Мариупол като Армагедон: Хората се бият помежду си за храна

Западен печат: Никой не събира труповете от улиците на града
11 мар 2022 10:20, Елка Василева
341
Мариупол като Армагедон: Хората се бият помежду си за храна
Снимка: архив, БГНЕС

Обсадените жители на украинския град Мариупол се борят помежду си за оставащата храна и гориво, пише в. "Таймс".

Съвременните градове не са подготвени за обсада, отбелязва британското издание. След две седмици война Мариупол прилича на град, в който от месеци е имало конфликт.

Още по темата
"Всички магазини и аптеки бяха разграбени преди четири-пет дни", разказва от Мариупол по телефона за "Таймс" Саша Волков, представител на Международния комитет на Червения кръст. "Някои хора все още имат храна, но не съм сигурен за колко време ще им стигне", изтъква Волков.

Редът отстъпва място на борбата за оцеляване, отбелязва "Таймс" във връзка със ситуацията в Мариупол. "Хората започнаха да се атакуват едни-други за храна. Започнаха да повреждат чужди автомобили, за да изкарат горивото от тях", разказва Волков.

Британците ще бъдат помолени да приемат украински бежанци в домовете си, пише в. "Дейли телеграф". На десетки хиляди хора, които бягат от руската инвазия и които нямат роднински връзки в Обединеното кралство, ще бъде разрешено да пребивават на територията на страната за срок от една година, пише британското издание.

Очаква се плановете за приемането на бежанците да бъдат оповестени този уикенд. Очаква се правителството да обяви създаването на гореща линия, която да дава възможност на отделни хора, на благотворителни организации, на компании и на различни общности да предоставят помещения за използване на украински бежанци. Мярката ще бъде предприета, след като вътрешното министерство бе разкритикувано за хаотичния начин, по който управлява схемата за настаняване на украински бежанци, които имат роднини в Обединеното кралство. Критиките бяха съсредоточени основно срещу бавността на процедурата и бюрократичните бариери.     

Разрушаването на Мариупол продължава, заявиха местни жители, пише в. "Гардиън". Улиците на града са покрити с трупове, които никой не събира, защото е твърде опасно. Не е известен точният брой на хората, затрупани под разрушени сгради, отбелязва британското издание.

"Вашингтон пост" се фокусира върху думите на кмета на Мариупол, че в града е настанал Армагедон. Мариупол вече от седмици е лишен от храна, вода и електричество. Коридорите за евакуация са недостъпни заради интензивния артилерийски обстрел, нанесени са изключително сериозни щети, отбелязва американското издание.

Войната навлезе в третата си седмица, но няма признаци, че ще приключи скоро. На вчерашните преговори на украинския външен министър Дмитро Кулеба с руския външен министър Сергей Лавров не бе отбелязан напредък. По този начин бяха попарени надеждите за прекратяване на огъня, отбелязва "Вашингтон пост".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
9
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
не мога да разбера защо руснаците превземат Мариопол. нали преди една седмица го превзеха и се настаниха там. и какви трупове да събират по улиците след като няма такива.
174
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Хората се бият помежду си за храна" както вече споменах, това чака и Киев. Ще съм изключително учуден ако могат да издържат повече от 2-3 седмици без да се избият от глад.
173
13
 
16
 
! Отговори
АМИ.. преди 2 години
То и в България навремето се биеха по опашките за банани,кисело мляко,бебешка храна..Инстинкт.
172
4
 
28
 
! Отговори
митко преди 2 години
При цените в България скоро и тук ще атакуваме магазините.
171
18
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Оня конь Лавров нали вчера каза, че не са нападали Украйна?!? Никой не вярва на руснак.
170
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са новите евреи. Дресират ни да ги мразим.
169
4
 
4
 
! Отговори
Аз преди 2 години
До аз 243 Потърси психо лекар - много си болен.
168
7
 
64
 
! Отговори
Това-Не-е-Демокрация преди 2 години
Така е когато 8 години въоръжавате и обучавате екстремисти а накрая раздадохте и оръжие на престъпници и нацисти!!! Като не останат нормални хора те почват да се избиват, но западната "свободна преса" със сигурност ще опише тези случаи като невинни жертви на руското командване! Това че бандите се стрелят и избиват не е от значение важно е да има *** пропаганда! За това от 10 дни не гледам БГ-Новини -ударихме дъното в слугинажа! Вероятно вече сме на 300 място по свобода на словото!
167
8
 
33
 
! Отговори
Зеления Пумияр преди 2 години
Докато не предизвикам трета световна война, няма да мирясам!
166
3
 
4
 
! Отговори
12356 преди 2 години
До АнонименДай нещо ново, че това се изтърка.
165
17
 
36
 
! Отговори
аз преди 2 години
нарк.ом.ана. зеленски унищожи едни народ и държава, неговите.
164
15
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хероите от "Азов" не позволяват евакуация и използват населението като жив щит. Накрая ще се *** от страх и ще реват със сълзи за милост като бандеровците след Втората световна.
163
8
 
10
 
! Отговори
Трончо преди 2 години
Скоро и по нашите географски ширини!
162
33
 
12
 
! Отговори
путлер преди 2 години
Рашите започнаха Трета Световна Война изпраща доброволци и от чуждестранни страни.
161
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тактиките на Сталин от голодомора. Путин = Сталин.
160
23
 
9
 
! Отговори
путлер преди 2 години
*** започна Трета Световна Война изпраща доброволци и от чуждестранни страни.
159
7
 
25
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Фейк статия. Борис Джонстън каза че няма да се приемат украински бежанци. Пак лъжете днес бг
158
32
 
13
 
! Отговори
Кремъл преди 2 години
се управлява от диктатор пси..пат зад който стои цялата престъпна па..плач (олигарси, мутри) на Русия. Руския народ не я иска тая безмислена война... Братя убиват братя. Луди ли сте бе? Русия ще фалира, неизбежно е. ГЛАД чака руснаци и белоруси. Вече се чудят как да избягат от ''райската държава на Путин''.
157
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може да се избегне? Явно не искат руски нарко-барони да ги ръководят. Значи руските окупационна армия трябва да се изтегли. Чисто и просто, като изкъпан чекист
156
6
 
28
 
! Отговори
Другарят Путин преди 2 години
Предайте се или ще бъдете унищожени! Съпротивата е безсмислена, атаката е самоубийство!