Байдън притеснен, Путин нямал изход от войната в Украйна

Руският президент "извращавал историята"
10 май 2022 06:30, Александър Попов
258
Байдън притеснен, Путин нямал изход от войната в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Джо Байдън заяви, че се притеснява, че президентът на Русия Владимир Путин няма изход от войната в Украйна. Президентът на САЩ добави, че се опитва да реши как да се справи с този проблем.

На мероприятие за набиране на средства във вашингтонско предградие американският президент каза, че Путин грешно е вярвал, че инвазията на Украйна ще разцепи НАТО и ЕС. Вместо това САЩ и много европейски страни са се сплотили в подкрепа на Украйна.

Байдън каза, че Путин е много пресметлив човек и той се тревожи, че руският лидер "в момента няма изход и аз се опитвам да измисля какво да направим по този въпрос".

Говорителят на Белия дом Джен Псаки пък коментира, че руският президент "извращава историята" в изказванията си за Деня на победата, в които се опита да оправдае войната си в Украйна.

"Денят трябва да е за честване на мира и единството в Европа и поражението на нацистите във Втората световна война. Това е, което се празнува всяка година и в Русия. И вместо това Путин извращава историята, променя историята или се опитва да я промени, за да оправдае своята непредизвикана и неоправдана война, която доведе до катастрофална загуба на животи и огромни човешки страдания. Продължаваме да правим каквото можем, за да осигурим подкрепа за Украйна в този ключов момент чрез икономическа и хуманитарна помощ", допълни Псаки.

Руски военни отказват да се подчиняват на заповеди от командирите си

Някои руски войски на фронта в Украйна категорично отказват да се подчиняват на заповеди от руските генерали. Това твърди висш служител на отбраната на САЩ, цитиран от ВВС.

САЩ смятат, че руските войски и „офицери на различни нива, дори до ниво батальон“ отказват да се подчинят на заповедите за придвижване напред в новата руска офанзива в Донбас в Украйна. Тези военни „или са отказали да се подчиняват на заповеди, или не им се подчиняват така, както се очаква от офицери", допълни служителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помня агресивният призив на Байдън Америка да нападне Русия още когато беше сенотор. Изказванията му винаги бяха с невъздържан и остър тон. Сега той е президент и войната е факт. Хронологично като проследя събитията, сякаш всичко е планирано много назад във времето. Всичко напомня холивудски сценарий за промиване на мозъци
177
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен---Явно в САЩ , за да изработят оръжието , а после да го ''ПРОДАВАТ'' на ЕС който си ги е платил , аве ..... куче влачи рейс ...
176
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой може ли да каже , защо сащ оставиха ЕС без армия , след като толкова години ЕС отделяше безбожни суми за въоръжаване ?Къде отидоха парите на ЕС за въоръжаване ?
175
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Данчо дали знае къде се намира Украйна , или пак си мисли че това е Ирак ?До там е стигнал че даже бърка И КОНТИНЕНТИТЕ , НЕ САМО ДЪРЖАВИТЕ !
174
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом го казват от сащ , значи е ''така'' !
173
1
 
6
 
! Отговори
Тихомир преди 2 години
Последното изречение цепи мраааака.
172
2
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Не дей да се притесняваш,че ще те заболи главата.
171
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
неадекватни управленци,болни старци ,правещи война
170
4
 
4
 
! Отговори
До 179: 2050 година преди 2 години
Казваш за пророчество в библията :Европа ще бъде "червена". Ами въжможно е. Ако на всички европейки им дойде на една и съща дата
169
2
 
3
 
! Отговори
Паралакс преди 2 години
До АнонименОсвен това по този начин се дава възможност на губещата страна да намери начин да поправи грешките си в бъдеще.
168
4
 
9
 
! Отговори
Паралакс преди 2 години
Отговарям на Анонимен "Е нали Путин му е уж враг, защо е притеснен??"В западната култура се смята, че когато съществува конфликт по някакъв въпрос, най-правилният начин да се разреши този конфликт е да се намери подходящ изход на губещата страна за да излезе достойно от конфликта. По този начин от една страна се предотвратяват отчаяни действия от страна на губещия, които може да са много негативни и за двете страни, а от друга страна се намалява вероятността за отмъщение на по-късен етап.
167
4
 
12
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
СТРАННО !!! РУСИЯ Е 1/6 -ТА ОТ СУШАТА НА ЗЕМЯТА --- АФРИКА Е С НЕЯ ; ЛАТИНОТО Е С НЕЯ ; ВЛАДЕЕ СЕВЕРНИЯ И ЮЖНИЯ ПОЛЮС /НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ / ... И НЯКОЙ "НИЩОШКО" -ТВЪРДИ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА Е "ПРИТЕСНЕНА " !?!?!?!??! КИТАЙЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЛЕДВАЩАТА ОЛИМПИАДА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
166
3
 
9
 
! Отговори
DaBeDa преди 2 години
Аз пък знам, че руснаците нямат грешен ход. Да видим с последния план "ленд лийз" какво ще откраднат от Украйна.
165
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То има какво да се направи. Много дори. Например да се прекрати натискът върху украинците да воюват до последно. Да им се окаже натиск да преговарят. Да бъдат убедени да поставят разумни очаквания на дневен ред.Същото важи и за руснаците, те също трябва да бъдат реалисти в исканията си. Така може да се постигне мир.Едва ли обаче ще се случи. Русия ще иска да постигне поне някои от основните си цели. Западът ще иска да го предотврати и да унижи Русия по всички точки. И няма да спре дотук.
164
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този дядка едиствено може да е притеснен да не направи белята в гащите
163
10
 
16
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Реално САЩ са тези, които изопачават историята. Но Русия наистина няма как да си позволи да не доведе операцията по денацификация до край. След завземането на Попасна и обкръжаването на Северодонецк и Лисичанск, падането им е въпрос на седмици. След това руската армия, ще може да се фокусира върху последните два оставащи града в Донецк - Славянск и Краматорск. Всъщност руската армия е вече на по-малко от 30 км от тях. liveuamap
162
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2050 година Ти нормален ли си бе? Горива няма да се ползват след само няколко години. Само вие рашистите мислите че ще прибирате пари а ние вече си купихме Тесла!
161
16
 
7
 
! Отговори
2050 година преди 2 години
Пророчество в библията :Европа ще бъде "червена" ,социализма ще бъде навсякъде в Европа.В това не вярвах преди години (нямаше как) ,но нещата в момента във света подсказват началото... Запомнете от мен следващият план (преди 2050 г) е до 2030 г пълната цифрофизация на лични данни и пазаруване с лимит дори на горивата.
160
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек, който се изпуска в държавния памперс не би следвало да се изпуска и за изхода от война. Путин си знае работата.
159
6
 
20
 
! Отговори
СВЯТ преди 2 години
Ще дойде време разделно ,когато народите ще бътат по сплотени и повече срещу свойте озурпаторски правителства в Европа,Сащ и света. И ще се върне надеждата за REAL FREEDOM. Икономически,политически народите ще се самоосъзнаят .Няма да има друго решени. Защо ли ? Защото няма да има блага за повече от няколко хиляди олигарси, средните ще се превърнат в бедни ,богатите ще се броят ба пръсти.А мултимилиардери ще управляват както си искат -с терор,нови вируси ,нови огрничения,световен конгломерат.