Мариупол като Армагедон: Хората се бият помежду си за храна

Западен печат: Никой не събира труповете от улиците на града
11 мар 2022 10:20, Елка Василева
341
Мариупол като Армагедон: Хората се бият помежду си за храна
Снимка: архив, БГНЕС

Обсадените жители на украинския град Мариупол се борят помежду си за оставащата храна и гориво, пише в. "Таймс".

Съвременните градове не са подготвени за обсада, отбелязва британското издание. След две седмици война Мариупол прилича на град, в който от месеци е имало конфликт.

Още по темата
"Всички магазини и аптеки бяха разграбени преди четири-пет дни", разказва от Мариупол по телефона за "Таймс" Саша Волков, представител на Международния комитет на Червения кръст. "Някои хора все още имат храна, но не съм сигурен за колко време ще им стигне", изтъква Волков.

Редът отстъпва място на борбата за оцеляване, отбелязва "Таймс" във връзка със ситуацията в Мариупол. "Хората започнаха да се атакуват едни-други за храна. Започнаха да повреждат чужди автомобили, за да изкарат горивото от тях", разказва Волков.

Британците ще бъдат помолени да приемат украински бежанци в домовете си, пише в. "Дейли телеграф". На десетки хиляди хора, които бягат от руската инвазия и които нямат роднински връзки в Обединеното кралство, ще бъде разрешено да пребивават на територията на страната за срок от една година, пише британското издание.

Очаква се плановете за приемането на бежанците да бъдат оповестени този уикенд. Очаква се правителството да обяви създаването на гореща линия, която да дава възможност на отделни хора, на благотворителни организации, на компании и на различни общности да предоставят помещения за използване на украински бежанци. Мярката ще бъде предприета, след като вътрешното министерство бе разкритикувано за хаотичния начин, по който управлява схемата за настаняване на украински бежанци, които имат роднини в Обединеното кралство. Критиките бяха съсредоточени основно срещу бавността на процедурата и бюрократичните бариери.     

Разрушаването на Мариупол продължава, заявиха местни жители, пише в. "Гардиън". Улиците на града са покрити с трупове, които никой не събира, защото е твърде опасно. Не е известен точният брой на хората, затрупани под разрушени сгради, отбелязва британското издание.

"Вашингтон пост" се фокусира върху думите на кмета на Мариупол, че в града е настанал Армагедон. Мариупол вече от седмици е лишен от храна, вода и електричество. Коридорите за евакуация са недостъпни заради интензивния артилерийски обстрел, нанесени са изключително сериозни щети, отбелязва американското издание.

Войната навлезе в третата си седмица, но няма признаци, че ще приключи скоро. На вчерашните преговори на украинския външен министър Дмитро Кулеба с руския външен министър Сергей Лавров не бе отбелязан напредък. По този начин бяха попарени надеждите за прекратяване на огъня, отбелязва "Вашингтон пост".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е руския мир.
154
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 214 "Избиват два славянски народа" Руснаците не са славянски народ, а северноазиатски сатрапи, които използват славянската карта, за да си утвърждават имперските амбиции сред славянските народи. Изпратиха чеченски башибозук да коли славяни. СВЪРШИ СЕ с мита за "братята славяни".
153
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плащат им пълен пансион по курортите и по 40 лева чисто на ден и така за месец два ще си купят калашници и ще стрелят на ред. Питам се обаче българското правителство на ред ли е. Защо им дава пари за да ни убиват ли. Потресени сни.
152
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плащат им пълен пансион по курортите и по 40 лева чисто на ден и така за месец два ще си купят калашници и ще стрелят на ред. Питам се обаче българското правителство на ред ли е. Защо им дава пари за да ни убиват ли. Потресени сни.
151
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народната мъдрост казва че дребните са вредни. Колкото са по дребни толкова са по вредни. Факт. Не ходете на минирано море. Това е...
150
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ни са знай- за около 2 секунди , вече не се печатат - има компютри.
149
3
 
37
 
! Отговори
Дам... преди 2 години
Бият се защото всички са въоръжени и се бият и трепят помежду си. Въпросът е кой и защо въоръжи уж обикновените хора? Дори успелите да избягат украинци признават,че всеки стреля срещу всеки. Има и много още желаещи да напуснат ужаса, но не им позволяват,блокират се пътища,блокират се и опитите да дойде хуманитарна помощ за бедстващите. Пита се кой и защо го прави?
148
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бандите на Зеления плячкосват каквото е останало.Гледайте клипчето в ютюб как Зеленото се нас..ира на една маса срещу Путин.А Путин му вика гледай камерата докато тоя се налива с вода.Голям смях
147
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз за урките,няма да дам и стотинка! Мачкай ги Вова! Продажници!!
146
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората? Затворниците и фашистите, на които беше раздадено оръжие безразборно?
145
24
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами Армагедонът е налице и както е упоменато в библията това е битка м/у народът на Украйна и кремълсият военнопрестъпник, битка м/у божиите чеда и Сатаната, войната на звярът - Антихрист с/у една суверенна държава на която той иска да наложи своите сатанински условия и да я вкара в дверите своя Ад ... !!!
144
2
 
9
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
Ако някой знае за колко време могат да бъдат напечатени 13,6 милиарда долара(банкноти), моля да го напише тук! Ще бъда много благодарен, тъй като това ще попълни знанията ми за света, в който живеем.
143
23
 
6
 
! Отговори
Путин губи преди 2 години
За да спечели войната Русия трябва да спечели на своя страна местното мирно население, пък като гледам точно обратното става. Рано или късно ще му свършат ресурсите на Путин и ще видим украинско знаме на връх кремъл. Как ще им обяснява на майките в Русия защо детето им няма да се върне?
142
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТОвскста въздушна отбрана е кръгла 0.Повреден украински дрон, собствено производство, е прелетел през Румъния и Унгария и е паднал в Загреб!
141
7
 
34
 
! Отговори
нострадамус преди 2 години
Ако запада продължи да дава оръжие на Украйна,разрушенията ,жертвите и гладът ще бъдат с ужясяващи размери.Украйна трябва да да се съгласи с ултиматума на Русия,до като още всичко не е загубеноУкрайна не трябва да си играе на война с Русия, ще загуби ужасно много.Ще загубят много и всички европейски държави.
140
16
 
14
 
! Отговори
Сълза и смях преди 2 години
Инвазията е от 2 седмици, едва от седмица стигнаха до града, обаче видиш ли "от седмици са без ток вода и храна"...
139
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избиват два славянски народа. В бойна готовност са още поне три/четири и още поне три /четири. На фланга на нато на исток са Полша Словакия България и Чехия може би. На втори план са бившите югославски страни. Америка не иска война в Европа а в славянското море и го постигнаха ...0
138
15
 
3
 
! Отговори
до 211 преди 2 години
"Джудже" в случая е душевно заболяване, а не ръст в сантиметри. Човек не си избира ръста, но си избира, дали да ходи на токчета за да се представи като по-висок.
137
6
 
29
 
! Отговори
Дааа преди 2 години
Ами ......защо не се предадат? Защото там е АЗОВ. Към тях милост няма да има. За това държат населението като заложници. Фашисти, какво да ги правиш?
136
8
 
38
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
САЩ вместо да пращат на Зеления Евреин установки земя-въздух, да започнат изпращането на храна и лекарства;))), че таа каша, те я забъркаха в желанието да се докопат до ресурсите от полезни изкопаеми на Русия;)))