Още 25 болни от коронавирус, общото броят им вече е 379

57% от инфектираните са мъже, 43 на сто са жените
Обновена: 31 мар 2020 10:48 | 31 мар 2020 08:12, Камелия Цветанова
331
Още 25 болни от коронавирус, общото броят им вече е 379

25 са новите болни от коронавирус за последното денонощие и така броят им нарасна до 379. Вече има случаи на болни и в Силистра.

Още по темата
113 са в болница, 13 са в интензивни клиники, няма починали през денонощието, съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

От заболелите 57% са маже, 43% са жените.

18 от пациентите са медицински персонал.

През нощта новите случаи са в София - 1, Варна - 3, Силистра - 2, Шумен - 1, Бургас - 4, Кюстендил - 4, Кърджали - 1, Пловдив - 3, Стара Загора - 1.

Общо изписани са 17 души, които са с две отирцателни проби за COVID-19.

Проф. Мутафчийски призова хората да спазват мерките, които са наложени за ограничението на разпространението на COVID-19.

"Ние имаме отговорност пред хората да опазим техния живот. Поне всички са единни, че ако се отпусне краят, системата няма да може да понесе този брой болни. Заради това понасяме всякакви обиди и хейтове, но не си променяме мнението. Нашите мерки не се знае дали са правилни, но щом ги следват и другите, това ни дава кураж да си остояваме позицията", коментира той.

По думите му това е вирус, за който експертите нямат доказателства, че се държи като другите.

Според неговсички ще понесем и здравословни, иикономически щети.

Проф. Мутафчийски призна, че заповедта за носенето на маски на обществени места е резултат от дълго обсъждането.

"Ние не измисляме неща, а това, което правим е следствие на  добрите практики в света. Китай, Корея, Израел и големите държави от ЕС са основните ни източници. От вчера задължително е носенето на маски в Израел и в Австрия", каза той.

"В глобален мащаб има недостиг на маски и това изправя хората пред труден казус, но доста от предприятията в последните дни започнаха да шият и заради това гратисният период е 0 часа в събота", допълни проф. Мутафчийски.

РЗИ ще прецизира точно къде да се носят маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
37
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Да Ви обясня за маските понеже разсъждавате елементарно -Борисов се изфука че ще изнася маски и т.н. в чужбина защото имало голям дефицит- Много частни цехове се юрнаха да шият маски с цел бърза печалба -НО ПРОПУСНАХА ЕДНО НЕЩО -ЧЕ МАСКИТЕ ВЪОБЩЕ НЕ ОТГОВАРЯТ НА ЗДРАВНИТЕ СТАНДАРТИ! И СЕГА РЕШИХА ДА ПРИНУДЯТ НАС ДА ИМ КУПУВАМЕ ПАРЦАЛЧЕТАТА!!!
33
11
 
4
 
! Отговори
Люлин преди 4 години
Искам маски на всякъде да се слагат хора, като в Китай...нямаш маска слагай шал, ***, каквото искаш само да спреш своите слюнки и вируси....като няма маска да има глоба 20 лв. Иначе няма край на мерките и ще сидим дружно без работа и пари. Адиос.
32
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генералски, току що ви гледам по ТВ и наистина съм възхитен как избърсахте очилата си с маската! Много неща ми се изясниха вече....
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече разбрахме каква е далаверата. Като пазаруваме маски ще финансираме бг предприятията.
30
7
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Сик 7 Къде ги видя тези 10 милиарда ? Става въпрос за 1 милиард. Ах ти лъж.ец такъв !
29
1
 
30
 
! Отговори
Кой бе? преди 4 години
Кой щеше да се бори със спекулата бе? Преди месец-маските по 16 стотинки, днес генерала ни успокои ,че в аптеката дето той живеел имало маски,спокойно-само по 3,50 лв!!!Колко процента увеличение е това,това не е ли спекула? Айде да посмятаме-на ден по 1 маска за примерно 1 млн души-печалбана ден3 милиона и 200 хиляди минимум!!!!Ашколсун!
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Охо, ама те без маски ли бяха пак? Каскетурата спи ли?
27
9
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До учен 5 Ти па руснаците ли намери да ни даваш за пример ?
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АУди а4 97-*** на " 197 000" РЕАЛНИ! Предполагам е "нов внос", и автоджамбазите са рязали дървото пред гаража на баба германка, щото от 98ма не я е изкарвала! Качваш се и слизаш!
25
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те в Китай дезинфекцират и по няколко пъти на ден, но у нас още спазват традицията да вдигат прахоляка с метла. Случайно изхвърленото и оплодило се балканско семе, от което произлизат управляващите не го интересува народа. Не мисли, че ако ги няма работещите няма да има постъпления в бюджета за тяхната издръжка.За елита депутатите, Юрданка и още куп п***разити има маски с филтър n95 и дезинфекция на сградите им по няколко пъти , въпреки че те не са в близък контакт с почти никой.
24
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу шайката на Мутрата!
23
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последно за Великден какво рече гологлавото дЖенерал ще има ли струпвания около църквите и колко ще е глобата или тя се отнася само, ако се разхождаш САМ???
22
7
 
32
 
! Отговори
Седларов преди 4 години
Другарю Мутафчийски, какви икономически щети търпите вие при положение, че сте на държавнна заплата? На чужд гръб и 100 тояги са малко. Това правите вие.
21
3
 
15
 
! Отговори
до 21 преди 4 години
От 1997 година до сега са изминали 23 години, аудито ти е станало на поничка.Давам 200 лева.
20
2
 
21
 
! Отговори
тодор преди 4 години
В България да си домашен любимец е предимство.Децата ,а и ние възрастните може ли да минем за домашни любимци???Майка на 86 г.синът и е в болница в областен град .Населеното место в което живеят в момента няма абсулютно никакъв превоз до областния град.Синът го изписват как да бъде прибран .Бюджета на семейството майка и сина и е 500лв.на месец ?Близки с превозни средства нямат!!!
19
8
 
4
 
! Отговори
Dupe_i_gashti@abv.bg преди 4 години
ПРОДАВАМ АУДИ А4, 97 ГОДИНА, 197000 КМ, РЕАЛНИ! СЯДАШ И КАРАШ! 3200 ЛЕВА!ТРЯБВАТ МИ ПАРИ ЗА ГЛОБАТА! ПОВЕЧЕ ИНФО НА МЕЙЛА! МОЖЕ ЛЕК КОМЕНТАР!
18
4
 
16
 
! Отговори
по френски преди 4 години
До Тръба Ще хвърчат перуки скоро!
17
10
 
5
 
! Отговори
конспиратори фалшиви преди 4 години
До Спрете този ЦИРКУдължавате се годините за власт и заразата няма да има край? Аман от номера на БКПКой вече вярвя няа комунистическата компроментирана партия - ККП?
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"От заболелите 57% са мАже, 43% са жените." леле леле ...Днес.бг буквар искате ли ?
15
1
 
20
 
! Отговори
кол преди 4 години
От заболелите 57% са мажемайко мила... неграмотна журналистическа ***