Украйна се подготвя за голяма ескалация на войната с Русия

Най-тежките боеве предстоят, идните месеци са от решаващо значение
1 фев 2023 08:57, Елка Василева
296
Украйна се подготвя за голяма ескалация на войната с Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна се подготвя за голяма ескалация на сраженията с Русия, заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов в интервю за "Скай нюз". Той допълни, че най-тежките боеве тепърва предстоят и че следващите месеци са от решаващо значение за курса на войната.

Олексий Данилов призова западните съюзници да изпратят повече оръжия, включително самолети "Тайфун" на Кралските военновъздушни сили от Великобритания и изтребители от други партньори. Той не изключи възможността Владимир Путин да предприеме нова атака от север, юг и изток, както това стана на 24 февруари миналата година и е вероятно да съвпадне с годишнината, предаде кореспондентът на БНР в Лондон.

Данилов каза, че Украйна се подготвя за всякакви сценарии и този път има значително по-голяма подкрепа от западните партньори, отколкото преди 12 месеца.

Той допълни, че все още няма ясни индикации кога точно би започнала руската офанзива, но очаква повече от 320 000 мобилизирани руски войници през септември да участват в тази втора вълна на агресия.

Следващите два-три месеца ще бъдат решаващи за войната, според Данилов, ето защо украинците отчаяно се нуждаят от повече и незабавни доставки на смъртоносни оръжия от западните партньори.

„Нашата крайна цел е да си върнем отнетите ни земи – не само след 24 февруари 2022 година от началото на руското нашествие, но и Кримския полуостров. Ние със сигурност ще спечелим, защото имаме подкрепата на целия свят“, изтъкна Олексий Данилов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
1
 
1
 
! Отговори
Интересен факт преди 1 година
До във филма ,рамбо,, -- Само първият филм на Рамбо е истината. Той е по книга и е режисиран от българинът - Тед Кочев. Той е роден в Канада, а семейството му е от Пловдив.
218
4
 
4
 
! Отговори
във филма ,рамбо,, преди 1 година
Доколкото си спомням рамбо го измъчваха руснаци !
217
1
 
2
 
! Отговори
зелена барета от-- преди 1 година
форт Браг ! Ще докараме 100 абрамса 50-тина апачита и толкова ф-16 ще покажеме на украйнците как се работи със тях и като стигнем границата със Русия ще им ги оставим да се донаучат ! Едно време във Виетнам защо руснаците си карах миговете ?
216
7
 
2
 
! Отговори
Арести на наркомани преди 1 година
Подставени на власт наркомани в Кремъл /1999/и окупаторите на Киев от 2012 година с е подиграват на велика Русия водят жесток кървав терор срещу десетки милиони наши братя и сестри.. След зомби преврата в Киев 2012 окупаторите на Киев започнаха нагъл кървав терор срещу рускоговорящите в Источна Украйна. През 2022 окупаторите на Москва /1991 - 1999 / продължиха с особенна жестокост терора срещу Источна Украйна.. Десетки милиони са без доходи за оцеляване.. Убити са стотици хиляди вкл деца.
215
6
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До Анонимен в Виетнам кой караше руските самолети ? В Екипетско-Изреалската война кой караше руските самолети ? Юрдеците си мислете, че руснаците са давали на китайците и арабите по тези времена да им карат самолетите и въпреки това никога преди не се е говорило за война САЩ-СССР. Замислете се защо в момента повдигат руските *** тази теория ?
214
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия излиза от договора за ограничение на ядрените оръжия, ако сащ продължават да изпращат тежко въоръжение на украина.
213
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крим, Донбас, по-късно и Одеската област отиват в Русия. Вие американските слуги оставате без морски излаз. Ако спрете веднага можете да спасите все още сегашното статукво.
212
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ние със сигурност ще спечелим, защото имаме подкрепата на целия свят" -- по-малко от половината свят. Ха-ха, хи-хи !
211
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 226** новият МИГ 41 ще оперира и от космоса със свръхзвукови ракети/////////Този МиГ-41 е разработка от 80те години на миналият век има 2-3бройки, остарял замръзен проект през 90те.
210
33
 
20
 
! Отговори
Да,да-ама НЕ преди 1 година
Христалакитата русфилчета да се записват немедлено запасняци в специалната операция на джуджето от кремъл , докато не ги е мобилизирал задължително в защита на бункера си! Да си вземат и цялата рода в тяхната втора Рдина- Майка.
209
18
 
37
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Форумните евроатлантици да се стягат за Украйна. За фронта няма да стават, ама за теляци и в кухнята на украинците ще се вредят. Да си вземат и ибриците.
208
11
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
ЕС насрочиха среща за приемане на Украйна в ЕС, Чехия поиска мобилизация в ЕС, а НАТО заяви, че ако трябва ще се вклйчи открито във войната. Честито!
207
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е,ако се пратят самолети сега кой ще седне в тях.Украйна се опитва да вкара НАТО във война с Русия,а това означава трета световна.Тия ли гламари трябва да се подкрепят все едно светът се върти около тях.
206
14
 
43
 
! Отговори
До 219 преди 1 година
Какъв цял свят бе? Света е 6 милиарда души-само 500 милиона в Европа и САЩ осъждат войната...на другите 5,5 милиарда им е все тая! Даже 4 миларда души в Китай, Индия, Иран, Русия, Беларус подкрепят Русия!!На световната сцена, ти си малцинство русофобе!
205
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Относно прибалтийските страни, била съм в Талин и Рига-там живеят преобладаващо етнически руснаци! Мисля, че в Латвия 40% от 1,6 милиона население са руснаци! Чуваше се само руска реч..тях просто ги е страх!! Сега се правят на големи щото съвпадат с интересите на САЩ в Европа! Но след време кой ще ги защитава тези чихуахуа?? Дето провокират и лаят по съседа си мечката Русия ;))
204
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да ми слагате минуси и да не ми слагате това е възможна развръзка и трябва да се има предвид особено от страните които волно или неволно дават оръжия на украйна и водят до реална ескалация на напрежението.
203
13
 
28
 
! Отговори
Кос преди 1 година
Така ми липсват селфитата с украинския байряк пред всяка керемида и дирек. Никой не отразява вече победите на героите, що тъй? Чете и гледайте ще разберете защо, има го и в западната преса - единственият път за Бахмут е отрязан остават 10км до пълната обсада. 17-18г мобилизирани укри минават на страната на РФ...а и какво да правят пишлеметата, напълно разбираемо е.
202
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От заглавието призовавам да се подготвят за нова чернобилска авария сори но сами си го просят. Съседните страни да си направят и те сметката.
201
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Относно прибалтийските страни те по население общо са равни на България а по територия общо са дори по големи. Ето тук е разковничето те са просто територия както и ние сме дори и нашата северна съседка е така територия.
200
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уточнение. Казах истината за бомбардировките на САЩ и Великобритания над София и българските градове предимно цивилни хора са жертвите и че няма обяснение защо са го направили те с едната ръка дават с друга вземат