Случайно или не: Защо прокуратурата погна "големите риби"?

Акциите сполучливи, само ако информаторите са от високите етажи
Обновена: 17 сеп 2018 16:31 | 17 сеп 2018 10:35, Петя Славова
132

Удар срещу мафията, "дребен риболов", контрол или нещо друго се крие зад показните акции срещу големи бизнесмени от последните седмици. Под прицела на Специализираната прокуратура попаднаха хора като Миню Стайков и семейство Арабаджиеви и техните многобройни корпорации от фирми.

Според криминалния журналист Петя Владимирова прокуратурата удари за седмица едни доста големи бизнес империи.

Още по темата

"Всички политици са се снишили и мълчат пред акциите срещу олигарси в последните седмици. Тези акции обаче не са случайни, те искат да покажат нещо. Много са конспиративните теории за действията - една от тях е, че се решават проблеми между прокуратурата и политиците. Когато се стигне до съд, в което се съмнявам, тогава ще се разбере с какво разполага Специализираната прокуратура", обясни още Владимирова в "България сутрин".

По думите ѝ това са съобразени акции с цели, които нямат нищо общо с правосъдието, просто прокуратурата иска да покаже сила и радикалност.

Криминалният журналист Анна Заркова е на точно противоположното мнение - тя смята, че е нелогично държавата да удря по хората, на които толкова години е давала апетитни обществени поръчки.

"Ако искаме да се получи промяната, то тя трябва да мине през арести на политици на всички партии. Чрез обществени поръчки се краде държавата. Бойко Борисов дойде на власт с обещанието за арести на олигарси, това обаче така и не се случи, незнайно защо", допълни още Заркова пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта още, че ще акциите могат да бъдат сполучливи, само ако прокуратурата има информатори от високите етажи на партиите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
11
 
! Отговори
АГЕНТ САВА ДОГАН преди 5 години
ПРОТЕСТИ НОН СТОП...НАМАЛЯВАНЕ НА ДЕПУТАТИТЕ ДО 80 ПАРЧЕТА .МАНДАТ САМО ОТ 18 МЕСЕЦА И СЛЕДВАТ НОВИ ИЗБОРИ, В ЦИКЪЛ !! А НЕ 4 ГОДИНИ -- ТОВА Е КУРОРТ И ЖИВОТ ЗА ТЕЗИ .ВОЛЕН В ЗАТВОРА..ВИНКЕЛА СЪЩО .КАРАКАЧАНА НА БЕСИЛОТО .
61
3
 
15
 
! Отговори
вЕтъра на ПОДмяната преди 5 години
Случайно или не: Защо прокуратурата погна "големите риби"?Догодина има избори, стряскат електората с портфейли .90те години затова се създадоха мутрите - крадат на някой новобогаташ колата и той вече си знае. От застрахователните фирми 90те се спонсорираха всички уж демократични партии .Днес всеки бандит е бизнесмен от ГЕРБ ,обаче ако реши нещо да не гласува правилно му правят акция. Свидетели, информатори срещу при бол ,колкото щеш . Двадесет и девет години демокрацията няма.
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Завижда им, че карат майбах, бентли и порше и имат кутии пълни с десетки левове милионни.
59
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
62- ГРЕШИШ- ГЕРБ РАЗБУТА РАХАТА НА КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ- ПОМНИШ ЛИ ОНИЯ РИТНАТИ 12 ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ И ЕДНИ ХОРА ТЕГЛИЛИ НА ВОЛЯ БЕЗ ДА СА ЗАЛОЖИЛИ КАКВОТО И ДА БИЛО, А ПОСЛЕ ВСИЧКИ СИ ЗАГУБИХА СПЕСТЯВАНИЯТА, ТА ТЕЗИ ОЛИГАРСИ ПО ПРАВИЛО СЛУЖИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, ИЗТОЧВАТ ДЪРЖАВАТА, НЕ ВНАСЯТ ДАНЪЦИ И ДЕСЕТКИ ВРЪТКИ СИ КУПУВАТ ПРОТЕСТИРАЩИ, КУПИХА СИ И ПАРТИЯ БСП- НА ВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА МУ СЕ КАЗВА МАФИЯ- И ДА МАФИЯТА СКОЧИ ЩОТО БАРНАХА ПРАВТА И ДА ГРАБИ И КРАДЕ- ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ДРЪН.
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 64Вълчо от асеновградско може да "поръча" само и единствено тройка кюфтета в "хоремага".Това с "поръчането" не е като да "пазариш" в селският магазин.Аман от *** провинциалисти.
57
7
 
18
 
! Отговори
Защо преди 5 години
Корни спря да кряка . Няма с какво да агитира.Няма го Бенчо, Ветко, Миню,Гергов й е опозиция.Няма кебапчета , няма бира.
56
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ветко според мен вече е поръчал да ликвидират хората който му пречат .Аз не разбирам как толкова години от 1989 до сега никой не се сети че е от първитемутренско измамническите схеми .
55
8
 
12
 
! Отговори
КАПИ ДИ ТУТИ КАПИ преди 5 години
БОРИСОВ СРЕЩУ АРАБАДЖИЕВ Е ЧИСТА МАФИОНСКА СВАДА И ЗА ЕДИН ОТ ДВАМАТА ЩЕ СВЪРШИ МНОГО ЗЛЕ!
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 58! Ти питаш кога бойка и тнт?Да не си мислиш че тия играчи които са ги прибрали ще ги вкарат в затвора! Само на аперитивка!
53
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47Вълчо и след смъртта на Илия е НИКОЙ!Но това в провинцията няма кой да ви го каже.А накрая избиратИ Тиквата за премиер и готово.Смръдльовци селски.
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 57Има доста хора с пари които не се показват много много.
51
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А най-големите разбоници и крадци - Борисов и Фандъкова - КОГА ?За дестет години откраднаха стотици милиарди.
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какви са тея "големи" бизнесмени, като никой не ги е чувал
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 46Стига с тия избори бе! Все избираме, а все са си същите! Ти да не си от някоя печатница са бюлетини?
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сто и деветдесет милиона в брой!Това означава 19000 пачки по 100 долара !В какъв ли куфар ги е носил по време на продажбата новият собственик!
47
0
 
14
 
! Отговори
V преди 5 години
Спряха да се отчитат
46
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИЗБОРИ ВСЯКА ГОДИНА!!!!!!!!!!!!ПРЕКАЛЕНО МНОГО СЕ КРАДЕ В БЪЛГАРИЯ И 4 ГОДИНИ КРАДЕНЕ Е МНОГО ЗА ЕДНА ПАРТИЯ!!!ВСЯКА ГОДИНА ИЗБОРИ И ДА СЕ СЪДЯТ ЕДНИ ДРУГИ НЕПРЕСТАННО ЩОТО ПРЕСТЪПНОСТТА ВЪВ ВЛАСТТА НЯМА ДА СПРЕ!
45
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този въпрос може да си го зададе само некомпетентен и мало.умен. Мислите ли че никои не е знаел за далавер пинизите. Аи колко сте ми наивнички. Просто са пропуснали да се отчетат в една касичка и веднага са се задеиствали. Тези да не би от оня ден да въртят далавери или от вчера. Милиони за ден два не се правят. Така че не си задаиваите умни въпроси ами се огледаите ослушаите и ако не идва влак минети на отсрещната страна.
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ Е ПЪТНИК АРАБАДЖИЕВ !!РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ЩЕ ИЗБЯГА НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ПИШЕ ЗА САМОУБИЛИ СЕ ПО АРЕСТИТЕ :DСАГАТА АРАБАДЖИЕВ И БОРИСОВ ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА!!!ВЕРОЯТНОСТТА АРАБАДЖИЕВ ДА Е ЛИКВИДИРАЛ ИЛИЯ ПАВЛОВ Е ОГРОМНА И АКО ТОВА Е СТАНАЛО СЪЩОТО ГО ЧАКА И БОРИСОВ!!!АРАБАДЖИЕВ Е НИКОЙ ДО СМЪРТТА НА ИЛИЯ ПАВЛОВ ЕДИН ДИРЕКТОР НА ЗАХАРНИТЕ ЗАВОДИ! ЩОМ ИЛИЯ ПАВЛОВ УМИРА ТОЙ ИЗТОЧВА ЗАХАРНИТЕ ЗАВОДИ КАТО НЕГОВ ДИРЕКТОР И СТАВА БОГАТ!ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ОСТАНЕ ЖИВ БУДА :D
43
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МОМЕНТАЛНО ОСТАВКА И ИЗБОРИ ДВЕ В ЕДНО В НАЧАЛОТО НА 2019-ТА!!!Ние не сме длъжни да се влачим по избори когато на някой му скимне.Имаше избори - има резултати.На който не му харесват ще чака другите избори.нали сме цъфнали та дай всяка година да харчим милиони за нови избори,че БСП-то не може да вземе властта.