Случайно или не: Защо прокуратурата погна "големите риби"?

Акциите сполучливи, само ако информаторите са от високите етажи
Обновена: 17 сеп 2018 16:31 | 17 сеп 2018 10:35, Петя Славова
132

Удар срещу мафията, "дребен риболов", контрол или нещо друго се крие зад показните акции срещу големи бизнесмени от последните седмици. Под прицела на Специализираната прокуратура попаднаха хора като Миню Стайков и семейство Арабаджиеви и техните многобройни корпорации от фирми.

Според криминалния журналист Петя Владимирова прокуратурата удари за седмица едни доста големи бизнес империи.

Още по темата

"Всички политици са се снишили и мълчат пред акциите срещу олигарси в последните седмици. Тези акции обаче не са случайни, те искат да покажат нещо. Много са конспиративните теории за действията - една от тях е, че се решават проблеми между прокуратурата и политиците. Когато се стигне до съд, в което се съмнявам, тогава ще се разбере с какво разполага Специализираната прокуратура", обясни още Владимирова в "България сутрин".

По думите ѝ това са съобразени акции с цели, които нямат нищо общо с правосъдието, просто прокуратурата иска да покаже сила и радикалност.

Криминалният журналист Анна Заркова е на точно противоположното мнение - тя смята, че е нелогично държавата да удря по хората, на които толкова години е давала апетитни обществени поръчки.

"Ако искаме да се получи промяната, то тя трябва да мине през арести на политици на всички партии. Чрез обществени поръчки се краде държавата. Бойко Борисов дойде на власт с обещанието за арести на олигарси, това обаче така и не се случи, незнайно защо", допълни още Заркова пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта още, че ще акциите могат да бъдат сполучливи, само ако прокуратурата има информатори от високите етажи на партиите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не е погнала Прокуратурата ! Нищо не е това !
41
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АРАБАДЖИЕВ Е ЗЛО И ЩЕ ЛИКВИДИРА БОЙКО ТОВА СА ИЗВОДИТЕ МИ И ДАНО Е СКОРО!Ако можеше щеше да го направи вместо да бяга.Арабаджиев е пътник!Путин пази Бойко за да върви монопола в енергетиката и продажбата на горива.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На хората им се дава толкова, колкото да кротуват и да не подскачат. Даваш наденица на кучето да не те лае или да те хапе. Останалото остава за мафията във властта.
39
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 33ДУШАТА ТИ ДА СЕ МЪЧИ ВЕЧНО ГЕРБЕРУНГЕЛСКИ БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛЮ СЛУГА НА ЛУЦИФЕР! ;)---------БОРИСОВ ПРИКЛЮЧИ ВЕЧЕ МУ ДАВАТ 25% ИЛИ Я ИМА Я НЯМА 70 ДЕПУТАТИ С ТЯХ ПРЕМИЕР ТОЙ НЯМА КАК ДА Е ВЕЧЕ!!!МОМЕНТАЛНО ОСТАВКА И ИЗБОРИ ДВЕ В ЕДНО В НАЧАЛОТО НА 2019-ТА!!!
38
1
 
17
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Защо прокуратурата погна "големите риби"?"Защото виждат, че нещата не отиват на добре и решават да отчетат дейност, иначе народа ще погне "по-големите риби". Как пък всички, дето ги погнаха се оказаха извън страната?
37
3
 
11
 
! Отговори
АЕЦ преди 5 години
Не забравяйте,че б.б. търси инвеститори за Белене! Нито един осъден за построена централа с реактори и не работи! Сигурно няма друга такава в света - да й тече гаранция на реактора, а ток нема. Тези централи могат да работят 30 години с тези реактори, след което трябва скъп освен ремонт, който е нерентабилен поради бурното развитие на нови технологии. 3 години вече минаха!
36
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очите в ареста!?Вие вред ли сте?Очите е протеже на пРезидента.Как мислите, че ще влезе в затвора?
35
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Свободен българинТи Борисов го остави.Ако бяхме поне малко свестен народ сега БСП нямаше да съществува
34
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погна ги защото тръгнаха да спонсорират протести за сваляне на правителството.Хванаха Ветко с 10-те милиона за протеста и резултата е, че пред Народното събрание вчера имаше 100 човека.
33
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АРАБАДЖИЕВИ И ТЕХНИТЕ МИНДЖАВИ КРАЖБИ В МИЛИОНИ СА СМЕШНИ!!!БОРИСОВ КРАДЕ В МИЛИАРДИ ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ РАЗОРИ ДЪРЖАВАТА ФИНАНСОВО!
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 28Осъден няма НО Гришко се раздели с вецовете!!!Естествено на вас в провинцията тИез нИщЪ не ви ги казват.Толкова сте далече от истината .............
31
5
 
12
 
! Отговори
Свободен българин преди 5 години
До Анонимен17 -"АКО БЯХМЕ ПОНЕ МАЛКО СВЕСТНИ КАТО НАРОД ОЩЕ СЛЕД ПЪРВИЯ МАНДАТ БОРИСОВ НЕ САМО, ЧЕ НЯМАШЕ ДА Е ПРЕМИЕР ВЕЧЕ А ЩЕШЕ ДА Е ЗАКОПАН В ЗЕМЯТА..." Колега, всички политически партии се постараха да отблъснат нормалните хора благодарение на бруталния грабеж, клиенталистка политика и целенасочено беззаконие. Какво очакваш да стане? Нещо като 19 май 1934 година ли? Няма как.
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОфффДА БЕ КАКВО СТАНА С ОЧИТЕ ТАКА И НЕ РАЗБРАХ ДАЛИ ИЗОБЩО Е В АРЕСТА!!!ОТНОВО ЗА ЕДРАТА ПРЕСТЪПНОСТ ИМАХМЕ ПРАХ В ОЧИТЕ !!!ИНАЧЕ КМЕТИЦАТА ЗА ЕДИН ПОДКУП Я ИЗЯДОХА ЖИВА!!!!!
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другото което е ,че като погнеш някъв с голям бизнес ...и ако за него има работещи 10 хиляди човека това може да се окаже неблагоприятнаситуация и за правителството Затова и те внимават
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто истинското задкулисие пак пренарежда играчите. Навремето се отстреляха мутренските босове, после Кюлев и И.Павлов, дойдоха нови играчи, отиде Мишо Бирата, Шарлопов. Сега натискат Очите, Веткоци и Минювци.А Ахмед Доган купи ТЕЦ Варна.За себе си ли и случайно сега ли???
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой да се сеща за ареста на сина на Гриша Ганчев ...операция Захар го бяха кръстили Още се сещам Дянков като гостуваше на 4 очи с Цветанка Ризова и говореше някви абсолютни глупости тоя в национален ефир ,че ставало дума за откриване на 200 милиона най накрая се оказа ,че става дума за 200 хиляди и нямаше никой осъден
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23Успокой се и спри с алкохола и дрогата рано сутрин.
25
1
 
18
 
! Отговори
Оффф преди 5 години
И междувременно никой не се интересува какво става с очите и арестуваните около него.Потули се и какво се случва със синчето на полицая дето блъсна децата на спирката и още и още и още.Вдигат шум за да няма шум около това което не им изнася и после ще им платим и на тея дето-сега с на прицел-уж големите олигарси😁И ще им се извиним.И това е
24
6
 
6
 
! Отговори
.. преди 5 години
Xaxaxa тия ако са мафия аз съм хеликпотер хахахаха просто умни и знаещи дупките в закона и перат пари но мафия не са .Мафия има в Италия .
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кого са "погнали" че не разбрах???Вълчо и маринка никой не ги търси!!!Няма европейска заповед за арест нито Интерпол ги търси.Може да се окаже че не са и на национално издирване дори.Не ги знаят къде са.Нямат си дори идея.А Вълчо им звъннал че ще се върне....................ама 36ти 2277година.