Мариупол като Армагедон: Хората се бият помежду си за храна

Западен печат: Никой не събира труповете от улиците на града
11 мар 2022 10:20, Елка Василева
341
Мариупол като Армагедон: Хората се бият помежду си за храна
Снимка: архив, БГНЕС

Обсадените жители на украинския град Мариупол се борят помежду си за оставащата храна и гориво, пише в. "Таймс".

Съвременните градове не са подготвени за обсада, отбелязва британското издание. След две седмици война Мариупол прилича на град, в който от месеци е имало конфликт.

Още по темата
"Всички магазини и аптеки бяха разграбени преди четири-пет дни", разказва от Мариупол по телефона за "Таймс" Саша Волков, представител на Международния комитет на Червения кръст. "Някои хора все още имат храна, но не съм сигурен за колко време ще им стигне", изтъква Волков.

Редът отстъпва място на борбата за оцеляване, отбелязва "Таймс" във връзка със ситуацията в Мариупол. "Хората започнаха да се атакуват едни-други за храна. Започнаха да повреждат чужди автомобили, за да изкарат горивото от тях", разказва Волков.

Британците ще бъдат помолени да приемат украински бежанци в домовете си, пише в. "Дейли телеграф". На десетки хиляди хора, които бягат от руската инвазия и които нямат роднински връзки в Обединеното кралство, ще бъде разрешено да пребивават на територията на страната за срок от една година, пише британското издание.

Очаква се плановете за приемането на бежанците да бъдат оповестени този уикенд. Очаква се правителството да обяви създаването на гореща линия, която да дава възможност на отделни хора, на благотворителни организации, на компании и на различни общности да предоставят помещения за използване на украински бежанци. Мярката ще бъде предприета, след като вътрешното министерство бе разкритикувано за хаотичния начин, по който управлява схемата за настаняване на украински бежанци, които имат роднини в Обединеното кралство. Критиките бяха съсредоточени основно срещу бавността на процедурата и бюрократичните бариери.     

Разрушаването на Мариупол продължава, заявиха местни жители, пише в. "Гардиън". Улиците на града са покрити с трупове, които никой не събира, защото е твърде опасно. Не е известен точният брой на хората, затрупани под разрушени сгради, отбелязва британското издание.

"Вашингтон пост" се фокусира върху думите на кмета на Мариупол, че в града е настанал Армагедон. Мариупол вече от седмици е лишен от храна, вода и електричество. Коридорите за евакуация са недостъпни заради интензивния артилерийски обстрел, нанесени са изключително сериозни щети, отбелязва американското издание.

Войната навлезе в третата си седмица, но няма признаци, че ще приключи скоро. На вчерашните преговори на украинския външен министър Дмитро Кулеба с руския външен министър Сергей Лавров не бе отбелязан напредък. По този начин бяха попарени надеждите за прекратяване на огъня, отбелязва "Вашингтон пост".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британците ще бъдат помолени да приемат украински бежанци в домовете си, пише в. "Дейли телеграф"_______Каква загриженост симулират, при положение, че всеки знае, че кръвосмесените мразят източноевропейци и ще откажат.
214
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е защото не разбирате, че освен доставчици на интернет има и доставчицина храна, дори и това да са военните или червеният кръст и въобще държава също участва в доставки на храна на градове и университети, в СУ също няма никаква храна и е опасно
213
5
 
33
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
Американците са разработвали биологически оръжия, които да убиват само славяни. За тази цел украинците са събирали днк-проби на славяни и са ги предавали на американците. Готви ли са се да използват птиците за пренасяне на тези гадости. Днес се събира съветът за сигурност на ООН е на който руснаците ще представят доказателства за това. А ние сме първи приятели и на американците и на украинците!
212
2
 
27
 
! Отговори
Лесно е преди 2 години
На пълен корем да гракаш "Слава Украина"...и да искаш смърт за "москали". Това е съдбата на всяка държава, която се развива на основата на доктрината на расизъм и враждебност към съседните държави. Скоро ще ги избавят от нацистите. Дано да им е за урок. Като руски граждани ще живеят спокойно и ще се научат да не мразят. Това е процес по деназификация.
211
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този град е център на азовската cгaн ... Милост не трябва да има!!!
210
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извините, това руски сайт ли е?
209
5
 
11
 
! Отговори
до Минка преди 2 години
Требва се смени бг генома с истинска славянска кръв.обирай си парцалките и към анадола.
208
25
 
15
 
! Отговори
даа преди 2 години
дето стъпи руски ботуш ,трева не никне с годинии.
207
2
 
11
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Така казала съседката на баба ми.
206
9
 
8
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Такива лаборатории има във всяко ДКЦ.
205
7
 
36
 
! Отговори
Минка преди 2 години
Жени, да изгоним украинките. Те ще ни вземат мъжете. Те са по-ебливи и от рускините, а нас все ни боли глава!
204
9
 
15
 
! Отговори
Луд Путин преди 2 години
Все едно Ердоган да атакува Кърджали и да избива турски етнос, а българската армия да ги пази.
203
25
 
16
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Така е в Русия. Хората се бият за храна. Това е мечтата на руснака. Градът е под руска окупация. Така е било и в България 1944г.
202
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 281Забравил си да му препоръчаш Спутник.
201
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Мариупол живеят много етнически българи.
200
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕС+САЩ=цензураБраво бе отворко. Карай си москвето, гледай си рунина, изхвърли си телефона, и си купи руски лаптоп. Ежко бежко с наследствен дефект.
199
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
избраха си зелен киро ще си сърбат попарат
198
5
 
41
 
! Отговори
ЕС+САЩ=цензура преди 2 години
До АнонименЧлен на ЕС - да си затвори цялата икономика, да убие селското стопанство и да си подменим ценностите. Да кажа на баща си родител1, да затъпява детето ми и нацията а наука, спорт, икономика и образование да копаят дъното!? Да ям салам от нокти, сирене от тебешир и да мра на 50 години, до като възхвалявам ***!тията? Идол да ми е Златка а модел на подражание Пенди? Пенсионерите да нямат пари за лекарства, деца да умират но да финансираме бежанци и оръжие за Фашисти? Бегай, бе промит
197
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам колко са лайковете за Путин ми се струва, че съм в друга България, която не е членка на Европа. Жалко за напъните ни. *** си остава ***. Дано следващото поколение да се цивилизова.
196
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След една седмица ще стигнат до канибализъм. В 21 век.