Мариупол като Армагедон: Хората се бият помежду си за храна

Западен печат: Никой не събира труповете от улиците на града
11 мар 2022 10:20, Елка Василева
341
Мариупол като Армагедон: Хората се бият помежду си за храна
Снимка: архив, БГНЕС

Обсадените жители на украинския град Мариупол се борят помежду си за оставащата храна и гориво, пише в. "Таймс".

Съвременните градове не са подготвени за обсада, отбелязва британското издание. След две седмици война Мариупол прилича на град, в който от месеци е имало конфликт.

Още по темата
"Всички магазини и аптеки бяха разграбени преди четири-пет дни", разказва от Мариупол по телефона за "Таймс" Саша Волков, представител на Международния комитет на Червения кръст. "Някои хора все още имат храна, но не съм сигурен за колко време ще им стигне", изтъква Волков.

Редът отстъпва място на борбата за оцеляване, отбелязва "Таймс" във връзка със ситуацията в Мариупол. "Хората започнаха да се атакуват едни-други за храна. Започнаха да повреждат чужди автомобили, за да изкарат горивото от тях", разказва Волков.

Британците ще бъдат помолени да приемат украински бежанци в домовете си, пише в. "Дейли телеграф". На десетки хиляди хора, които бягат от руската инвазия и които нямат роднински връзки в Обединеното кралство, ще бъде разрешено да пребивават на територията на страната за срок от една година, пише британското издание.

Очаква се плановете за приемането на бежанците да бъдат оповестени този уикенд. Очаква се правителството да обяви създаването на гореща линия, която да дава възможност на отделни хора, на благотворителни организации, на компании и на различни общности да предоставят помещения за използване на украински бежанци. Мярката ще бъде предприета, след като вътрешното министерство бе разкритикувано за хаотичния начин, по който управлява схемата за настаняване на украински бежанци, които имат роднини в Обединеното кралство. Критиките бяха съсредоточени основно срещу бавността на процедурата и бюрократичните бариери.     

Разрушаването на Мариупол продължава, заявиха местни жители, пише в. "Гардиън". Улиците на града са покрити с трупове, които никой не събира, защото е твърде опасно. Не е известен точният брой на хората, затрупани под разрушени сгради, отбелязва британското издание.

"Вашингтон пост" се фокусира върху думите на кмета на Мариупол, че в града е настанал Армагедон. Мариупол вече от седмици е лишен от храна, вода и електричество. Коридорите за евакуация са недостъпни заради интензивния артилерийски обстрел, нанесени са изключително сериозни щети, отбелязва американското издание.

Войната навлезе в третата си седмица, но няма признаци, че ще приключи скоро. На вчерашните преговори на украинския външен министър Дмитро Кулеба с руския външен министър Сергей Лавров не бе отбелязан напредък. По този начин бяха попарени надеждите за прекратяване на огъня, отбелязва "Вашингтон пост".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
1
 
10
 
! Отговори
у нас преди 2 години
У нас и без война хората се бият за олио в Кауфланд.Кой знае какво ни чака и докога ще трае народа това чудо при такива мизерни доходи.Новите управляващи не се спряха да скитат и козируват,а нас кучета ни яли.а
234
0
 
2
 
! Отговори
Да преди 2 години
Аз защо ли си мисля, че се повтарят ситуации от 1939 година, ама сега в България мъжете са на привършване, няма и оръжия и не знам просто какво ще се случи. Повечето младежи не са ходили в казарма.
233
4
 
4
 
! Отговори
Страхова невроза преди 2 години
Целта на руските нео нацисти е да унищожат, градовете и населението, като го прогонят от домовете им и ги превърнат в руски,затваряйки Черно море като вътрешно море,слагайки ръка на логистиката, русофили,спомнете си 1940г войната на Русия срещу Финландия,заграбвайки огромни територии от Финландия.
232
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците дадоха на хората хуманитарен коридор, престъпниците от "Азов" стреляха по тях и провалиха евакуацията! Тези хора им трябваха като жив щит! Кой е виновен, а?Все пак гладен можеш да издържиш 20 дни, но от куршум се мре мигновено! Господь, помоги рабам твоим!
231
3
 
21
 
! Отговори
Няма измъкване преди 2 години
Фелдмаршал Паулус очаква да се срещне с нацистите от батальона Азов попаднали в котела. Те ще споделят съдбата на шеста армия при Сталинград !
230
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е пропаганда неивярваите азов не пускат хората от избите малцина едва останаха живи докато избягаха при руснаците и месните разказват че азов сами стреляха в родилният дом и унищожават жилищните згради взимат им храната които не дава убиват аз да вярвам на таймс никога на тези лъжци аз живея в москва гледам директни новини мен никои не може да ме убеди. местните жители на мариопол снимат с тел как маредерите с автомати в ръцете си. връзват с тиксо на дърветата хората картината е плачеща
229
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АбрамовичАбе папагал Милошевич ги погна защото там мусюлманите изнасилваха,убиваха и рошаха църкви а любимият ви запада ги подкрепяше.
228
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а зеленски яде пие на топло и се кефи и чака обещаната награда за изпълнението на плана на краварите а народа му измира зеленски е предател на собствения си народ вината му е колкото на путин тези са виновни и за кризата в европа
227
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хелии,неон,аргон,ксенон десетки милиарди долари.За това е тази битка.Залежи на природни богатства.
226
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
70 процента от руснаците подкрепят войната.Укрите трябва да вдигнат бялото знаме.
225
14
 
7
 
! Отговори
boza преди 2 години
Варвари. Нека им харесва в новият СССР. Тотална изолация.
224
6
 
37
 
! Отговори
Правете разлика преди 2 години
Ако Русия бомбардираше както САЩ, войната в Украйна щеше да приключи за 2-3 дни. Ако не намирате разликата....
223
4
 
31
 
! Отговори
До Абрамович преди 2 години
Не знаеш или си забравил, че от кървавия преврат 2014 до сега има към 18000 убити руснаци (има и българи!), от които над 14000 в Донбас. За теб тези 30 биолаборатории в Украйна - нищо ли е? На 19.02.2022 Зеленски беше в Брюксел и поиска да си върнат статута на ядрена държава и евродепутатите станаха и бурно ръкопляскаха! Мислиш ли, че САЩ ще разреши атомно оръжие в Мексико или биолаборатории???
222
4
 
8
 
! Отговори
пи ti лелина преди 2 години
До Анонимен Обирай си крушите и заминавай в краваристан
221
17
 
5
 
! Отговори
Абрамович преди 2 години
Защото преди да нападнат Ирак, Ирак помля Кувейт и дори там не е толкова оправдано. Но за белград - е там вече не знам защо страдате от амнезия. Та питайте в Косово, в Босна и в Хърватска кой ги помля първо. Та питайте тях защо. В босна и особено в Косово си имаше чист геноцид от другия папагал Милошевич. И дори и да са виновни краварите за нещо, това не оправдава този сатрап и *** ***. Той кво, брои другаде колко са убити и решава да направи рекорд по жертви и разрушения ли?
220
5
 
33
 
! Отговори
Избирателен плач преди 2 години
Защо нямаше такъв плач, когато САЩ помляха Ирак и имаше близо милион убити? Защо не протестирахте, когато САЩ бомбардира Белград и бомби падаха дори в България???
219
0
 
2
 
! Отговори
Ас преди 2 години
До 248: Погледни си рейтинга,.. и после се гръмни...седнал в тоалетната...
218
1
 
17
 
! Отговори
Как се спира война? преди 2 години
ЕС и САЩ показват на практика - милиарди за въоръжения на Украйна, събиране на доброволци от ИДИЛ и Ислямска държава (колко е заплащането?), масирана дезинформация - не останаха небомбардирани болници, училищи, детски градини.
217
0
 
4
 
! Отговори
Чичо Сам преди 2 години
това е нормално!!!
216
3
 
9
 
! Отговори
Демокрация преди 2 години
Агенция Ройтерс съобщи, че Facebook ще позволи призиви за смърт на руските войски и президентите Владимир Путин и Александър Лукашенко.