"Война за маски": Егоизмът на САЩ достигна кулминацията си

Открито задържат консумативи, дори и от съюзници
9 апр 2020 09:22, Нели Христова
287
"Война за маски": Егоизмът на САЩ достигна кулминацията си
Снимка: БГНЕС

Заради появата на коронавируса, сякаш се появи нов вид вражда между държавите. Започна "Война за маски", както се изразиха CNN. А един от най-големите участници в този конфликт е САЩ - страната непрекъснато задържа маски от други страни, включително и такива, които са им партньори.

Германия съобщи, че маските, които е поръчала от Китай, са задържани от Вашингтон. Те са транспортирани из цяла Америка. Франция също се оплака, че и нейните маски са останали в САЩ.

Канадското радио CBC съобщи, че от Европа до Южна Америка, партньорите на САЩ се оплакват действията им. Според тях американската страна заграбва крайно необходими медицински ресурси чрез закупуването им на високи цени или директно задържане, съобщават от Радио "Китай".

Според съобщение на германските медии, поръчаните от Германия маски от Китай са били задържани и са транспортирани за страната. Френските медии също писаха за задържани маски от САЩ за тяхната страна.
Освен това САЩ активират и "Закона за отбранителното производство", който беше въведен по време на Севернокорейската война, с цел забрана на износа на медицински материали. Вашингтон не само изиска от компания 3М, водещ производител на маски N95, да транспортира произведените в чужбина маски към страната, но и забрани да ги изнася за Канада и Латинска Америка.

"Ние се нуждаем от тези маски и не искаме други да ги получат." Това заявление на американския глава показва кулминацията на националния егоизъм в борбата с епидемията.

В тази връзка партньорите му изразиха разочарование. Епидемията е като огледало, което показва истинското егоистично и грозно лице на някои американски политици, както и истинската същност на "Америка на първо място". За Европа подобно отношение може да се обобщи с думите на бившия председател на Европейския съвет Туск: "Кой се нуждае враг, когато има приятел като САЩ?".


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ето защо държавният резерв е нещо много важно, да благодарим на мафиотската шайка че го разграбиха в мирно време и сега държавата е без ресурси.
5
14
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 3 месеца
Това обяснява кой има интерес от коронавируса и кой печели най-много от пандемията .очевидно тава са консуматорите на прилепи , броненосци , кучета , котки ,змиии и пр."деликатеси"
4
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Точно я четох тази статия в радио Китай. Нищо не споменавате за европейските съюзници,които още по-грозно действаха като карадяха пратките за Италия,и други еврочленове? Нищо не се споменава за компрометираните тестове за короната,които китайците пратиха на Испания срещу заплащане разбира се...САЩ са страна хищник,много ясно,че ще гледат себе си,но европейската солидарност рухна и ни потресе.
3
0
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В трудни времена можеш да разбереш истинската същност на някого. Жалко ...
2
4
 
97
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Туск да ви го каже, че Путин ако ви го беше казал, щ.нямаше да е вярно.
1
8
 
25
 
! Отговори
Бандит преди 3 месеца
На война,като на война!
Ако се прави нещо, да се прави както трябва!