпуснатите по линия на партията майка БКП капитали и собственост, а някой нарочени за бизнесмени агенти на ДС не желаят да върнат поверената им собственост доброволно.
96
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
забелязал съм, че в тая държава най-големите престъпници са пушещите тре.ва, така че не е случайно, че арестите са пълни с тинейджъри... голяма работа вършат всички иначе
95
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
прокуратурата симулира дейност, също като мвр и кат... единатвените потърпевши ще са обикновените граждани, както и до сега, осъдени няма да има, в затвора няма да има... кого се опитват да заблудят?...
94
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук става въпрос за схеми за източване на ДДС и акциз, те ми говорят за обществени поръчки - събрали се кварталните клюкарки да обсъдят международното положение. Общи приказки, пълна липса на експертиза и анализ - типични псевдожурналисти.
93
1
 
19
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Просто и прокуратурата и правоохранителните органи искат парче от пая. И няма да има осъдени, какво стана с митьо очите и онези съветници от дпс и бсп? А какво стана и с московски и ангел попов?
92
0
 
29
 
! Отговори
мухоБойко преди 5 години
Не е случайно, просто закъсняха с доставките на суджуци
91
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елементарна задача,че що пара пада от дюшек и се накътава в други дюшеци,че още остава в денгове за кътка.
90
0
 
40
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Теории много, но истината е, че излезе на яве истинското лице на "българският бизнес ".Мошеници и измамници и то не какви да е, а от " сой ", както казва народа.И като чуя: бизнеса искал туй, бизнеса искал онуй .....почвам да споменавам роднини, та чак до девето коляно.България стана синоним за държава, с ИЗКЛЮЧИТЕЛНО силна корупция, бедност, нищетата. Най-лошото е, че нацията ни е неграмотна, без морал.Но така е, простака лесно се манипулира!Образования много пита!
89
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФАБРИКА В СКЛАДЧЕ- НА ЧАС ТИРЧЕ И ВЪТЕР ПЪЛНО С РАБОТНИЦИ КАТО РОБИ, НЕ ИЗЛИЗАТ НА ВЪН- А ПОРТИЕРА СЧЕТОВОДИТЕЛ, А БАЧКАДЖИИТЕ РОБИ- ДАЛИ СА ИМ ПЛАТИЛИ ЗАПЛАТАТА, КОЙ ДА ТИ КАЖЕ, НО СОБСТВЕНИКА НИКОГА НЕ ВЛИЗАЛ ВЪТРЕ, НЕ Е ВИЖДАЛ И ЧУВАЛ КАКВО СТАВА ВЪТРЕ, ОБАЧЕ ПРИБИРАЛ 6000 ЛВ НАЕМ ОТ ПОРТИЕРА СЧЕТОВОДИТЕЛ- ОЛИГАРХИЯТА ОБРАЛА НАРОДА СИ КУПИ ПРОТЕСТИРАЩИ.
88
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека ви го кажа така, ако откраднеш по 1 долар от всеки американец ще имаш 300млн. Ако отраднеш по един лев от всеки българин ще имаш 4млн. Докато цената на едно Бентли в България и САЩ е една и съща, затова ни тричат по-здраво. Извода е... ддз правете деца?
87
0
 
29
 
! Отговори
бай х преди 5 години
Чрез обществени поръчки се краде държавата.... това е във всички сфери , дори и във МВР , и всички се правят на слепи / срещу някаква сума /
86
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо прокуратурата погна "големите риби"? - Това не е въпос!ЗАЩО НЕ ПИПА "КИТОВЕТЕ"? - Това е въпрос!!!
85
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ква прокуратура,къв съд? Нсички на ключови /шефски/ места са назначени/уж избрани/ от ББ и ЦЦ. Ако имахме една прокурорка като Моника Маковей партия ГЕРБ нямаше да съществува вече.Шефовете щяха да са осъдени.
84
0
 
36
 
! Отговори
Цирк преди 5 години
Цирк, постановка Лебедово Езеро, постановка за затваряне на очите на простолюдието докато тихо и подмълвно продължават да се вдигат палати краи морето и да се краде като за последно.Цирка е пълен, билета е безплатен, зрителите са простолюдието и бабите дето още мяткат пари през терасите.
83
0
 
27
 
! Отговори
ДС преди 5 години
ЗОП (закона за обществени поръчки) е легален начин за кражба на държавата.