МВР било в клинична смърт, от 15 години се рушат структури

Полицаи умират заради липсата на възпиращи средства
132
МВР било в клинична смърт, от 15 години се рушат структури
Снимка: МВР

Липсата на възпиращи съоръжения доведе до четирима загинали полицаи за близо 3 месеца. Това заяви пред Нова телевизия Илия Кузманов, член на синдикалната федерация на МВР.

„Прекрачени са абсолютно всички граници. Нашата толерантност не се разбира правилно от ръководството на министерството. По тази причина Синдикалната федерация свиква федеративен съвет на 3 декември, където ще решим с какви действия да настояваме за абсолютно равностойно място в диалога в МВР. Това да не можеш да закупиш възпиращи съоръжения в патрулните автомобили доведе до четирима загинали колеги за 80 дни и един, който бере душа. Колегите са незащитени”, поясни той.

Според него полицаите имат твърде малко правомощия у нас.

„Прекалено много се акцентира към хуманността към извършителите на престъпления. Твърде ниска стана цената на живота на държавен служител в МВР. Вижте, например, как действат органите на реда в САЩ”, коментира още Кузманов.

Според бившия вътрешен министър - Цветлин Йовчев, в МВР има системен проблем, на който е крайно време да се обърне внимание. „Тактиката е сбъркана. Не може с опити за преследване да препречваме пътя на мигранти.
Прави се блокада, в която се използват технически средства – например ленти с шипове, триподи. Не знам кой разпореди на загиналите полицаи в Бургас да се опитват да препречат пътя на автобуса с бежанци. Това е самоубийствено”, каза той.

„Основният проблем е в управлението на силите и средствата. Това го виждаме както на границата, така и във вътрешността на страната. Работеше се по създаването на тристранен център между Турция, България и Гърция. Не знам защо той не се направи. Ролята му беше да координира съвместните действия по охрана на границата”, допълни Йовчев.

„Към днешния момент може да кажем, че МВР е в клинична смърт. Основният проблем е, че политическата власт у нас систематично, последователно и целенасочено разрушава основните структурни звена на МВР. Това се случва последните 15 години.  Липсва управление на полицейските сили. Повече от 10 години не работи Междуведомственият съвет по въпросите на граничния контрол”, заяви бившият шеф на „Гранична полиция” Валери Григоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: МВРполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
камелио, до 2020 г. в България нямаше тълпи с мигранти, гранични и редовни полицаи не бяха убивани при гонки. Строяха се, и се ремонтираха пътища, градини, стадиони...имаше някакъв ред и спокойствие. После радев вдигна юмрук и поведе платените *** ... да рушат България. Служебните и натрапените от радев ПП-ски правителства съсипаха България и българите. Рашков уж ремонтира МВР....Кражби, инфлация, дългове, вредни договори, шуробадженащине и лъжи. Печелят само олигарсите и ДС агентите.
95
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 година
МВР е в клинична смърт от 1944-та насам, не се правете.
94
1
 
0
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Е! Ще плачене за родната милиция !!!
93
5
 
2
 
! Отговори
леля Пена преди 1 година
ТОВА Е ПРИНОСЪТ НА ГЕРБ И ЛИЧНО НА ТОЗИ ОТ БАНКЯ - НЯМА МВР,А НЯМА И НИЩО ДРУГО ОСВЕН ГЕРБ-СХЕМИ ЗА КРАДЕНЕ.
92
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Дългът към държавата който е поел да защитава с цената на живота си той е наредил, а не разума. Разума работи когато няма страх.
91
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
благодарете на герп на изборите, както и на дружките им по далавери бсп и дпс
90
1
 
1
 
! Отговори
Емо преди 1 година
Практиката на САЩ трябва да се копира от Втората попрвка на Конституцията им - правото за свободно притежаване на оръжие. Тогава ще се решат над 50% от проблемите със сигурността на хората.
89
0
 
1
 
! Отговори
А? преди 1 година
Я ги пратете малко на Капитан андреево да захлебят, какво обикалят само тези шубраци? 💩
88
0
 
5
 
! Отговори
треньор преди 1 година
МВР е пълно с престъпници в Инспекторати и какви ли не страни названия, които даже Премиера не е сънувал ,че съществуват.Обути в власт те източват и изсмукват живителните сили и сокове на министерството.Като крадци на нафта са само ,че с по бели якички.Добре е да се преброят първо всички щатове към които текат бюджетни средства и след това тотална сеч от основата нагоре Докато този статък от комуната не се махне лошо.Подбора и подготовката на полицаи да се даде наНСА. .
87
1
 
7
 
! Отговори
Бивш преди 1 година
Знаете ли как се става граничен полицай? С много връзки! Гранична полиция е система в системата! Там се влиза, ако някой те покани! По какви критерии, един господ знае!
86
0
 
13
 
! Отговори
Бивш преди 1 година
Абсолютно вярно! В МВР ситуацията е такава, каквато никога не е била! Ширнал се политически слугинаж! Директори на областни дирекции, които трептят за собствените си столове! Послушни изпълнители на волята на силните на деня на национално и на регионално ниво! Гумени печати, склонни да назначат и шимпанзе за полицай, само да угодят. Развиват се служители, които ги е страх да вземат решение за елементарни неща! Неграмотници! Некадърници! ***, които не могат да се реализират никъде другаде!
85
1
 
3
 
! Отговори
стария МЕТОД Е преди 1 година
Да увеличим присъдите на извършителя на престъплението ! А правилното е да увеличим тоест да въведем закон при взимане на подкуп от длъжностни лица или тяхно участие във длъжностни престъпления да бъдат осъждани по член предвиждаш ефективна присъда от 10 до 20 г ефективен затвор без разни условни варианти --- тогава добре ще се стегнат !
84
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В мвр се рушат структури, В армията се рушат структури, ... затова пък постоянно се появяват нови милионери с крадени народни пари.
83
1
 
15
 
! Отговори
БайКольо преди 1 година
МВР е прогнила структура, всички които могат са на хранилка на организраната престъпност, а останалите се домогват да бъдат на хранилка. Некомпетентни, неграмотни, нетехнологични, остарял апарат с дъх на 19 век. Само източват. И крадат. И последното, за което се грижат е обществото. Най-добре да ги закриват и да си внесем 100000 китайци за нова структура
82
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко разказа играта на България. Навсякъде намятаха едни удобни "калинки" и държавата потъва мощно.
81
0
 
8
 
! Отговори
15 години преди 1 година
седим, чакаме, гледаме как се рушат структури? Божеее
80
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едни от най-големите схеми за корупция са в МВР.Гранична полиция не им отстъпва хич.
79
0
 
1
 
! Отговори
ами преди 1 година
то4но за паркомясто а и амбициозния кабелар изльга 4е някои го е обидил
78
0
 
1
 
! Отговори
да преди 1 година
бе подобни призиви от тази опг херувим4ета 4исти като девици и все в името на любовта и децата се убиват хора
77
2
 
7
 
! Отговори
Надежда всяка тука преди 1 година
оставете! С билет еднопосочен в чужбина се спасете.