Байдън притеснен, Путин нямал изход от войната в Украйна

Руският президент "извращавал историята"
10 май 2022 06:30, Александър Попов
258
Байдън притеснен, Путин нямал изход от войната в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Джо Байдън заяви, че се притеснява, че президентът на Русия Владимир Путин няма изход от войната в Украйна. Президентът на САЩ добави, че се опитва да реши как да се справи с този проблем.

На мероприятие за набиране на средства във вашингтонско предградие американският президент каза, че Путин грешно е вярвал, че инвазията на Украйна ще разцепи НАТО и ЕС. Вместо това САЩ и много европейски страни са се сплотили в подкрепа на Украйна.

Байдън каза, че Путин е много пресметлив човек и той се тревожи, че руският лидер "в момента няма изход и аз се опитвам да измисля какво да направим по този въпрос".

Говорителят на Белия дом Джен Псаки пък коментира, че руският президент "извращава историята" в изказванията си за Деня на победата, в които се опита да оправдае войната си в Украйна.

"Денят трябва да е за честване на мира и единството в Европа и поражението на нацистите във Втората световна война. Това е, което се празнува всяка година и в Русия. И вместо това Путин извращава историята, променя историята или се опитва да я промени, за да оправдае своята непредизвикана и неоправдана война, която доведе до катастрофална загуба на животи и огромни човешки страдания. Продължаваме да правим каквото можем, за да осигурим подкрепа за Украйна в този ключов момент чрез икономическа и хуманитарна помощ", допълни Псаки.

Руски военни отказват да се подчиняват на заповеди от командирите си

Някои руски войски на фронта в Украйна категорично отказват да се подчиняват на заповеди от руските генерали. Това твърди висш служител на отбраната на САЩ, цитиран от ВВС.

САЩ смятат, че руските войски и „офицери на различни нива, дори до ниво батальон“ отказват да се подчинят на заповедите за придвижване напред в новата руска офанзива в Донбас в Украйна. Тези военни „или са отказали да се подчиняват на заповеди, или не им се подчиняват така, както се очаква от офицери", допълни служителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
7
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Путин има саво един изход: ликвидира натовците в украйна. Затова ще да е притеснен байдън....
117
3
 
11
 
! Отговори
Работници трябват преди 2 години
Чудили се Сащ кога да нападнат Русия, и решили да питат другите страни. Питали Франция: - Кога е най-добре да нападнем Русия? - Само не през зимата... отговорили франките!!! Попитали и Германия... - Само не през лятото ,,, отговорили немците!!! Попитали Китай: А те моментално отговорили... - Точно сега е момента... !!!- И защо точно сега?А китайците казали: - Ами защото Руснаците сега строят 2 газопровода през Сибир, строят също така 3 АЕЦ, разширяват железопътният транспорт в Тайгата, И МНОГО ИМ ТРЯБВАТ ВОЕННОПЛЕННИЦИ.
116
8
 
7
 
! Отговори
БZП преди 2 години
До д-р Путин ампутира - първо ви е ампутирал на вас русофилите мозъците.
115
9
 
6
 
! Отговори
БZП преди 2 години
До Анонимен 144 - новата Кремълска опорка, а ДрОгарю? Колко плаща Копейкин на пост? Инфлация все пак, дигна ли вече мизата? Много жалка и тъжна пас/мина сте русофилите.
114
19
 
11
 
! Отговори
д-р Путин ампутира преди 2 години
С Нато и фащ да се приключва, че да се успокои светът най- после!"............... в частност и с укрофашагите и наркоманчето също трябва да се приключва!!! ......... .... Да.... Това е решението, но това е тежко злокачествено образование и трябва сериозно оперативно лечение и.... и доктор Путин вече започна ампутацията!!!!
113
20
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственият изход за кремълския пcиxoпат е да се самоубие, ако милее за Русия... Иначе поемат заедно към отвъдното.
112
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно е притеснен изкукалия дъртофелникм целият свят им бойкотира измислените санкции щото санцкционираните станаха повече от санкциониращите. В дългосрочен период краварника и гейския съюз ще фалират, защото всички ще ги разкрият, че произвеждат единствено тоалетна хартия, а шорошките прасюнги дето *** тука няма да има какво да си правят грантовете, щото скоро няма струват нищо
111
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който има достъп до телеграм каналите на украинците сам може да види как крекат да ни гонели от ЕС.Иначе им храним бежанците.
110
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС скоро може да няма.Макрон говори за друго обединение на европейските държави.Да знаете,че украинците много завиждат как България е в ЕС,а те не.Искат да ни изгонят.По поръчка на Зеленски за нас няма отлагане на санкциите за петрола.В новото обединение естествено ще е Украйна,а България не.
109
10
 
12
 
! Отговори
Антинатовец преди 2 години
Този изкукуригал старец не става вече и за старчески дом камо ли за президент на краварите ? *** му синче източи милиарди от Украйна той говори че Путин нямал изход има и той е да приключи с фашагите от Бандера час по скоро и ще го направи.Загубите за Украйна са за столетия на пред и никой от запада няма да им помогне напротив всичко им го пишат като заеми за оръжие и тази държава няма бъдеще.
108
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едните си продават оръжията на високи цени, другите си продават нефта на високи цени, Европа плаща сметката и всичко е точно...
107
5
 
9
 
! Отговори
Манчо от Манчестър преди 2 години
Този филм е гледан много пъти в историята, сбиваш се с някого, след много кръв идва приятелството, Анджелина Джоли, ГретаТунберг и Ким Кардашиян ще ходят с тениски с надпис "Русия" като свърши патакламата, и се прегърнат големите, да, те ще се оправят, но ние малките, пак ще сме в онази характерна позиция.
106
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бият се за шистовия газ в Донбас.Когато Хънтър Байдън отива да работи в Украйна откриват,че там има големи залежи.Решават да изнесат местното население,но то не се е съгласило.Войната опира до много пари и Зеленски лесно няма да отсъпи тези залежи от газ.Ако Украйна спечели ще убият всички хора в Донбас,защото ги считат за предатели и защото трябва да няма хора там когато почне извличането на газа.Нас ни чака същото в Добруджа.Ще ни отровят земята.Ще ни изнесат.
105
8
 
17
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 2 години
Ама те, украинците започваха да свършват. Кой ще се бие срещу руснаците?
104
9
 
15
 
! Отговори
До кога преди 2 години
Сащ печели от оръжие,нефт,газ и тн.а окупирана от тях Европа и хората страдат?!
103
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, на тоя все пак му стигна до глава тоа нещо..... Путин от 3 месеца проглуши ушите на всички, ама Бай-Дън чак сега чатнал! Ех, ех... Тежко!
102
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами как няма да е притеснен - то не може да провеждаш безкрайно дълги "военни операции". Това е изтощително за всяка една икономика. А , ако изгуби още 20 хиляди войника, какво се случва. Пълно безумие е тази "военна операция". Украйна се отказа от атомните си оръжия. Каква заплаха видя той в Украйна. Че то ако беше такава заплаха за Русия да беше пратил два атома, а то ще се води дълга, безумна и разточителна война. Оставиха си старото желязо по украинската земя и трупове. Безумие.
101
5
 
9
 
! Отговори
човек преди 2 години
Кръгом и пак напред,там е изхода и малко репараций за да си въстановят хората страната
100
5
 
12
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
кирчо кой знае какво е подписал или продал на бай дън. Моля, мисирките да подушат кирчо, ако лицето му мирише на задн.к, значи добре е продал България. Тоя кирчо въобще хората как може да си помислят,че ще направи нещо смислено, не знам. Явно сме доста отчаяни след 12 години боко, че се хващаме като удавник за сламка.
99
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като сте притеснени, дайте му Украйна, после Молдова и така по реда, щом е толкова притеснен и той. Тези хилядите избити в Украйна, нали, все едно нищо не се е случило. Дайте му път тогава да избива още.