Байдън притеснен, Путин нямал изход от войната в Украйна

Руският президент "извращавал историята"
10 май 2022 06:30, Александър Попов
258
Байдън притеснен, Путин нямал изход от войната в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Джо Байдън заяви, че се притеснява, че президентът на Русия Владимир Путин няма изход от войната в Украйна. Президентът на САЩ добави, че се опитва да реши как да се справи с този проблем.

На мероприятие за набиране на средства във вашингтонско предградие американският президент каза, че Путин грешно е вярвал, че инвазията на Украйна ще разцепи НАТО и ЕС. Вместо това САЩ и много европейски страни са се сплотили в подкрепа на Украйна.

Байдън каза, че Путин е много пресметлив човек и той се тревожи, че руският лидер "в момента няма изход и аз се опитвам да измисля какво да направим по този въпрос".

Говорителят на Белия дом Джен Псаки пък коментира, че руският президент "извращава историята" в изказванията си за Деня на победата, в които се опита да оправдае войната си в Украйна.

"Денят трябва да е за честване на мира и единството в Европа и поражението на нацистите във Втората световна война. Това е, което се празнува всяка година и в Русия. И вместо това Путин извращава историята, променя историята или се опитва да я промени, за да оправдае своята непредизвикана и неоправдана война, която доведе до катастрофална загуба на животи и огромни човешки страдания. Продължаваме да правим каквото можем, за да осигурим подкрепа за Украйна в този ключов момент чрез икономическа и хуманитарна помощ", допълни Псаки.

Руски военни отказват да се подчиняват на заповеди от командирите си

Някои руски войски на фронта в Украйна категорично отказват да се подчиняват на заповеди от руските генерали. Това твърди висш служител на отбраната на САЩ, цитиран от ВВС.

САЩ смятат, че руските войски и „офицери на различни нива, дори до ниво батальон“ отказват да се подчинят на заповедите за придвижване напред в новата руска офанзива в Донбас в Украйна. Тези военни „или са отказали да се подчиняват на заповеди, или не им се подчиняват така, както се очаква от офицери", допълни служителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
6
 
! Отговори
ските на путьо преди 2 години
олигарсите ги мажат сега, когато говорим.
17
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почват, да дупчат България за газ. Около Враца, американска фирма прави проучвания, с концесия за 30години. Ще направят северозапада на нищо, имало много залежи се е изказал Хиновски. За това ли обезлюдиха района, за да си добиват газ. Киро ни продава в момента на Америка.
16
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските олигарси вече са купили на късия еднопосочен билет.Едва ли ще доживее края на войната.
15
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Това е, което се празнува всяка година и в Русия" Всъщност Байдън греши. Русия празнува Ден на Голямата лъжа, с която руските нацисти се скриха зад "победата над нацизма", за да се забрави, че те бяха съучастници на престъпленията на германските нацисти в Полша.
14
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми аз това го казах още преди войната, че Путин с или без война, няма изход.
13
11
 
6
 
! Отговори
Има, не се кахърете преди 2 години
Онзи през който всички излизаме накрая. Вовата е пътник така или иначе - или ще му уредят някой инсулт, или ще го доизяде тумор. Бандито-олигарсите от дружинката му също имат инстинкт за самосъхранение, а неколцина от по-несъгласните сред тях вече дадоха фира. Особено екзотично си отиде последният засега - бил отишъл кьор-кютук пиян при шаман да търси лек от махмурлук и го гътнал инфаркт. Да бе. Така че изборът им вече е или те, или Вовата. Познайте за кого залагам, хъ-хъ.
12
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Непредизвикана?! Айде бе! Путин, че не е прав, не е, ама украинците колко "настъпваха котката по опашката" последните години е ясно на всички! Жалко за населението! Хората с нищо не са виновни, че Чичо Сам ( апропо Бай Данчо) има нужда от поредната талибанска война, този път в Европа.
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкупените правителства се сплотиха, да, но не и гражданите на Европа, особено в частта, в която могат да чуят и истината за войната, НаТО и ЕС.
10
8
 
29
 
! Отговори
! преди 2 години
Скъпи сънародници, виждате какво се случва пред очите ни, Киро продава България на САЩ. Точно в този момент се подписват едни документи, които пряко застрашават националната сигурност. Призовавам всички българи да преминат от режим гражданско неподчинение ! Нека им покажем, че заедно можем
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има има, като пусне един Посейдон към Северна Америка.
8
9
 
16
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
А САЩ какъв изход имат,за да не получи Путин това що си е наумил в Украйна?Санкцци,но са подкрепени само от "свободният свят",а останалият трябва да е несвободен по тази логика и може би за това нехае,дори съюзник на НАТО като Турция не ги налага,нито пък най-верният им съюзник в Близкият Изток - Саудитска Арабия.Оръжия?Ами тя Русия има запаси за война с целия свят.Войниците през 1915 са празнували заедно Коледа на западният фронт,но след това що е станало виждайки как умират приятелите им?
7
11
 
13
 
! Отговори
ДЖАВЕЛИН преди 2 години
Ще помогна на Путин да намери изхода от Украйна.
6
30
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ами накрая джуджето убиец ще хвърли някоя атомна бомба, САЩ ще го смажат за 48 часа и ще стане това, което дрогарете комунисти отдавна пишат. Американците ще си сложат прозападно правителство и президент да управляват Просията и ще им вземат всички суровини на безценица. А крепостниците пак ще са си крепостници, само че няма да се кланят на сатрапа Пyтлаpaх, а на някой про-американски руснак
5
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изхода за Путин е като този на Хитлер.Вече със сигурност са едно към едно.
4
14
 
23
 
! Отговори
Оп Са преди 2 години
Докато хората не разберат, че Сащ, Русия, Ес и Китай са в един отбор , а противника им са нормалните хора с потенциал и мечти за хуманно общество , ЧОВЕЧЕСТВОТО ще остане заложник на овластени психоопати!!!!
3
8
 
13
 
! Отговори
А може би.... преди 2 години
просто не му трябва :) Какво казват руснаците: свят без Русия не може да има. Като добавим, че верояно кремълското джудже е болно от коварна болест.... всъщност той вероятно се вижда в позиция да направи последно добро на русия преди *** си. Такива хора са най-опасни. Нямат нищо за губене. ЕС да вади пияната по площадите, защото скоро можем да станем свидетели на най-голямата катастрофа в световен мащаб, която пак както прогнозират руснаците: ще рестартира света :) на чисто!
2
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иначе може още да го притискате в ъгъла. Щом ви се ще да видите "гъби"...
1
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има. Червеното копче. Ще се сетите накрая.